V počítači nebyly nalezeny žádné pevné disky.

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
umrlec
Nováček
Nováček

V počítači nebyly nalezeny žádné pevné disky.

Příspěvek od umrlec »

Dobrý den,

potřeboval bych poradit, už jsem naprosto zoufalý, nevím co s tím. :sad:

Začnu od začátku... Fotřík se snažil tisknout, pak s tím něco udělal, samozřejmě, že on s tím nic nedělal, to samo! To vyústilo v to, že po přihlášení se počítač zasekl... respektive načte se plocha, ikonky na ploše, lišta a nic víc... po najetí myší na lištu běží pořád přesýpací hodiny... (pokud by mi někdo poradil co s tímhle, nemusíme řešit to další)

No, rozhodl jsem se tedy přeinstalovat windows, protože z nouzového režimu jsem se nedostal k Bodům obnovení. Možná bych se k ním nedostal ani jinak, ale...

Při instalaci se ale objevil problém, po načtení instalačních souborů a zvolení možnosti instalace, se objevila hláška: "V počítači nebyly nalezeny žádné pevné disky." Zkoušel jsem hledat na netu, psali o nějakých nastaveních v BIOSU jako SATA native mode, SATA mode... ale nic takového v BIOSu nevidím.

Našel jsem ještě jednu radu s použitím diskety a načtením ovladačů řadiče v instalaci stisknutím klávesy F6. Nejdřív jsem si udělal spouštěcí diskety Windows, to mi dokonce pomohlo, v instalaci jsem mohl pokračovat (neházelo to onu hlášku), ale uvědomil jsem si, jestli by nebylo lepší pustit místo instalace, jenom opravu. Po restartu už to ale opět nešlo, ani s tou disketou... :X Pak jsem se snažil najít ovladače SATA řadiče, které bych dal na tu disketu, ale nemohu nic najít.

OS Windows XP Professsional, Základní deska Asus A8V-VM, Mám dva disky jeden na data(Seagate 200GB, ST3200827AS), jeden na systém (Seagate 120GB ST3120827AS).

Kdyby mi s tím někdo pomohl, byl bych mu velmi vděčný, už jsem z toho uplně blbej. :sad:
umrlec
Nováček
Nováček

Re: V počítači nebyly nalezeny žádné pevné disky.

Příspěvek od umrlec »

Seru na to, hodim si tam Ubuntu.
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“