Hrál někdo UFO v poslední době, nebo má alespoň chuť si to opět zahrát, případně nostalgicky vzpomíná? Povzbuďte mě, ať si nepřipadám jako úchylák!
DOSové vykopávky (UFO:EU, Settlers 1, Hired Guns...)
Moderátor: Baneshee
- Mican
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
DOSové vykopávky (UFO:EU, Settlers 1, Hired Guns...)
Opět jsem si cvičně dohrál UFO 1 (X-COM: UFO defense) a pořád mě to baví víc než nový gamesy s úžasnou grafikou (Far Cry a podobně). Znamená to že už jsem tak starý, že k novým věcem začínám mít odpor?
Hrál někdo UFO v poslední době, nebo má alespoň chuť si to opět zahrát, případně nostalgicky vzpomíná? Povzbuďte mě, ať si nepřipadám jako úchylák!
- Sentenced
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Kdybych na to mel PC, tak bych si to snad jeste zahral... Ta hra je proste genialní. Neni to tak davno (asi 2 roky
) co jsem paril i starou Civilizaci chvili v praci. Stary gamesy jsou proste rulezzzní.
I kdyz doma uz na ne čas fakt nemam a kdyz uz hraju, tak nejaky poslední pecky
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään
- ManchesterUnited
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Ja se taky vracim ke starejm hram. Naposled k HOMAM II a III minulej tejden a porad me to bavi
Taky sem se vratil k Knights of Merchants. O prazdniny s kamosem si to rozdame proti sobe
To bude zase zabava. Podle me starsi hry jen tak neprestenout bavit jako novy pecky....
EDIT: U me taky znalec. Ja pamatuju az Settlers II
Kamos to mel doma na 7 disketach 
EDIT: U me taky znalec. Ja pamatuju az Settlers II
Naposledy upravil(a) ManchesterUnited dne pát 9. črc 2004, 12:43, celkem upraveno 1 x.
CPU: i9-9900K + NZXT Kraken X53, MB: GIGABYTE Z390 D, MEMORY: G.SKILL 32GB KIT DDR4 3200MHz CL16 Gaming series Aegis, VGA: GIGABYTE GeForce RTX 2080Ti GAMING OC 11G, DVDRW: ASUS SDRW-08U9M-U, HDD: SSD Samsung 970 EVO 1TB, CASE: NZXT H510 Matte Black, ZDROJ: SilverStone Essential Gold Semi-modular 750W, SOUND: M-Audio M-Track DUO, REPRO: Logitech Z207, MOUSE: Logitech MX Master 3, LCD: Dell SE2417HG, Powered by iPhone 14 Pro 128GB Notebook: ASUS ZenBook UX430UQ-GV218T
- Lord
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- JanoF
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- miho
- Čestný člen

-
- -HoNY-
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Vidím, že nejsem sám koho baví některý starý pecky, je mě sice 16 ale s nějakýma starýma hrama jsem se setkal když jsem začínal PC
No třeba nedávno jsem rozehrál Trasport tycoon a už jsem celkem daleko ...je to tak dlouho co jsem to dohrál...
Dunu II bych si taky někdy rád zahrál, taková hra má furt svoje kouzlo, ... ale už ji nemám, před 3 lety jsem o ni přišel, nedá se od někad stáhnout?? Podle mě to není porušování autorských práv je to starý a Westwoodu to snad vadit nebude... jediný podobný co jsem sehnal je DUNE 3 a to je přepracovaná DUNE II v azbuce a s ruskýma kecama
Homam II Gold mě taky dost bavilo, lae je to dlouho co jsem ho hrál naposledy
Doom II taky občas rád zapařím, ale to až se dostanu k nějaký popelnici (typu 486SX 33), vzpomínám jak jme to pařili na základce v informatice
Vidím, že hrát starý hry asi bude velká úchylka

Některý nový hry mě moc nebrou
No třeba nedávno jsem rozehrál Trasport tycoon a už jsem celkem daleko ...je to tak dlouho co jsem to dohrál...
Dunu II bych si taky někdy rád zahrál, taková hra má furt svoje kouzlo, ... ale už ji nemám, před 3 lety jsem o ni přišel, nedá se od někad stáhnout?? Podle mě to není porušování autorských práv je to starý a Westwoodu to snad vadit nebude... jediný podobný co jsem sehnal je DUNE 3 a to je přepracovaná DUNE II v azbuce a s ruskýma kecama
Homam II Gold mě taky dost bavilo, lae je to dlouho co jsem ho hrál naposledy
Doom II taky občas rád zapařím, ale to až se dostanu k nějaký popelnici (typu 486SX 33), vzpomínám jak jme to pařili na základce v informatice
Vidím, že hrát starý hry asi bude velká úchylka
Některý nový hry mě moc nebrou
Já bych všechny ty pisálky, co se opravdové práce bojí, nahnal do Mišelinky tahat gumy.
- Jája
- Středně pokročilý

