Gigabyte EP45-DS5 (775, P45 + ICH10R)

Základní desky firmy ASRock a firmy Gigabyte.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
Krovax
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Gigabyte EP45-DS5 (775, P45 + ICH10R)

Příspěvek od Krovax »

Zrovna jsem pořídil tuhle desku, vyměnil jsem jí za starou která odešla do věčných lovišť.
Zatím co se taktování týče testuju, zatím s E6750 450FSB stabilně, takže budu zkoušet víc, tipuju že než deska dřív skonči paměti a CPU. Rozložení komponent celkem dobré ale chlazení by si deska zasloužila lepší, pomocí digitálního čidla teplota v zátěži na NB je 50°C.
Bohužel nejde taktovat se zapnutýma šetřícíma funkcemi, jakýkoliv pokus o taktování je následován restartem hodnot na základní takty. Sleduji taky Vdrop nastavený je 1,375V, IDLE 1,344V a LOAD 1,312V zdroj enermax PRO525+.

Tak nataktovat se podařilo jen 450FSB (E6750 3,6GHZ a 900MHz ram) procesor i deska by šlo nataktovat líp, ale paměti už dál nejdou.

Obrázek

Ještě dotaz netuší někdo jaký bloky na mosfety pasují na tuhle desku?
kvuli ne příliš dobrému chlazení uvažuju i bloky NB SB a mosfety.

Má někdo zkušenost s tím pseudo hardware raidem na týhle desce? Já to zatím nezkoušel.
Maddogg
Čestný člen
Čestný člen

Re: GIGABYTE EP45-DS5

Příspěvek od Maddogg »

No 50st není zase tak hrozné. Obě desky s intel chipsety co jsem měl tak uplně hořely (doslova se dalo prsem spálit o chipset i když teď na p5q pro je to lepší), ale na stabilitě se to neprojevilo. Takže maximálně bys mohl skusit ofukovat ten pasiv co tam je. Výměna celého chlazení by byla poměrně komplikovaná. Pokud můžeš tak použíj intergrovaný raid od intelu...
Mainboard Asus P7P68 CPU Intel I5 2500k@4.2ghz+Xigmatek Achilles RAM Kingston 2x4GB 1333Mhz GPU Asus r7 370 1100/6000Mhz HDD Samsung F1 500GB DVD-RAM Samsung Case&PSU Fractal Desing Define R2+ Enermax PRO82+ 385W
Krovax
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: GIGABYTE EP45-DS5

Příspěvek od Krovax »

chlazení jsem namontoval magmu na hadice a fouká na paměti a severní můstek a mosfety. Teplota čidla je tak 42°C a digitální externí čidlo měří 32°C teplotu pasivu. Ta P45 zas moc netopí, naštěstí.
Raid časem vyzkouším.
Odpovědět

Zpět na „ASRock a Gigabyte“