Jak na Domácí sít (2 Počítače) s ADSl?
Moderátor: Don
- Lipfeather
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Jak na Domácí sít (2 Počítače) s ADSl?
Ahoj lidi. Možná to tu už bylo (kdyžtak smazat a dát mi odkaz)
Nevim vůbec nic o sítích a chci si postavit Sít s internetem.
Takže: Bude to ADSL 512/128 (neomezeně)
2 počítače s Windows XP
Nemam doma vůbec nic. Jenom Dial up modem.
Poradíte mi co všechno budu potřebovat?
A jak to mam spojit?
Na ceně nezáleží.
Nevim vůbec nic o sítích a chci si postavit Sít s internetem.
Takže: Bude to ADSL 512/128 (neomezeně)
2 počítače s Windows XP
Nemam doma vůbec nic. Jenom Dial up modem.
Poradíte mi co všechno budu potřebovat?
A jak to mam spojit?
Na ceně nezáleží.
- miho
- Čestný člen

-
- Lipfeather
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- miho
- Čestný člen

-
Existujou i USB modemy ty ti ale doporucit nemuzu protoze s tim jsou problemy. Sitovka se da koupit za 300,-
Mas dve moznosti- budto poridis viceportovy modem (ten ma switch v sobe) jak jsem ti psal nize nebo poridis jednoportovy modem a switch. Cenove to vyjde na stejno akorat ten switch je dalsi krabicka navic + musis ho napajet.
Mas dve moznosti- budto poridis viceportovy modem (ten ma switch v sobe) jak jsem ti psal nize nebo poridis jednoportovy modem a switch. Cenove to vyjde na stejno akorat ten switch je dalsi krabicka navic + musis ho napajet.
127.0.0.1, sweet 127.0.0.1
- Lipfeather
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Bajgy
- Středně pokročilý

- Lipfeather
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- johny128
- Začátečník

router je ked chces dostat signal z jednej siete do druhej, napr zo 192.168.1.X do 192.168.2.YLipfeather píše:co je ten router?![]()
Já myslel že stačí jenom modem u tel. linky a pak přes síťovku do PC
v tomto pripade to vidim tak ze budes mat "skatulku", do jednej diery das kabel od ADSL, do dalsich dvoch das kable do pc a uz zihas
- Lipfeather
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Jiri Drak
- Středně pokročilý

-
- Lipfeather
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Jiri Drak
- Středně pokročilý

-
- promecon
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Ja se to raz tez ucil.
Mas telefonny vyvod v stene, jo, tam zapichnes splitter(je to taka vec, co ti rozdeli telefonni signal na digitalni a analogovy) Ma to 3 dierky(ten splitter)LINE-ide tam kabel z vyvodu v stene dale ISDN/ADSL-tam zapichnes dalsi kabel-vysvetlim nize, dale 3. Phone-tam ide samotny telephone.
Ten kabel ze splitteru z ISDN/ADSL zapichnes do ADSL routru, teda budes mit adsl router spojeni z splitterem, kam ten kabel v ADSl routru zapichnes najdes, protoze ten otvor na RJ11 je tam jediny.
To by bylo.
Dale mas vedle napajanie zo siete(elektrickej) to snad vysvetlovat nemusim.
Dale mas 4porty RJ45(pocet je volitelny a zavisi od toho aky router kupis). Do tychto portov zapichnes kabel TP(bud UTP-netieneny alebo STP-tieneny-nevim ktery je ktery takze to mas jedno) a druhy koniec zapichnes do sietovky a mas vybavene po Hardwareovej stranke.
Stym ci je STP tieneny/netieneny a UTP tieneny/ne nevim, to mas jedno v obchode ti povedia a naco je dobre tienenie snad vies.
Doporucujem to Kupit Alcatel speed touch 510i-je to sice drahsie ale ma NAPT a dalsie picoviny a ma firewall.
No samozrejme musis mat nacvakane konektory RJ45 na TP kablu a spravne ich zoradene podla normy A.
Mas telefonny vyvod v stene, jo, tam zapichnes splitter(je to taka vec, co ti rozdeli telefonni signal na digitalni a analogovy) Ma to 3 dierky(ten splitter)LINE-ide tam kabel z vyvodu v stene dale ISDN/ADSL-tam zapichnes dalsi kabel-vysvetlim nize, dale 3. Phone-tam ide samotny telephone.
Ten kabel ze splitteru z ISDN/ADSL zapichnes do ADSL routru, teda budes mit adsl router spojeni z splitterem, kam ten kabel v ADSl routru zapichnes najdes, protoze ten otvor na RJ11 je tam jediny.
To by bylo.
Dale mas vedle napajanie zo siete(elektrickej) to snad vysvetlovat nemusim.
Dale mas 4porty RJ45(pocet je volitelny a zavisi od toho aky router kupis). Do tychto portov zapichnes kabel TP(bud UTP-netieneny alebo STP-tieneny-nevim ktery je ktery takze to mas jedno) a druhy koniec zapichnes do sietovky a mas vybavene po Hardwareovej stranke.
Stym ci je STP tieneny/netieneny a UTP tieneny/ne nevim, to mas jedno v obchode ti povedia a naco je dobre tienenie snad vies.
Doporucujem to Kupit Alcatel speed touch 510i-je to sice drahsie ale ma NAPT a dalsie picoviny a ma firewall.
No samozrejme musis mat nacvakane konektory RJ45 na TP kablu a spravne ich zoradene podla normy A.
- Bajgy
- Středně pokročilý

no a maji tam neco jako treba typy tech modemu, vyrobce?Lipfeather píše:Díky. Tak mam si to ADSL objednat bez modemu?
Maj na výběr modemy:
ADSL LAN
ADSL Router
ADSl USB
ADSL Wi-Fi
Takže asi to Lan že jo...
nebo co je to vubec za poskytovatele? Takhle jen muzeme odhadovat co tim chtzel ISP rici.
Toshiba Tecra A6
- Lipfeather
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Lipfeather
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Původně sem chtěl od Tiscali, ale teď vůbec nevim.....Bajgy píše:no a maji tam neco jako treba typy tech modemu, vyrobce?Lipfeather píše:Díky. Tak mam si to ADSL objednat bez modemu?
Maj na výběr modemy:
ADSL LAN
ADSL Router
ADSl USB
ADSL Wi-Fi
Takže asi to Lan že jo...
nebo co je to vubec za poskytovatele? Takhle jen muzeme odhadovat co tim chtzel ISP rici.
Poradíte mi někoho výhodnějšího?
- Lipfeather
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
SkyNet a jejich ADSLLipfeather píše:A teď mi ještě poraďte jakýho poskytovatele.....
žádnou lepší cenu než u konkurence nehledej, je to stejné, ale kvalita je dobrá, jsem dealer tohoto připojení, takže s tím už nějakou zkušenost mám
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
- Lipfeather
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele: