Registry a vypnutí pc

Instalace, nastavení, řešení problémů, rady... apod.
Odpovědět
Soukros
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Registry a vypnutí pc

Příspěvek od Soukros »

Čauvec chlapy prosím Vás mám 2 problémy :) potřeboval bych 1. Jestli neznáte nějakou aplikaci která monitoruje nějak registry. Například když v programu TweakXP změním nějakou hodnotu například HIDE RUN (skrýt spustit z nabídky start) tak aby ten program úkázal kde se ta hodnota změnila například že to bylo v HKEY_CURRENT_UCER -> software -> microsoft -> windows ...
Je něco takového co monitoruje změny v registru?

2. Druhý problém je ten, že hledám nějakou aplikaci která by mi vypnula počítač jakmile by se ukončila nějaká aplikace například. Zapne se mě pc spustí se dotyčná aplikace a neustále běží. Jakmile by jsem tu aplikaci ukončil tak by se začal vypínat počítač. Je něco takového? Předem moc díky za kladné odpovědi
VasekB
Začátečník
Začátečník

Re: Registry a vypnutí pc

Příspěvek od VasekB »

1. treba Spybot-S&D nebo regmon (co takhle google a "registry monitor", co ? )
2. aplikaci neznam, ale da se udelat 5-10 radku script, ktery to bude delat.. (najdes treba tady http://www.microsoft.com/technet/script ... y0120.mspx)
Soukros
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Soukros »

Čauvec tak jsem si docela pohral zabralo to mrtě času ale registry mám pořešené až na to nevíte zda nějak jde z parametru SPUSTIT aby tam fungovali jen nejake prikazy?Popripadne ty co mu zadam? Potrebuji aby PC byl jak bez plochy tak bez lišty startu ale potřebuju potom nějak zpustit když k tomu pc přijdu já aby šel zapnout zpet klasicky režim. Napadlo mě aby fungoval jenom příkaz SPUSTIT s parametrem třeba G:\navratregistru.reg jde to nějak udělat?

Vypíná jsem vyřešil asi až po tom co jsem prolezl slunecnici studnu atd.. a to tím, že jsem si vytvořil .bat soubor který mi zpustí aplikaci potom jak ji vypnu spusti se parametr shutdown -s nevíte jak udělat aby to neodpočítavalo 30 sekund do vypnutí ale hned se to vyplo?

Jinak Vašku googlil jsem ten register monitor ještě předtím než jsi to napsal. Něco jsem stáhl ale nebyla to úplná cesta nebo to zaznamenávalo i zpuštěné aplikace a špatně se v tom orientovalo.Ale jinak díky
VasekB
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od VasekB »

proc potrebujes aby nic neslo spustit a pak slo, kdyz budes ty ?!? jako ochranu pred nekym jinym.. to to muzes zamknout (ctrl+alt+del - lock) , ne ?

ze by "cmd>shutdown /?" a hle pisou tam neco o "shutdown /t 0"
PS: zkuz si zpuztyt nejakou viuku ceztyni
Soukros
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Soukros »

Řekněme, že nechci aby to šlo spustit během celého roku, ale jakmile na tu počítacovou stanici pujdu dělat servis nebo opravit nějakou závadu, tak potrebuji aby to jelo jak má.

Btw jak zamknu to ctrl+alt+del ? Někde v registru stím nemám zkušenost poraď prosím. Jinak díky Vašku za ochotu popřípadně bych ti mohl napsat jaké registry jsem zakázal a co mi ještě vrtá hlavou co bych chtěl upravit.

Parametr shutdown -t xx nefunguje tak, že by to vyplo za xx sekundu ale na jak dlouho ho má vypnout. (problém se čtením?)
Jinak stou výukou čestiny to není špatnej nápad ale to bych si potom musel zapnout dále výuku anj, windows, serverů a bůhví ještě čeho.
VasekB
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od VasekB »

kdyz se odhlasis a nikomu nereknes heslo, tak se tam nikdo, krome tebe, neprihlasi (presneji teda, pokud k tomu PC nema fyzicky pristup a nemuze ho bootnout ;o)
locknuti PC:
http://technology.cca.edu/images/kb/locking/win-3.jpg
http://support.microsoft.com/kb/294317
(PS: locknuti jde jen kdyz mas PC v domene, coz evidentne nemas)

>Parametr shutdown -t xx nefunguje tak, že by to vyplo za xx sekundu ale na jak dlouho ho má vypnout. (problém se čtením?)
u mne se ctenim problem neni, i shutdown -t 0 funguje tak jak ma, ze cas DO vypnuti = 0 ;o)
na jak dlouho vypnout nic neznam. da se udelat ScheduledTask, ktery komp probudi v urcitou hodinu, ale shuttdown to urcite neumi.

cmd>shutdown /?
/t xxx Set the time-out period before shutdown to xxx seconds. The valid range is 0-600, with a default of 30.

