Katody Revoltec - pojistka
- mr.mike
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Katody Revoltec - pojistka
Zdravíčko při mých pokusech s katodami od Revoltecu se mi podařilo otočit + - a nejspis sem tím spálil pojistku sic nevím jestli je to možné říkám si že je to blbina ale kupovat nové za 150,- se mi zatím nechce a tak se ptám můžu tam místo dosavadní narvat tuto ? viz. obrázek + odkaz
Původní
Možná náhrada
http://www.gme.cz/cz/index.php?page=pro ... il=633-246
Původní
Možná náhrada
http://www.gme.cz/cz/index.php?page=pro ... il=633-246
- NEONET
- Středně pokročilý
Re: Katody Revoltec - pojistka
no, prepolovanim to odvarit lze, protoze jde o spinany zdroj a tranzisotry maji napeti nastrdat (jinak by nebylo mozne ho transformovat) ale ta pojistka co pises jako nahradu - 250V 3.15A ? to je pristrojova, zajdi do GME a rekni ze chces toto http://www.gme.cz/cz/index.php?page=pro ... il=633-166
MB: Gigabyte P35-DS3R *|*CPU: Intel C2D E6850 @ 3.6Ghz *|*RAM: 4GB @ 800Mhz CL4 *|*GPU:Radeon HD3850@730/2048MHz *|* Windows 8 x64
- mr.mike
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
já teda nevím ale na jednou pl foru jsem si prelouskal ze ta pojistka by mela byt 1,5-3A tzn neni 1A malo ?
- NEONET
- Středně pokročilý
tak kup vetsi, je to mozne, ale pochybuju ze ty tranzistiru v plastu dokazou unest vice nez 1A , treba vyzkouset
MB: Gigabyte P35-DS3R *|*CPU: Intel C2D E6850 @ 3.6Ghz *|*RAM: 4GB @ 800Mhz CL4 *|*GPU:Radeon HD3850@730/2048MHz *|* Windows 8 x64
- mr.mike
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
no laicky receno čím mím Ampér pro pojistku tím lépe ne? teda kdyz pojistka bude 3A tak tam pusti 2,5A coz muze uvarit ty tranzistory ok no dík moc
- srna
- Středně pokročilý
dej tam pojistku presne ty hodnoty co tam ma byt....kdyz das vic upeces tranzistory v pripade zkratu nebo tak kdyz das min, bude horet....
a pokud jsi to prepoloval, s invertorem se rozluc, pojistka je moc pomala aby tranzistory zachranila
a 3A je sakra hodne na invertorke katodam, to se mi nezda
a pokud jsi to prepoloval, s invertorem se rozluc, pojistka je moc pomala aby tranzistory zachranila
- mr.mike
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
to je poprvé co si mi nezvedl náladu no co zkusím za 11,- tu pojistku muzu i zahodit ...srna píše:dej tam pojistku presne ty hodnoty co tam ma byt....kdyz das vic upeces tranzistory v pripade zkratu nebo tak kdyz das min, bude horet....
- srna
- Středně pokročilý
pokud mas laboratorni zdroj, tak zkus nastavit 12V a proud pomalu zvysovat od nuly za kontroly teploty tranzistoru prstem...
- mr.mike
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
no hele to sice nemam ale mam multimetr a vsecko jsem promeril vcetne tranzistorů a jediny co se tvari mrtvy je prave ta pojistka...
- srna
- Středně pokročilý
- Trinom
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
A co třeba jí přemostit ampérmetrem a připojit k regulovanému zdroji (viz výše)?
//SRNA: ale on zdroj nema, viz vyse....jinak jsem to myslel bez pojistky/nebo s novou pojistkou
//SRNA: ale on zdroj nema, viz vyse....jinak jsem to myslel bez pojistky/nebo s novou pojistkou
Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj
- mr.mike
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
to srna : jo to zapojeni bez pojistky me napadlo taky... jenze nahoda je blbec...
- srna
- Středně pokročilý
u zdroje s regulovatelnym omezenim proudu to problem neni....na ATX zdroji bych si to nelajsnul....kvuli kilu za novej invertor nema smysl riskovat prijit o zdroj
- NEONET
- Středně pokročilý
ja bych to premostil, stejne ta pojistka je vuci polovodici snek
- srna
- Středně pokročilý
- Trinom
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
No, neměl by. Dneska už maj snad všechny ochranu proti zkratu.
Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj
- NEONET
- Středně pokročilý
ne snad, ale maji, pokud nema neco od EC, ale ty to maj taky mam overeno)
- srna
- Středně pokročilý
nemel by, ale doporucovat proklemovat pojistku na zarizeni ktery je napajeny zdrojem ktery da trvale cca 10-20A a do zkratu buhvi kolik je "holy nerozum"
//Trinom: Tak jasně, no.
//Trinom: Tak jasně, no.
- mr.mike
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
tak bych vam chtel vsem podekovat uz to funguje ! stacil jsem si jeste precist na zdroji ze posila 2A kdyz sem cekoval ty plosny spoje tak tam jde rovnou tech 12V s 2A tzn vrazil jsem tam FUS s 2A a fachá takze kdyby jste nekdo mel stejnej problem dejte tam 2A FUSku.. dík všem !
- Jan16
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
2A? trochu hodně, nemyslíte? 12*2 = 24W...s těma trandíkama, co tam sou tohle nelze udělat.
Jak si to prosimtě měřil?
//SRNA: imho nijak, precet to na krabici
Jak si to prosimtě měřil?
//SRNA: imho nijak, precet to na krabici
MB: Asus P5KR CPU: Core2Duo 2,66GHz RAM: 6GB DDR2 CL5 800MHz HDD: 320GB+1000GB SATA2 WDC; GPU: nVidia 8500GT &: čtečka karet, DVD RW + Lightscribe @legal Win XP Home; Zdroj Fortron Blue Storm II 500W, PFC, FSP500-GLN; NET: optika rulezzz
http://jan16.czela.net/
http://jan16.czela.net/