novy zdroj mATX

Problémy, rady a vše ostatní k PC zdrojům, UPS, napájení a voltážím, wattmetrům i počítání spotřeby.
Odpovědět
Stoo
Nováček
Nováček

novy zdroj mATX

Příspěvek od Stoo »

mam htpc,skrin micro atx asus TS-6A2.v nem je:
mainboard: asus p5q-em
procesor: quad 8200
grafika: asus radeon 4670
pamet: a-data 2x2gb 800+
hdd: 2xsata hdd (320gb+1000gb)
mechanika: 1xdvd-rw
zdroj: 300w asus
+
3xfan

pred tim nez jsem kupoval tu grafiku,ptal jsem se (zde na foru) jakou nejlepsi grafiku si muzu dovolit pro tento zdroj,pro tuto sestavu.doporucena byla preve tahle.ale chtel bych se zeptat.kdybych prece jen chtel koupit silnejsi zdroj,ktery byste mi doporucili?ja jsem brouzdal po netu,ale nabidka je dosti miziva.silnejsi nez 350w jsem nenasel a to jeste k tomu noname :-(
Erathian13
Začátečník
Začátečník

Re: novy zdroj mATX

Příspěvek od Erathian13 »

Stoo
Nováček
Nováček

Příspěvek od Stoo »

to vypada hodne zajimave!ten vykon sice nevyuziji,ale co chci predevsim,to je kvalita.dikes....jinak to zkousim porad dal hledat.snad jeste neco najdu
jinak me jeste napadlo,jestli nevite o nejakem zdroji,ktery pri minimalni zatezi uplne vypne chlazeni.nebo jeste ktery ma odpojitelne kabely.zapojim jen to co potrebuji.prec jenom mam malou skrin a budu jen rad,kdyz i kapku usetrim mista pro vzduch :-)
Naposledy upravil(a) Stoo dne úte 10. bře 2009, 14:42, celkem upraveno 2 x.
Erathian13
Začátečník
Začátečník

Kdyby se ti zdál výkon zbytečně vysoký,tak kromě této 630 W možnosti jsou u nás na trhu stejné zdroje s výkonem 430 W a 530 W :) Viz. třeba opět ten Xcomputer,popřípadě Alza.cz
Stoo
Nováček
Nováček

Příspěvek od Stoo »

co riakte na tohle?akorat nemuzu zjistit rozmery :-(
http://www.alza.cz/zdroj-yesico-sc-560-d60847.htm
Stano K.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Stano K. »

Ak potrebuješ mATX zdroj tak prečo vyberáš ATX?
Stoo
Nováček
Nováček

Příspěvek od Stoo »

no teda abych to upresnil.mam htpc.asus skrin pro mATX desku.z toho jsem usuzoval ze budu potrebovat mATX zdroj.duvod je jasny.neni tam dostatek mista pro bezny ATX zdroj.a nevim teda jak jinak ten zdroj nazvat :-)
jinak do te skrine dam zdroj s max. 125mm na sirku.vyska 86mm je dana a hloubka je celkem jedno.
Stano K.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Stano K. »

ATX 305×244
microATX 244×244

Napíš presný názov a typ súčasného zdroja.
Stoo
Nováček
Nováček

Příspěvek od Stoo »

jses nejakej chytrej :wink: .prosim te,muzes mi rict,proc mi tu vypisujes rozmery desek?
ja se jen proste chci dopracovat k tomu,kterej zdroj muzu pouzit.at mi pomuzete nejakej vybrat.to snad nemusim uz dale upresnovat.
btw...koukam,ze Erathian13 to pochopil spravne...dik
Erathian13
Začátečník
Začátečník

Rozměry toho Yesica jsem také nikde nenašel.Podle mě jsou ale klasické.Možná jim na Alzu můžeš napsat,jistě ti odepíšou zpět :)
Blue Storm
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Blue Storm »

