restarty notebooku, chybové hlášky
Moderátor: Don
- fandax17
- Nováček

-
restarty notebooku, chybové hlášky
Dobrý den,
asi před 10 dny jsem sem odeslal notebook na reklamaci, protože se restartoval a házel chybové hlášky. ještě před odesláním jsem se problém snažil vyřešil tak, že jsem se pokusil obnovil systém Win XP pomocí obrazu systému na podpůrném disku DVD. to se mi nepodařilo a po konzultaci s telefonickou podporou ASUSu jsem notebook poslal na rekalamaci. včera se mi vrátil, s tím že vyměnili HDD a provedli instalaci systému. bohužel problémy se opakují: některé aktualizace Win XP se odmítají nainstalovat, systém se často restaruje, programy nenabíhají. vyskakují chybové hlášky.
vše co jsem instaloval: automatické aktualizace, Avast, Spybot - Search & Destroy, Mozilla Firefox, Malwarebytes' Anti-Malware, HijackThis, Microsoft Office.
za půl dne se stav notebooku zhoršil od pouhého odmítání instace aktualizací k restaru po spuštění programu.
můžu poslat log z HijackThis, či ComboFix.exe kvůli podezření na vir.
prosím o radu, zda jde o SW či HW problém a jak ho řešit
Děkuji moc!
asi před 10 dny jsem sem odeslal notebook na reklamaci, protože se restartoval a házel chybové hlášky. ještě před odesláním jsem se problém snažil vyřešil tak, že jsem se pokusil obnovil systém Win XP pomocí obrazu systému na podpůrném disku DVD. to se mi nepodařilo a po konzultaci s telefonickou podporou ASUSu jsem notebook poslal na rekalamaci. včera se mi vrátil, s tím že vyměnili HDD a provedli instalaci systému. bohužel problémy se opakují: některé aktualizace Win XP se odmítají nainstalovat, systém se často restaruje, programy nenabíhají. vyskakují chybové hlášky.
vše co jsem instaloval: automatické aktualizace, Avast, Spybot - Search & Destroy, Mozilla Firefox, Malwarebytes' Anti-Malware, HijackThis, Microsoft Office.
za půl dne se stav notebooku zhoršil od pouhého odmítání instace aktualizací k restaru po spuštění programu.
můžu poslat log z HijackThis, či ComboFix.exe kvůli podezření na vir.
prosím o radu, zda jde o SW či HW problém a jak ho řešit
Děkuji moc!
CPU: Intel Pentium G3258; CPU cooler: SilentiumPC Spartan; MB: Asus Vanguard B85; RAM: 2x4GB Kingstone Hyper-X Fury; HDD: Intel SSD s320 40GB, WD 10EALS-1TB; (Asus Xonar D1); PSU: Corsair VX 450; case: radši se neptejte
- Zivan
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Re: restarty notebooku, chybové hlášky
Stahnout UBCD a spustit na nekolik hodin test pameti a Prime test. Tim se castecne overi stabilita HW a vylouci vliv spatneho OS nebo viru.
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
- fandax17
- Nováček

-
CPU: Intel Pentium G3258; CPU cooler: SilentiumPC Spartan; MB: Asus Vanguard B85; RAM: 2x4GB Kingstone Hyper-X Fury; HDD: Intel SSD s320 40GB, WD 10EALS-1TB; (Asus Xonar D1); PSU: Corsair VX 450; case: radši se neptejte
- Zivan
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Jake tam mas pameti? Pokud dva moduly, tak zkus test jen s jednim a pak jen s druhym.
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
- fandax17
- Nováček

-
je tam jen jeden modul a kromě toho, nechci se v tom moc hrabat, ještě by mi vynadali. ani nevím jestli je tam přístup přístup pro paměti pro uživatele.
- Zivan
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Urcite je to HW chyba. Maximalne by sel aktualizovat BIOS, pokud nemas posledni. Jinak opet reklamace a do te uvest, ze testy pameti hlasi chyby.
- fandax17
- Nováček

-
update BIOSu jsem dělal před poslední reklamací, je tedy aktuální.
prosím poraď mi, jak nabootovat MemTest z flash disku. když ho jen okopíruju tak to nefunguje.
mám podezření že je vadná externí mechanika. obnovit Win z ní nešlo, Office nainstalovat taky ne...
prosím poraď mi, jak nabootovat MemTest z flash disku. když ho jen okopíruju tak to nefunguje.
mám podezření že je vadná externí mechanika. obnovit Win z ní nešlo, Office nainstalovat taky ne...
- Zivan
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Hod to na reklamaci a jako duvod uved chyby pameti a pripis i chybujici mechaniku.
Edit:
Pokud budes dale reklamovat a budes mit doklady od vsech uznanych reklamaci, tak muzes pri ctvrte ruzne chybe pozadovat vraceni penez.
Edit:
Pokud budes dale reklamovat a budes mit doklady od vsech uznanych reklamaci, tak muzes pri ctvrte ruzne chybe pozadovat vraceni penez.
- fandax17
- Nováček

-
ale ta externí mechanika je koupená úplně jinde...
- Zivan
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Nechapu souvislosti. Ten notebook jsi otestoval pomoci interni mechaniky?
Dotaz na memtest z flashdisku a info o chybne externi mechanice s tim nemaji nic spolecneho?
Dotaz na memtest z flashdisku a info o chybne externi mechanice s tim nemaji nic spolecneho?
- fandax17
- Nováček