PS: nez budes nekomu delat servis, tak je dobre si poradne projit sve domaci PC a zkusit nejake skoleni.
Soukros
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Soukros »

Hej kámo tys mě asi nepochopil. Na tom pc já nebudu tam bude uživatel který ale nechci aby dělal něco jiného než má.Například: Aby se třeba účetní spustil program a a dělala si v něm účtu a nemohla dělat nic jiného napřiklad dá si do pc flasku a začně koukat na film. To mám pořešené přes registry. Dále zrušení ikon na ploše nějaké nastavení mám upravené též přes registry ale i tak když kliknu pravým tlačítkem na start tak je tam otevřít položky všech uživatelů a přes to se stejně dostane všude do pc takže to bych potřeboval též vypnout.To vypínání pc přes ten čas mě se pc akorát odhlásí a nevypne. Potřebuje prostě aby jenom makala a nedělala v práci kraviny. PC v doméně je ale potřebuju to řešit celkově některé v doméně totiž nebudou. Dívej nevím jak moc máš čas nebo se ti to chce rešit ale tady na foru by sme to asi nikdy nevyřešili myslíš, že by si mi mohl napsat na icq 315470164 a pobavili by sme se o tom? Potřebuji to už vyřešit a přes forum se to dlouho táhne. PS: Díky
xxsawer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od xxsawer »

To soukros:

1) Doporucuju ti udelat presne to co psal Vasek a to je precist si nejdriv nejakou knizku nez se v tom zacnes vrtat
2) Ucetni bych u tebe nechtel delat ani za zlaty prase...
3) Vasek uz to psal, ale je videt, ze se to musi napsat jeste jednou tucne :))
podivej se na shutdown /?
Kdyby si se tam totiz podival tak bys zjistil, ze pro vypnuti kompu tam musis dat jeste parametr -s
Nejlip teda shutdown -t xy -s -f
4) Rek bych, ze sam nevis co chces :-D
Co to je za blbost, ze se dostane do nejaky slozky??? Samotna plocha je taky slozka a kazdej uzivatel ma svuj profil kde ma prava na zapis? Ceho by si tim jako dosahnul kdybys nejak odstranil tu polozku z ty nabidky???
Soukros
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Soukros »

1. Fakt na to nemám čas a nepotřebuji to ani nějak znát zabývám se něčím jiným
2. V práci se má fakčit
3. Jsem retard nenapadlo mě napsat 2 příkazy :-D psal jsem vždy buď -s nebo -t xx
4. Když neodstraním ty položky dostane se zase například do program files a bude mi hrát karty :-D nebo může zapnout nějakou aplikaci. Jde mi o to aby jakmile se zapne jeji počítač naběhne účto a jakmile ho vypne tak pc se vypne (toto bych měl tedy pořešené za to Vám díky). Teď bych ještě chtěl nějak omezit tu ostatní činnost. Např.: Plocha-ikony přes registry jsem smazal,zakázal jsem z nabídky start dokumenty,spustit atd., dále potřebuji zakázat aby nešlo botovat když se připojí externí cdrom,potřebuji aby nefungovali flashky. Řeknu to snad teď jednoduše kdyby jsi k tomu pc měl přijít ty a chtěl jsi dělat cokoliv jiného krom účta tak aby to nešlo. Ale když se ji posere něco v účtu nebo se bude muset na začátku nového roku nahrát nová verze tak aby to nějak jednoduše šlo všechno zase aktivovat. Nainstaloval bych ji novou verzi sesynchronizoval účetní jednotky a zase všechno zakázat okej? Je to nějak možné? Já myslím, že určitě bohužel nevím jak proto jsem přišel sem na forum za zkušenými.
VasekB
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od VasekB »

