Klávesnice nereaguje - vadná základní deska?
- agnus
- Nováček
-
Klávesnice nereaguje - vadná základní deska?
U PC ( staří 2,5 roku, Pentium D, 2,66 GHz, RAM 1 GB, HDD 160 GB, deska Intel LT 965 DP)přestala jít znenadání klávesnice připojená PS/2. Zkoušel jsem jiné klávesnice, bez úspěchu. Zkusil jsem ji připojit přes USB, rovněž se nechytala. Při spuštění PC bliknou všechny tři kontrolky, ale potom je klávesnice mrtvá. Myslel jsem si nejdříve, že může být chyba v konektoru či zdířce, hýbal jsem chvíli konektorem, kontrolka u numerické klávesnice se někdy rozsvítila, ale vypnout nešla, klávesnice byla nadále bez života. Později se mi podařilo docílit toho, že se kontrolka rozsvítila a dala se zhasnout, ale klávesnice je stejně mrtvá. Když jsem zkusil za této situace zmáčknout libovolné tlačítko, ozval se krátký zvukový signál...Žeby vadná základní deska?
- Karlos.s
- Mírně pokročilý
Re: Klávesnice nereaguje - vadná základní deska?
Tak to shrnem.
Nefunguje ti žádná klávesnice ani na USB ani přes PS/2. Takže to vypadá na vadnej chipset, protože USB i PS/2 řadič je ve stejném ICH8 chipu.
Ještě zkus resetnout CMOS, ale moc šancí tomu nedávám.
Nefunguje ti žádná klávesnice ani na USB ani přes PS/2. Takže to vypadá na vadnej chipset, protože USB i PS/2 řadič je ve stejném ICH8 chipu.
Ještě zkus resetnout CMOS, ale moc šancí tomu nedávám.
PC: Intel Core i5 3570K 3,4GHz | ASUS P8Z77-V Pro | Crucial Ballistix Sport 8GB (2x4GB) DDR3 1600 CL9 | ASUS GTX660 DirectCU2 OC 2GB |SSD Intel 520series 180GB + Kingston V+ 96GB + WD2500KS | LITE-ON DVD-RW LH20A1L SATA | CHIEFTEC MA01BL bigtower + Enermax MODU82+ 525W | Microsoft Sidewinder X6 + X8 + SAITEK Aviator | ViewSonic VP191s
Zvuk: ASUS XONAR Essence ST | M-Audio Studiophile BX5 | Sennheiser PC360
Vodník: 2xLaiing D5 Vario (Swiftech+Alphacool) + EK serial Dualtop + Radiator Extreme III (3x120) + 3x Noctua NS-F12-800, EK Supremacy, MIPS RAM Freezer3, HDD homemade Cu blok, EK RES 400 rev2
- Aros
- Začátečník
No, celkem snadno se ti může povést něco podělat v BIOSu, tak ale pokud o tom nevíš, tak je to opravdu nějak tak jak píše Karlos... Zkus ClearCMOS a uvidíš...
Most people think time is like a river that flows swift and sure in one direction. But I have seen the face of time and I can tell you: They're wrong. Time is an ocean in a storm. You may wonder who I am and why I say this. Sit down, and I will tell you the tale like none, of which you have ever heard.
- X-COM
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Ale kompletně vypnout klávesnici sotva...Aros píše:celkem snadno se ti může povést něco podělat v BIOSu
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
- nikl
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Mozna se podelal jen PS2 port a v biosu je moznost "USB keyboard support" na "disabled". Zkusil bych jeste najit tuhle polozku, dat na enabled a vyzkouset USB klavesnici, pokud si to nezkousel.
"Vědění je moc. Můžeme tolik, kolik známe." F. Bacon
- spajdr
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Nebo je problém ve zdroji, jedna z větví může živit desku špatnou (nízkou) voltáží.
- Václav Sedlář
- Žlutá karta Bazar
-
- Kontaktovat uživatele:
mě taky přestala jít před nedávnem klávesnice v ps/2 portu u 7 let staré desky. Nepomohlo nic, až když jsem vzal štětec a očistil jak konektory tak hlavně tišťák (desku) za blokem konektorů...A už zase funguje.
- Aros
- Začátečník
No, teď se mi to stalo da dvou deskách nezávisle... řekl bych, že už jsem odvařil PS/2 port, tak jsem ho vyměnil tou horko vzdušnou pájkou, ale nepomolo... Na druhé desce, je to ještě horší, tam nejde ani USB ani PS/2 a ta je zoufalá - tam je to ale softwarové, to jsem podělal v BIOSU, ale resetCMOS mi nepomůže(kupodivu) a do BIOSu už se nedostanu protože nemohu zmáčknout delete No ale už jsem ty desky vyhodil(ještě slot1 a socket370, nebo jaký to byl pro P3)
Most people think time is like a river that flows swift and sure in one direction. But I have seen the face of time and I can tell you: They're wrong. Time is an ocean in a storm. You may wonder who I am and why I say this. Sit down, and I will tell you the tale like none, of which you have ever heard.
- G19:DD
- Začátečník
Nevíte někdo, proč mi nejde spustit systém s klávesnicí G19 ? Upřesnim to : když vypnu počítač a mám v usb zapojenou klávesnici G19, tak při zapnutí PC se nemůžu dostat k přihlašovacímu úkonu, protože se nanačtou drivery,které se načítjí ihned jak zapnu pc. Jakmile klávesnici odpojim, tak se drivery načtou bez proglému a počítač se nerestartuje. Takže já to dělám tak, že vypojím před zapnutím pc USB, a poté ho hned zapojím jakmile se drivery načtou a klávesnice v pohodě funguje. Klávesnici jsem si dal reklamovat- neuznána vada.
Nevíte někdo jak se dá vyřešit, abych nemusel pořád vytahovat kabel z usb a zase ho tam dávat zpátky ? Psal jsem i na logitech support ale moc toho nevymysleli- jen to, abych zapnul legacy usb - nemůžu to v biosu najít ... ale jinak mám všechno společného s usb na enabled
Nevíte někdo jak se dá vyřešit, abych nemusel pořád vytahovat kabel z usb a zase ho tam dávat zpátky ? Psal jsem i na logitech support ale moc toho nevymysleli- jen to, abych zapnul legacy usb - nemůžu to v biosu najít ... ale jinak mám všechno společného s usb na enabled
]Club HD5970 2GB DDR5 , I7 930 3,33 GHZ, GIGABYTE EX58-UD3R, 6GB RAM OCZ, HAF 922, 1000W CORSAIR, LG CH08LS Blu-ray, Roccat Kone V2, Logitech G19 gaming keyboard, 26" LCD ASUS VW266H