Ufo1 a 2 jsem dohral znovu naposledy loni před vánocema. S výkoností PC nebyl problem stačilo vypnout interní cache a trochu podtaktovat...Sentenced píše:Kdybych na to mel PC, tak bych si to snad jeste zahral... Ta hra je proste genialní. Neni to tak davno (asi 2 roky) co jsem paril i starou Civilizaci chvili v praci. Stary gamesy jsou proste rulezzzní.
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
- Mican
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Tak to jsem rád, že nejsem sám. Já mám teda na takovýhle starý věci dokonce dedikovanej počítač (uchránil jsem ho před "ekologickou likvidací" u nás v práci) a mám ho teď dokonce trvale připojenej místo mýho sukundárního kompu. Začal jsem totiž hrát Dungeon Master (1.) 
Výhoda těhle starej her je navíc ta, že se dají na nějakém abandonware stáhnout bez problémů i modemem a občas dokonce i úplně legálně.
Výhoda těhle starej her je navíc ta, že se dají na nějakém abandonware stáhnout bez problémů i modemem a občas dokonce i úplně legálně.
- promecon
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- PhaNtom_CZ
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Ufo 1 bylo nehratelné už na P166 mhz jelo to strašně rychle ,kdybych to tenkrát nepodtaktoval (cca. před 6 lety.) tak bych si tokovou úžasnou hru asi nikdy nezahrál !!!
procesor: Core i3-3220 deska: Msi B75MA-P45 paměť: 8 GB A-DATA XPG DDR3 1600 grafika: Radeon HD7770 1GB DDR5 hardisk: Seagate 250 GB + Samsung Sp.F3 1000 GB zvukovka: On Board Ps: Zalman ZM450-GS monitor: LCD 22" Hyundai *** NB : HP 655 \ Asus K55VD
- miho
- Čestný člen

-
Mas pouzivat dosboxPhaNtom_CZ píše:Ufo 1 bylo nehratelné už na P166 mhz jelo to strašně rychle ,kdybych to tenkrát nepodtaktoval (cca. před 6 lety.) tak bych si tokovou úžasnou hru asi nikdy nezahrál !!!
127.0.0.1, sweet 127.0.0.1
- ICE
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
- J X P
- Středně pokročilý

No jo, starý hry byly super. Já se k nim ale raději moc nevracím. Možná na chvilku, ale jsou přeci jenom technologicky trochu jinde. Člověk si zvykne na to, že všechno vidí vykresleno (skoro) a to co dřív hry poskytovaly a to je představivost už poněkud zakrnělo. Si vzpomnám jak jsem si naistaloval z nostalgie Dunu 2000 (radši tuhle než Dune 2 kvůli SVGA grafice) a už jsem u toho nevydržel. Starý hry měly atmosféru a nespoléhaly se na grafiku (tak jako mnoho B titulů dneška), ale myslím si že nejsou lepší než hry dnešní. NFSU je rozhodně mnohokrát lepší než Lotus, Crazy Cars 3, nebo Test Drive. To jen ty vzpomínky nám ty tituly idealizují a jsme k nim přeci jen méně kritičtí (dneska). 
---
- DewiL
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- random
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Jedine na co som trochu zaspominal je UFO..... ziadna dalsia verzia ma tak neuspokojila ako ta prva.....!!! Este cca. pre 20 mesiacmi som sa knemu na par hodin vratil ( stale ho mam ulozene na disku....., ale uz sa mi ho nepodarilo na 100% sprevedzakovat
)....... Inak sa mi zda ze nove hry su o dost lepsie..... ( aspon v 95% pripadov........ ) .... vynimka vsak potvrdzuje pravidlo.... 
Sempron 2800@2160MHz ( 270x8 ), 1024MB GoodRam, MSI K8N Neo-FSR, Radeon 9800SE@8 pip 128MB 128b 378/290, 200GB HD Maxtor Pata, DVD RW LG4163
- J X P
- Středně pokročilý

Atmosféra
Ale ještě přeci jen něco dodám. Ve hře je pro mne velice důležité, aby tam byla atmosféra a aby to člověk dělá mělo taky nějaký význam. Např. jsem byl velice zklamán právě hrou Far Cry. Graficky jsem nic hezčího neviděl, ale ten příběh byl totální ..... fuj. Jasně, je to FPS, ale když jsem hrál DeusEx tak tam byl příběh výborný. Vietcong, taky udělaný s pozadím (i když ten to měl jednodušší, přeci jen historický podtext), MAfia, GTA3 a Vice City. Mohl bych pokračovat dlouho.
Chtěl bych těm, kterým právě záleží na hratelnosti, atmosméře ať nakoukne na tenhle thread http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=12741. Je to jedna právě z těch her, který si nezískávají hráče grafikou, ale tím okolo. Přesto není v ČR vůbec známá (díky distributoři
) Napište mi svůj názor na tuhle hru, vážně by mne zajímalo jaký na ni máte názor.
Chtěl bych těm, kterým právě záleží na hratelnosti, atmosméře ať nakoukne na tenhle thread http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=12741. Je to jedna právě z těch her, který si nezískávají hráče grafikou, ale tím okolo. Přesto není v ČR vůbec známá (díky distributoři
---
- karf
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Staré hry jsou super. Já nedávno pařil Stuntse a postavil jsem si komp s 2xV2 ve SLI speciálně na NFSIII a Drivera!!!
Fakt bomba.
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
- wolf00
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
na stary hry mam doma p1 150 origos intel 32mb ram +4.3gb hdd sb pro 2.0 pnp cd asus 52x ati rage2c 4mb pci .prisel jsem na jednu firmu za svym znamym a protoze puvodne to pc melo skoncit v popelnici tak jsem si ho za 400kc odkoupil a ted ho mam doma 
mb Hp 8265 B350 Sunflower a--6 8570 apu, 16 gb ram,128gb system,1tb data
- zombux
- Odborník PCT

uvažuju že postavím komp na starý hry... zrovna jsem natahal spoustu modů do DOOMa a podobných nářezů. už se těšim. éra UFO mě minula, ale hodlám to dohnat. když už mě většina nových her nebere, tak si to vynahradím tímhle
a doufám že mě Sentenced nesejme za to, že hraju dle jeho slov "abandonware" (tím myslí hry z loňskéno roku a starší
)
ignorelist: kremrole a dezoláti