XP x64 problém se SMART u HDD

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Odpovědět
vikyrky
Nováček
Nováček

XP x64 problém se SMART u HDD

Příspěvek od vikyrky »

Zdravím :)
nainstaloval sem na svůj pc win xp x64. Všechno jsem rozchodil, ale když jsem chtěl zjistit tepltu HDD tak se vě speedfanu vůbec neukázala, zjistil jsem, že disky nejdou vůbec načíst v záložce se SMART infem (vůbec se v roletce neukážou). Zkusil jsem i jiný SW, ale ani ten mi nic neukázal - everest, hdtune, hdtemp atd. Jeden soft mi ukázal, že chybí smartvsd.vxd - měl by to být nějaký ovladač právě pro práci se SMART, ale ten v PC nikde nemám a ani na netu jsem ho nikde nesehnal. Na PC mám ještě záložní OS (win xp pro - klasický) a tam všecko jede bez problémů.

Dokázali byste mi poradit jak SMART rozběhat?

Moc díky :)

PS: má sestava kdyby náhodou
deska - Gigabyte GA-K8NF-9 s nForce 4x
cpu - Athlon 64 X2 4200+
HDD - Seagate ST364032 3AS a WDC WD64 01AALS-00L3B
grafika - GeForce 8800GTS 320MB
Naposledy upravil(a) vikyrky dne sob 28. úno 2009, 18:59, celkem upraveno 1 x.
cruzz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: XP x64 problém se SMART u HDD

Příspěvek od cruzz »

Podivej se, zda mas SMART povoleny v biosu
Don't pray for easy lives; pray to be stronger people. Don't pray for tasks equal to your powers; pray for powers equal to your tasks. Then the doing of your work shall be no miracle, but you shall be a miracle and your destiny is not a matter of chance, it is a matter of choice; it is not a thing to be waited for, it is a thing to be achieved.
vikyrky
Nováček
Nováček

Re: XP x64 problém se SMART u HDD

Příspěvek od vikyrky »

SMART mám v biosu povoleny, navic jak jsem psal tak to v druhém OS jede v pohodě.

EDIT: screeny z obou OS

z XP x64
Obrázek

a z klasických XP pro - záložní systém
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“