Stoo píše:jses nejakej chytrej :wink: .prosim te,muzes mi rict,proc mi tu vypisujes rozmery desek?
ja se jen proste chci dopracovat k tomu,kterej zdroj muzu pouzit.at mi pomuzete nejakej vybrat.to snad nemusim uz dale upresnovat.
btw...koukam,ze Erathian13 to pochopil spravne...dik
kdyby jsi konečně řekl, jestli ta skříň je určena pro mATX nebo ATX zdroj, tak by jsme se konečně dopracovali k odpovědi...a taky napiš přesný typ zdroje, který tam máš teď, podle toho se to bude dát určit...jsou totiž mATX case, které jsou jen pro mATX zdroj, tzn. ty malé, které se nevyrábějí s moc velkým příkonem

//podle toho co jsem našel, tak tam pasujou jen mATX zdroje, tzn. že na ten Yesico můžeš zapomenout a můžeš vybírat jen z mATX zdrojů

///asi nejvíce na co si můžeš polepšit je toto http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=53967, sice je tam ještě 380W LC Power, ale ten bych silně nedoporučoval
PC: AMD Ryzen 7 9700X | Asus Prime B650-Plus WiFi | GTX 980 Ti | Kingston Fury 64 GB 5600MHz | Samsung 990 Evo Plus 1 TB | ADATA XPG GAMMIX S11 Pro 1 TB | Samsung 870 Evo 2 TB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H
NTB: Apple MacBook Air M1 | Phone: Apple iPhone 15 Pro
Stoo
Nováček
Nováček

Příspěvek od Stoo »

ok.....takze kdybych vedel pro jakej zdroj je ta skrin urcena,tak bych si tu s vami nepsal.jen jsem proste ze zacatku nevedel,jak ten zdroj oznacit.tudiz jsem napsal matx zdroj.resil jsem jenom rozmery.´klasickej´ atx zdroj byl proste moc siroky.ted uz jsem kapku chytrejsi po tom co Erathian13 nasel ten x-spice kira.jinak teda model zdroje Asus TS-300P.ten asus zdroj ma rozmery 160x125x78mm.a meril jsem to a nemel by byt problem tam dat klasickych 86mm na vysku.tudiz jsem limitovan jenom tou sirkou 125mm.
ten x-spice kira vypada dobre.ma rozmery do kterych bych se mel vejit.

tak ted jsem nasel ze teda typ zdroje je sfx.ale kdyz ten atx zdroj tam dam....v cem muze byt problem?jediny rozdil mezi sfx a atx zdoji je jen velikost a tudiz i max. vykon.nebo se pletu?chtel bych mit klidne spani a dat tam zdroj aspon 400w.protoze chci na tom hrat hry ve fullhd a mam strach,abych tem asus neodrovnal pri delsi zatezi na max.
glu
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od glu »

Nevim co resis, zmer si rozmery svyho zdroje a podle toho hledej silnejsi zdroj. Pokud to je opravdu SFX zdroj (mel by byt), tak jsem nejsilnejsi z lepsich znacek nasel Seasonic 350W. Staci jen zadat SFX do vyhledavani treba na czc.cz a hned ti je to najde vcetne rozmeru. Priste si odpust napadani lidi, kteri ti chteji pomoct, nebo si pomoz sam.
Stoo
Nováček
Nováček

Příspěvek od Stoo »

hele koukej.jsem rad,ze mi nekdo pomuze...to je jasny.sam jsem pred timto tematem hledal.ale prave ze jsem nic lepsiho a silnejsiho nenasel.nektere veci ten pomahajici musi pochopit.narazim jen ciste na ty rozmery tech desek,ceeece.chci tu pomoct jen se zdrojem a nevidim spojitost s deskou.proto (pro tebe narazka) ta poznamka ode mne.nic osobniho :-)

jinak zkusim vzit ten x-spice.kdyz bude kapku velkej,upravim skrin.ale podle mereni by mel pasovat presne.prece jenom tech 350 moc navic neni.podle vypoctovych tabulek mi to papa trosku vic :o

vsem kdo sem psal,dekuji :wink:
pozdeji napisu jak jsem dopadl.
Odpovědět

Zpět na „Počítačové a záložní zdroje“