Otočení LCD o 180 stupňů - na furt
- Filosof
- Nováček
-
Otočení LCD o 180 stupňů - na furt
Ahoj šikulové, chtěl bych si připevnit LCDčko na strop a potřeboval bych otočit obraz o 180 stupňů. Ale, prosím, NEJEN VE WINDOWS OVLADAČEM, ale už při bootování, zkrátka nafurt. Napadlo mě to LCD rozdělat a otočit v něm ten panel. Ale nevím, zda to půjde. Nebo zda by nešlo jen přehodit nějaké signály v konektoru, nejlépe nějakou redukcí. Je to klasický D-Sub VGA.
Co, je to blbý dotaz? Možná trochu lamovský... Nicméně díky předem za názory.
Co, je to blbý dotaz? Možná trochu lamovský... Nicméně díky předem za názory.
- srna
- Středně pokročilý
Re: Otočení LCD o 180 stupňů - na furt
pokud bys otocil vnitrek, nepujde ti do puvodnich plastu->vyroba noveho deklu
a redukce....tezko, proc nestaci to otocit softwarove?
a redukce....tezko, proc nestaci to otocit softwarove?
- James.Sniper
- Začátečník
-
No mám takový blbý dotaz. Co takhle otočit celé LCD (jako celý monitor)?
Asi máš k tomu důvod, ale já si nedovedu představit jaký...
O redukci, která by otočila obraz, jsem nikdy neslyšel, takže to určitě takhle nepůjde. Takže pokud to neumí samotné LCD v menu (pokud je to TV, tak možná jo | pokud je to monitor, tak pravděpodobně ne).
Asi máš k tomu důvod, ale já si nedovedu představit jaký...
O redukci, která by otočila obraz, jsem nikdy neslyšel, takže to určitě takhle nepůjde. Takže pokud to neumí samotné LCD v menu (pokud je to TV, tak možná jo | pokud je to monitor, tak pravděpodobně ne).
- srna
- Středně pokročilý
nektery LCD to umi (na pivotu, pokud to rikam dobre).....ale to jen ty lepsi IMHO
- arxeiss
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Tak ale on to chce na strop, tak buď ti povedou kabely z druhé strany, nebo možná zkusit otočit vnitřek, já jsem nikdy LCD neviděl ze vnitř. A myslím že problémy by byly s těma tlačítkama, a konektorama, no asi by to možná nešlo. nevím
PC : CPU: C2D E5200 2500Mhz @ 3750Mhz a AC Freezer 7PRO MB: Gigabyte GA-P31-DS3L rev.2,1 GPU: ATI Radeon 3650HD 256MB RAM: A-Data Vitesta 2x2GB Zdroj: Forton OEM 400W HDD: Samsung F2 500GB
Netbook : Asus EEE CPU: Intel Atom N270 1,6GHz RAM: A-Data 2GB HDD: 250GB 5400ot/min
Netbook : Asus EEE CPU: Intel Atom N270 1,6GHz RAM: A-Data 2GB HDD: 250GB 5400ot/min
- Trinom
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
spíš bych to řešil výrobou jiného držáku dle VESA standardu.
Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj
- Filosof
- Nováček
-
Nuž, asi není zřejmé, co potřebuji. Jednoduše ten monitor uchytit na servisním pracovišti na polici, co mám nad hlavou, aby mi nezabíral místo na servisním stole. Prostě bych provrtal v podstavci 2 díry a přivrutil jej zespodu k té polici (tedy vzhůru nohama). A proč mi nestačí to otočit softwarově? Nechci při nastavování BIOSu každého PC, které mám na stole stát na hlavě . Kudy povedou kabely mi je tedy fuk, klidně nahoru. Jde mi jen o otočení obrazu.
A je to normalni LCD monitor Neovo F-415 bez pivotu.
A je to normalni LCD monitor Neovo F-415 bez pivotu.
- Scapegoat
- Nováček
Při hledání fotek toho monitoru sem narazil na tohle. http://cz.agneovo.com/cz/content/pmk-02.asp Třeba ti to pomůže.
Další možnost co mě napadla, je zkusit otočit ten podstevec. Rozhodit to a přešroubovat z vrchu. Je to možná kravina, protože sem nenašel fotku právě té zadní části.
A nebo oddělat podstavec a vyrobit konzolu, kterou našroubuješ na polici a připevníš lcd.
//Trinom: To druhý jsem mu už nabízel
Další možnost co mě napadla, je zkusit otočit ten podstevec. Rozhodit to a přešroubovat z vrchu. Je to možná kravina, protože sem nenašel fotku právě té zadní části.
A nebo oddělat podstavec a vyrobit konzolu, kterou našroubuješ na polici a připevníš lcd.
//Trinom: To druhý jsem mu už nabízel