-
ten notebook žádnou interní mechaniku nemá!
mám pouze externí, a to tuto: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=57773
jelikož ale z ní nešel obnovit OS, nainstalovat Office a memtest dopadl jak jsi viděl, je možné že je chyba i v mechanice. to ale nic nemění na tom, že notebook stále hlásí chyby (a já dělám print screen a brzy to sem hodím)
bootovat a udělal memtest z flash disku chci proto, aby jsem vyloučil při memtestu chybu mechaniky. prosím poradíš jak bootovat memtest z flash?
mám pouze externí, a to tuto: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=57773
jelikož ale z ní nešel obnovit OS, nainstalovat Office a memtest dopadl jak jsi viděl, je možné že je chyba i v mechanice. to ale nic nemění na tom, že notebook stále hlásí chyby (a já dělám print screen a brzy to sem hodím)
bootovat a udělal memtest z flash disku chci proto, aby jsem vyloučil při memtestu chybu mechaniky. prosím poradíš jak bootovat memtest z flash?
- Zivan
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Aha, me neslo do hlavy, jak jsi udelal ten memtest, kdyz ti nefunguje mechanika 
Pokud se memtest spustil bez problemu, tak urcite ukazuje jen chyby pameti. Pokud ho chces pustit z flashdisku, tak musis ten flashdisk udelat bootovaci (pouzij hledani na foru nebo google) a pak na nej nakopirovat EXE soubor (http://www.memtest.org/#downiso).
Pokud se memtest spustil bez problemu, tak urcite ukazuje jen chyby pameti. Pokud ho chces pustit z flashdisku, tak musis ten flashdisk udelat bootovaci (pouzij hledani na foru nebo google) a pak na nej nakopirovat EXE soubor (http://www.memtest.org/#downiso).
- fandax17
- Nováček

-
promin
ale nepovedlo se mi to, povedlo se mi akorát spustit z flash nějaký free dos a dál nic...
- Zivan
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
No a ted si stahnes "Pre-Compiled EXE file for USB Key (Pure DOS)", rozbalis EXE soubor, das ho na flashdisk a po bootu spustis pres prikazovou radku.
- fandax17
- Nováček

-
no já když bootuju přes tu flashku tak flash disk nevidím protože tohle je NTFS reader a flash je FAT32. mám ještě externí disd NTFS takže jsem to na něj okopíroval, oboje zapojil, jenže přes NTFS reader tam ten soubor nevidím, jako by nebyl...
- kasper551
- Začátečník

stahnul bych si Hiren's BootCD 9.7 http://rapidshare.com/files/178741659/H ... CD.9.7.rar
vypalil nejlepe v programu http://www.imgburn.com/
vypalil vlozli do dvd a provedl testy pemeti a desky a na viry
a po otestovani bych rekl ze jsem pouzil tohle cd a poslal do servisu
vypalil nejlepe v programu http://www.imgburn.com/
vypalil vlozli do dvd a provedl testy pemeti a desky a na viry
a po otestovani bych rekl ze jsem pouzil tohle cd a poslal do servisu
Dum spiro spero
Spem retine
S rozumem a odvahou
Audacem fortuna iuvat
Sciens vincit
Semper Fi
Spem retine
S rozumem a odvahou
Audacem fortuna iuvat
Sciens vincit
Semper Fi
- fandax17
- Nováček

-
kasper551: říkal jsem že chci vyloučit chybu mechaniky, tak proč mi radíš ji používat?
a to mám spustit ve windows nebo bootovat? já to Hiren's BootCD 9.7 neznám.
edit: prosím o pomoc - stále potřebuju spustit memtest z flash disku. prosím!
a to mám spustit ve windows nebo bootovat? já to Hiren's BootCD 9.7 neznám.
edit: prosím o pomoc - stále potřebuju spustit memtest z flash disku. prosím!
- kasper551
- Začátečník

ok tady je navod jak dat to cd na usb flesku
http://www.hiren.info/pages/bootcd-on-usb-disk
jsou to testovaci nastroje na vsechno stahni si ho viz muj predhozi prispevek
a otestuj
http://www.hiren.info/pages/bootcd-on-usb-disk
jsou to testovaci nastroje na vsechno stahni si ho viz muj predhozi prispevek
a otestuj
Dum spiro spero
Spem retine
S rozumem a odvahou
Audacem fortuna iuvat
Sciens vincit
Semper Fi
Spem retine
S rozumem a odvahou
Audacem fortuna iuvat
Sciens vincit
Semper Fi
- fandax17
- Nováček

-
kasper551: díky jsi super, je tam i memtest, a hlásí to samé jako před tím - chyba, chyba, chyba, chyba... jedna za druhou. viz můj odkaz na fotku z letecké pošty. co ted s tím? další paměti nemám, max. se můžu kouknout na tu co tam je, jestli "vypadá" dobře.
- kasper551
- Začátečník

posli do servisu + fotky z memtestu a testu zakladovky a je to
Dum spiro spero
Spem retine
S rozumem a odvahou
Audacem fortuna iuvat
Sciens vincit
Semper Fi
Spem retine
S rozumem a odvahou