to co chces ve windows nastavit jde, ale windows to pri sve filizofii "nech usera vsechno spoustet, jen to loguj a pak ho trestej" (oficialni rada v M$ resource kitu ;o) to neumoznuje nastavit zrovna jednoduse. jde zakazat spusteni vsech programu, krome vyjmenovanych (vyjmenovat vsechny programy, vcetne systemovych procesu, sluzeb, ovladacu, pomocnych programu uz potrebuje dost slusne znalosti win a problematiky). da se udelat i nLite orezana instalace Win, kde proste nic nebude (pak se ale nediv, ze neco nebezi ;o). to co tam pripravujes ale obejde i kazdy lepsi advanced-user. takze pokud pises, ze v praci je treba pracovat, tak si nehraj s blbostma, ktere nejsou ve tvem oboru a rozdel ukoly a jen kontroluj splneni. jestli k jejich splneni user dospel cucenim do ucetniho programu, nebo premyslenim pri parbe gamesy Miny ve windows ti muze byt jedno. tobe to usetri spoustu problemu a boj s usery, kteri misto poklidneho gameseni budou vymyslet jak ten tvuj system obejit.
takze pokud to opravdu potrebujes zabezpecit, tak na to kup potrebny SW a najmy lidi co s tim maji zkusenosti. pokud ne, tak userum rozdej ukoly, dej potrebny cas na splneni a pak jen zkontroluj. kdyz to stihaj, tak at si klidne u toho gamesi.
xxsawer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od xxsawer »

VasekB píše:to co chces ve windows nastavit jde, ale windows to pri sve filizofii "nech usera vsechno spoustet, jen to loguj a pak ho trestej" (oficialni rada v M$ resource kitu ;o) to neumoznuje nastavit zrovna jednoduse. jde zakazat spusteni vsech programu, krome vyjmenovanych (vyjmenovat vsechny programy, vcetne systemovych procesu, sluzeb, ovladacu, pomocnych programu uz potrebuje dost slusne znalosti win a problematiky). da se udelat i nLite orezana instalace Win, kde proste nic nebude (pak se ale nediv, ze neco nebezi ;o). to co tam pripravujes ale obejde i kazdy lepsi advanced-user. takze pokud pises, ze v praci je treba pracovat, tak si nehraj s blbostma, ktere nejsou ve tvem oboru a rozdel ukoly a jen kontroluj splneni. jestli k jejich splneni user dospel cucenim do ucetniho programu, nebo premyslenim pri parbe gamesy Miny ve windows ti muze byt jedno. tobe to usetri spoustu problemu a boj s usery, kteri misto poklidneho gameseni budou vymyslet jak ten tvuj system obejit.
takze pokud to opravdu potrebujes zabezpecit, tak na to kup potrebny SW a najmy lidi co s tim maji zkusenosti. pokud ne, tak userum rozdej ukoly, dej potrebny cas na splneni a pak jen zkontroluj. kdyz to stihaj, tak at si klidne u toho gamesi.
Asi tak...
Soukros
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Soukros »

To byl jen příklad s tou účetní. Má to být úplně někde jinde ale to nebudu uvádět. Vážně to ale musím vyřešit a nehodit za hlavu chce to po mě zaměstnavatel. Potřebuju aspoň nějakou slušnou ochranu. Koupit software? Přemýšlel jsem o TweakXP ale neřeší mi stejně všechny problémy. Nejraději bych ale kdyby to šlo nějakým freeware nebo přímo nějak ve winu jak v registrech. Chlapy nezhazujte mě a dejte radši pořádnej návrh řešení.
VasekB
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od VasekB »

poradne reseni = 5-10 skoleni k windows a bezpecnosti + par let praxe.

prober se... ;o) to je jako bys prijel do autoservisu a rekl jim.. cestou mi upadlo motor... mam tu kladivo a sroubovak, poradte mi trochu (a nejlepe zadarmo), at to opravim, vzdyt jak na vas koukam, tak je to jednoduceh, ne ... ;o)

TweakXP neni koupit SW ;o) koupit SW znamena minimalne nejaky Kiosk-PC/Internet-Cafe SW
Soukros
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Soukros »

Tak chlapy pěkný kecy v kleci vše jsem vyřešil programem Folder Guard nemá chybu a ani není moc drahý. Všem doporučuju. Kdo potřebuje nějak zabezpečit pc tak tento program je jak dělaný. Můžete zavřít diskuzi. Vyřešeno
Odpovědět

Zpět na „Ostatní programy“