stratil som vsetky data na disku

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Xplode
Nováček
Nováček

stratil som vsetky data na disku

Příspěvek od Xplode »

Zdravim.Chcel by som sa poinformovat a poradi ci vobec mam este nejaku nadej obnovit stratene data z mojho disku.Problem je asi taky ze ked som vcera vecer zapol pc tak sa mi windows spraval uplne v pohode ale po case sa mi restartol PC a po bootovani windowsu doslo k chybe a nespustil sa.Tak som urobil repair cez win cd ale to pomohlo iba na chvilku a nakoniec sa system zrutil az tak ze repair uz nezabral.Nahodil som teda Partition Magic cez dva zachranne diskety a skontroloval som chyby na particiach.Disk som mal rozdeleny na tri particie C,D,E kde C mala 14GB ,D mala 60GB a E mala 40GB.Pri kontrole mi na particii C: naslo chybu tak som sa rozhodol ze tu particiu C: naformatujem kde bol dovtedy stale windows a ze si nahodim novy system.Pri formatovani particie C: mi vyhodilo nejaku hlasku ze pri formate sa vyskystla chyba neviem uz presne co tam pisalo ale proste sa ta particia C: nesformatovala spravne a po kontrole chyb tam ta chyba pretrvavala nadalej.Tak som sa rozhodol ze tu particiu C: cize primarnu vymazem a nahodim novu tak ze sa to upravi.Po restarte sa mi disk javil ako keby nebol naformatovany tak som isiel do Partition Magic naspät ale uz tam ziadne particie C,D,E neboli cize cely disk sa javil ako keby bol uplne prazdny bez odielov.Vtej panike som urobil somarinu a som hned ten disk naformatoval este raz a vytvoril novu particiu C: "kde som aj urobil chybu o ktorej uz teraz viem" ze som to tak nemal urobit.Nahodil som tam nanovo windows s nadejou ze tie data nejako obnovim.Chcem sa spytat je este vobec nejaka zachrana na obnovenie dat????
Naposledy upravil(a) Xplode dne stř 25. úno 2009, 00:48, celkem upraveno 2 x.
Karlos.s
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: stratil som vsetky data na disku

Příspěvek od Karlos.s »

Já jsem teda vůbec nepochopil, co si vlastně udělal, ale jestli si ty oddíly s datama nezformátoval nebo něčím nepřepsal tak máš ještě šanci.
Záchrana dat je ve FAQ:
http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=14&t=12056
konkrétně:
http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?t=7483
http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php? ... a&start=20

PC: Intel Core i7 3770K 3,9GHz | ASUS P8Z77-V Pro | G-Skill Trident X 32GB (4x8GB) DDR3 1600 CL7 | MSI ASUS GTX1080Ti SeaHawk EK 11GB | NVMe Lexar NM790 1TB + SSD Intel 520series 180GB | LITE-ON DVD-RW LH20A1L SATA | BeQuiet DarkBase 901 Pro + Enermax MODU82+ 525W | Microsoft Sidewinder X6 + X8 | Philips PHL328E1
Zvuk: ASUS XONAR Essence ST | M-Audio Studiophile BX5 | Sennheiser PC360
Vodník: 2xLaiing D5 Vario (Swiftech+Alphacool) + EK serial Dualtop + Radiator Extreme III (360) + 3x Noctua NS-F12-800
Alphacool 280 + 2x140 Be Quiet , EK Supremacy, FullCover EK SeaHawk, MIPS RAM Freezer3, Res z Ali

PC: Intel Core i5 3570K 3,4GHz | ASUS P8Z77-V Pro | Crucial Ballistix Sport 8GB (2x4GB) DDR3 1600 CL9 | ASUS GTX660 DirectCU2 OC 2GB |SSD Intel 520series 180GB + Kingston V+ 96GB + WD2500KS | LITE-ON DVD-RW LH20A1L SATA | CHIEFTEC MA01BL bigtower + Enermax MODU82+ 525W | Microsoft Sidewinder X6 + X8 + SAITEK Aviator | ViewSonic VP191s
Zvuk: ASUS XONAR Essence ST | M-Audio Studiophile BX5 | Sennheiser PC360
Vodník: 2xLaiing D5 Vario (Swiftech+Alphacool) + EK serial Dualtop + Radiator Extreme III (3x120) + 3x Noctua NS-F12-800, EK Supremacy, MIPS RAM Freezer3, HDD homemade Cu blok, EK RES 400 rev2
Xplode
Nováček
Nováček

Příspěvek od Xplode »

Je mozne zachranit data z hardisku na ktorom mi zmizli vsetky tri particie C,D a E ???Kde som nasledne ten disk sformatoval a vytvoril novu particiu C: a naistaloval novy system ???Je mozne este zachranit tie data ktore boli na predoslych particiach D a E ktore som mal predtym ???Dakujem vopred za radu.
Caderom
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Caderom »

Data by měly jít zachránit, ovšem budeš muset disk přendat do jiného PC. Data lze vydolovat pomocí recovery programů, např. GetDataBack (potřebuješ mít dostatek volného místa na disku v tomto PC a teprve po obnově všech souborů přesunout zpět). Bohužel jsou tyto programy placené. Je ale možné, že některé soubory budou poškozené.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Xplode píše:Je mozne zachranit data z hardisku na ktorom mi zmizli vsetky tri particie C,D a E ???Kde som nasledne ten disk sformatoval a vytvoril novu particiu C: a naistaloval novy system ???Je mozne este zachranit tie data ktore boli na predoslych particiach D a E ktore som mal predtym ???Dakujem vopred za radu.
něco možná zachránit půjde ale moc toho nebude, šance je hodně malá když jsi to přepsal novým systémem
ignorelist: kremrole a dezoláti
Xplode
Nováček
Nováček

Příspěvek od Xplode »

Vsak prave to ze sa mi daco take stalo po prvykrat a ja somar som spanikaril a som to nenechal tak ale sformatoval a nahodil tam novy win ja blbec :evil: co uz na vlastnych chybach sa clovek uci no.:(
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“