Zdravím Vás,
už delší dobu mě zlobí pc a nevím čím by to mohlo být, i když znaky vedou možná k odcházení pevného disku.
Disk jsem zhruba před 3mi měsíci celý formátoval, nainstaloval novou instalaci Win XP, ale potom když jsem si v průběhu provozu PC zahrál nějaké 2-3 hry.. tak při pozdějším vypínání PC mi to vyhodilo BSOD a PC se restlo, při tomto restartu mi nenajel systém, ale ukázala se mi hláška DISK BOOT FAILURE, INSERT SYSTEM DISK AND PRESS ENTER. Když jsem ale potom PC vypl tak na minutku, po následném zapnutí už pc najelo vpořádku.. a toto se opakuje v průběhu těch 3 měsíců prakticky každý, nebo každý druhý den.. i když teď mi to BSOD vyhodí už i při hraní nějaké té hry.. Ten disk je už pár let starý 160GB PATA Seagate 7200.7. Ale PC jinak jede dobře, pokud tedy nedojde zrovna k BSOD.
Setkal jste se někdo už se stejným problémem? Popřípadě jak jste ho vyřešili? Za každý další nápad budu vděčný.
BSOD a následné DISK BOOT FAILURE
Moderátor: Loki5567
Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
- son
- Začátečník

-
BSOD a následné DISK BOOT FAILURE
procesor Intel Core 2 Quad Q6600, deska Asus P5Q PRO - Intel P45, RAM Corsair 2x2GB DDR2 1066 MHz Twinx Dominator CL5, grafika Gainward BLISS 9245 - N9600GT 512 DDR3, HDD Seagate Barracuda 7200.12, 3,5" SATA II, 32MB - 1TB, Zdroj CORSAIR TX650
- zombux
- Odborník PCT

Re: BSOD a následné DISK BOOT FAILURE
jo vede to na disk. podíval bych se jak je na tom, tj přes SMART
ignorelist: kremrole a dezoláti
- son
- Začátečník

-
ještě k sestavě, nevím proč se tu zobrazuje stará s Athlon XP 2500.. taže nová je deska: ASUS A8N-SLI Premium, procesor: AMD Opteron 144 ram: 4*512MB Pmi DDR 400MHz, disk PATA Seagate 7200.7 160GB, GK: Gainward GeForce 9600GT 512MB zdroj: MODECOM FEEL II 400W.
zombux: ok, zkusím ten SMART
zombux: ok, zkusím ten SMART
procesor Intel Core 2 Quad Q6600, deska Asus P5Q PRO - Intel P45, RAM Corsair 2x2GB DDR2 1066 MHz Twinx Dominator CL5, grafika Gainward BLISS 9245 - N9600GT 512 DDR3, HDD Seagate Barracuda 7200.12, 3,5" SATA II, 32MB - 1TB, Zdroj CORSAIR TX650
- zombux
- Odborník PCT

stará sestava se ti tu ukazuje, protože sis ji dal do podpisu...
ignorelist: kremrole a dezoláti