Zmizely mi všechny ikonky z panelu "Snadné spouštění".
Otázku jak je dostat zpátky je zbytečné pokládat, protože si je postupně vytvořím znova.
Spíše by mne zajímalo, jak se toto mohlo stát.
Těsně před tím jsem ve čtyřech fázích parametrizoval zálohování souborů pomocí programu Cobian.
Pěkně postupně: název úlohy-zdroj-cíl-spustit (a takto čtyřikrát za sebou). Nic zvláštního se nedělo, v cílovém adresáři (fyzicky jiný HDD) bylo vše OK. Skončil jsem s programem Cobian, chci spustit nějakou další utilitu a ikonky byly pryč, zbyl jen prázdný "chlívek". Příčinná souvislost mi sice uniká, ale popsal jsem svoji činnost před záhadným zmizením.
Provedl jsem restart OS, ale situace se již stačila někde zafixovat, ikonky se neobjevily.
Máte-li k této záhadě co říci, jsem na odpovědi zvědavý.
Dá se nějak ukládat/vyvolávat rozmístění ikon na ploše včetně panelu snadného spouštění ???
20:28 - ikonky už mám hotové, jen nevím kde se dá "sehnat" ikona Plocha.
Panel "Snadné spouštění" v OS Vista.
Moderátor: Loki5567
Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
- wendy271
- Nováček

-
- cruzz
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Re: Panel "Snadné spouštění" v OS Vista.
S tim prvnim problemem ti bohuzel neporadim, to jak vyrobit ikonu Plocha se resilo a vyresilo nedavno tady
Don't pray for easy lives; pray to be stronger people. Don't pray for tasks equal to your powers; pray for powers equal to your tasks. Then the doing of your work shall be no miracle, but you shall be a miracle and your destiny is not a matter of chance, it is a matter of choice; it is not a thing to be waited for, it is a thing to be achieved.
- xxsawer
- Začátečník

-
No co...prostě ti je nějaká aplikace smazala...možná sis je někam odzálohoval 
- wendy271
- Nováček

-
Děkuji za spoluúčast.
Ten odkaz jsem si před chvílí prolezl a jedná se o dobrou trefu hřebíku na hlavičku.
Lecckomu dalšímu může být užitečný.
Nezávisle na něm jsem si dnes v práci na svém PC (WinXP) nalezl cestu k souboru
"Zobrazit plochu.scf"
Vzal jsem si soubor ve flashce domů, že jej případně použiju, ale nebylo to nutné.
Jednak: Ve Vistě se soubor jmenuje Shows Desktop.lnk a nachází se na stejném místě.
A za druhé: Po zapnutí PC mi do panelu Snadné spouštění naskákaly jak původní, tak i ty včera nově vytvořené ikonky. Přitom tehdy jsem restart dělěl také a nic !!!
No, necháme to být. Já mám ikonky na svém místě, ty nadbytečné odmažu.
Vistu Home Premium SP1 mám doma v novém PC jen několik málo týdnů, asi mne ještě občas něčím překvapí.
Ten odkaz jsem si před chvílí prolezl a jedná se o dobrou trefu hřebíku na hlavičku.
Lecckomu dalšímu může být užitečný.
Nezávisle na něm jsem si dnes v práci na svém PC (WinXP) nalezl cestu k souboru
"Zobrazit plochu.scf"
Vzal jsem si soubor ve flashce domů, že jej případně použiju, ale nebylo to nutné.
Jednak: Ve Vistě se soubor jmenuje Shows Desktop.lnk a nachází se na stejném místě.
A za druhé: Po zapnutí PC mi do panelu Snadné spouštění naskákaly jak původní, tak i ty včera nově vytvořené ikonky. Přitom tehdy jsem restart dělěl také a nic !!!
No, necháme to být. Já mám ikonky na svém místě, ty nadbytečné odmažu.
Vistu Home Premium SP1 mám doma v novém PC jen několik málo týdnů, asi mne ještě občas něčím překvapí.