Když jsem uviděl toto ve slevě v Ikei za 160:

a toto za 1000 v bazaru:
napadlo mě z toho něco udělat. Pracovně jsem to nazval Samurajem (už kvůli těm asijským komponentům...). Doma máme modelářský soustruh, takže si s tím můžeme pohrát.
Materiál je AL 2mm plech - dá se dobře ohýbat a je tlustý. Koncepci jsem trochu měnil, původně měl být case na ležačku, ale je moc velký (i centimetry hrají roli, příště si dělám papírový model dopředu), i kdybych s tím laboroval, tak nevěřím, že bych jej dlouhodobě zkousnul. A tak bude jak naležačku, tak i normálně na výšku. S tím, že při stavbě budu s oběma možnostmi počítat.
Rozměry jsou 34x21,5x40 (ŠxVxD). Určitě tam bude ATX deska, a min 3 xHD (2,5) v RAID, otvory jsou udělány pro 140 ventilátory (4xScythe). Vepředu bude tlačený vzduch 2x140 přes disky a zdroj a vzadu to budou 2x140 + 1x120 vyfukovat. Počítám s tím, že to může být chlazené úplně na minimum (bez pomoci předních ventilátorů) až po maximální "hukot". Zatím mám "hrubý obal" - podotýkám, že mi ho ohýbal jeden šikovný zámečník u nás a byl jsem s jeho prací moc spokojen, protože mi řezy a ohyby udělal docela přesně.
Následují komponenty skříně:
Dno:

Vršek:

Předek a zadek:

Kostra:

Detaily:

Komplet zezadu:

Komplet na výšku

Šroubky budou zapuštěné v plechu. Imbusáky jsem tam dal jen pro otestování a vše sedí tak jak má být. Tak to je zatím vše.