ASUS M2N-NVM/S problém s IDE HDD

Základní desky firmy Asus a firmy MSI.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
regis24
Nováček
Nováček

ASUS M2N-NVM/S problém s IDE HDD

Příspěvek od regis24 »

Cus,
dostala se mi do rukou zadarmo!!! :D tahle starsi deska a vyskytl se mi na ni problem.Pri pouziti SATA HDD wokna najedou bez problemu,ovsem v jinem pocitaci kde je IDE HDD dojde k restartu pri nacitani systemu.V biosu je hdd viditelny,prirazeny na IDE1 jako master.Zkousel jsem clear CMOS,prepojit hdd na slave,cable select i zapojit do IDE2.Vysledek stale stejny.Co by to mohlo zpusobovat?Vadny radic na desce?Nebo jeho ovladace?Ne netu jsem toho moc o teto desce nenasel,je to asi nejaky divny typ.Ale prijde mi to skoda vyhodit,za ty penize...
Pokud nekdo mate radu budu vdecny.
regis24
Nováček
Nováček

Re: ASUS M2N-NVM/S problém s IDE HDD

Příspěvek od regis24 »

Tak jsem se v tom dneska pohrabal a mam par navych zjisteni.
Nejak moc nevim co si o tom myslet...Ve stavajicim pc bezi WinXP bez problemu,zkratka to funguje.Kdyz tam dam novou desku tak mi system nenajede,tak jak jsem popisoval vcera.Tudiz jsem zkusil hdd pripojit do sveho kompu(mb Asus M2R32-MVP) tak to taky nenajede,uplne stejny problem!?
Najel jsem teda ze sveho hdd a ten problematicky mi v systemu normalne funguje,jen z nej proste nejde zavest system na jine desce nez na te "jeho"...Takze proste nevim co by to mohlo delat.
Nema nekdo radu?
Briketa
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Briketa »

A ty provádíš na té desce čistou instalaci Windows, nebo se snažíš rozjet Wokna nainstalovaná na jiné desce? V tom případě ti to nemusí nastartovat, pokuď jsou rozdílné čipsety desky.
PC: Core i5-13500, Asus TUF B660 PRO GAMING, Kingston HyperX 2 x 16GB DDR4 3200 MHz , Kingston KC3000 1024GB, MSI RX6600 Mech 8GB, HP w2207, Asus DRW-2014L1T
NB: Dell Latitude 5510
regis24
Nováček
Nováček

Příspěvek od regis24 »

Presne tak,pokousim se rozchodit wokna ktera byla nainstalovana na uplne odlisne desce,cipsetu,procesoru...
Asi to nepujde,uz jsem vyzkousel nekolik moznosti a ted si delam zalohu a udelam cistou instalaci.
regis24
Nováček
Nováček

Příspěvek od regis24 »

Takze jsem to rozchodil opravnou instalaci woken,data a nastaveni zustala zachovana,jen jsem doinstaloval ovladace k mb a funguje.Takze proste banalita....Sel jsem na to asi ze spatnyho konce.
Odpovědět

Zpět na „Asus a MSI“