Novy design PCTuning.cz - diskuze a pripominky

Zde budeme zveřejňovat, co se chystá v časopise - pište náměty, stížnosti, budeme se snažit vyhovět.
Odpovědět
Wlkus
Šéfredaktor PCT
Šéfredaktor PCT

Novy design PCTuning.cz - diskuze a pripominky

Příspěvek od Wlkus »

Pokud se vam neco na novém designu (k videni zatim na http://test.pctuning.cz ) nebude líbit, najdete nejakou chybku nebo mate nejaky prinosny napad, sem s nim.

Nezapomente, ze novy server bude mit jiz sjednoceny login s diskuznimi fory. V den migrace vezmeme obe databaze uzivatelu a spojime je dohromady, tam kde vznikne konflikt bude mit prioritu ucet z diskuznich for.

Kazdopadne nikdo neni dokonaly a urcite se pár chybek ci problemu v ostrem provozu najde, takze sem s nimi a my je co nejrychleji opravime a vyresime.

EDIT: Zatim prosim nereklamujte roztazene obrazky u ctyr clanku pod tim hlavnim, jakmile se bude prechazet na ostry provoz vytvorime pro ne specialne nove ikony a pak uz bude mit kazdy clanek banner odpovidajicich rozmeru. Pro starsi clanky bohuzel neni v nasich silach vytvaret obrazky novych rozmeru a tak tam ve vetsine pripadu zustanou misto velkeho uvodniho pouze puvodni ikony 100x100. Jakmile server pojede nejakou chvili v ostrem provozu, velke obrazky budou pribyvat s novymi clanky a vse samo vyresi.
Naposledy upravil(a) Wlkus dne pon 6. dub 2009, 11:00, celkem upraveno 1 x.
PCT BOSS
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Novy design PCTuning.cz - diskuze a pripominky

Příspěvek od Krteq »

Vypadá to použitelně a celkem se mi líbí, v opeře 9.64 zatím žádný problém.

Měl bych jen jeden návrh na vylepšení, v poli "NOVINKY" mi stále chybí odkaz na archiv starších novinek, docela bych ho ocenil.
Jasper
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jasper »

Mám pár tipů:
  • V článcích zvětšit mezery mezi řádky (line-height), takto tam nejsou skoro žádné mezery a je to hůře čitelné. Taky přidat odsazení obrázkům, ať nejsou tolik nalepeny na text...
    pct.jpg
  • Na dalších stránkách (strana 2, 3, ...) se nezobrazuje obrázek u prvního článku
  • Změnit <title> atribut hlavní stránky. <title>Titulní stránka</title> je o ničem...
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Wlkus
Šéfredaktor PCT
Šéfredaktor PCT

Příspěvek od Wlkus »

Krteq píše:Vypadá to použitelně a celkem se mi líbí, v opeře 9.64 zatím žádný problém.

Měl bych jen jeden návrh na vylepšení, v poli "NOVINKY" mi stále chybí odkaz na archiv starších novinek, docela bych ho ocenil.
To by asi nebyl problem, jedine teda mi prijde, ze staci kliknout na jakoukoliv novinku a zobrazi se ta velka nudle s archivem za poslednich nekolik dni. To nestaci?
PCT BOSS
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

Někdy bohužel ne. Pokud to opravdu není problém, celkem bych to uvítal.

//EDIT: Poměrně často navštěvuji TechPowerUp a líbí se mi jejich koncept, hlavně právě ten archiv novinek (scrollujte na konec stránky, vyberte "News Archives" a máte je pěkně rozdělené podle měsíce)
Wlkus
Šéfredaktor PCT
Šéfredaktor PCT

Příspěvek od Wlkus »

Jasper píše:Mám pár tipů:
  • V článcích zvětšit mezery mezi řádky (line-height), takto tam nejsou skoro žádné mezery a je to hůře čitelné. Taky přidat odsazení obrázkům, ať nejsou tolik nalepeny na text...
    pct.jpg
  • Na dalších stránkách (strana 2, 3, ...) se nezobrazuje obrázek u prvního článku
  • Změnit <title> atribut hlavní stránky. <title>Titulní stránka</title> je o ničem...
-mezery mezi radky zkusim nejak poresit s grafiky co to navrhovali, mozna zvetsit font a udelat to stejne jako na tyden.cz u clanku?
-odsazeni obrazku uz jsem reklamoval, asi to nekde vypadlo a znovu jsem to pridal do TODO
-na dalsich strankach obrazek = pridavam do TODO
-title je uz davno v TODO :)
PCT BOSS
Wlkus
Šéfredaktor PCT
Šéfredaktor PCT

Příspěvek od Wlkus »

Krteq píše:Někdy bohužel ne. Pokud to opravdu není problém, celkem bych to uvítal.

//EDIT: Poměrně často navštěvuji TechPowerUp a líbí se mi jejich koncept, hlavně právě ten archiv novinek (scrollujte na konec stránky, vyberte "News Archives" a máte je pěkně rozdělené podle měsíce)
Zkusime neco podobneho vymyslet do budoucna, aktualne je potreba vychytat hlavne problemy a odladit server pro ostry start.
PCT BOSS
Jasper
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jasper »

Jo, na týden.cz je ten text podstatně "vzdušnější" a čitelnější ve srovnání s pct..

Jinak pár dalších tipů:
Wlkus
Šéfredaktor PCT
Šéfredaktor PCT

Příspěvek od Wlkus »

Jasper píše:Jo, na týden.cz je ten text podstatně "vzdušnější" a čitelnější ve srovnání s pct..

Jinak pár dalších tipů:
Jedno je vypis novinek, druhe je vypis clanku. U novinek opravdu nejsou ikony, protoze tam zadne v systemu nejsou. Nove se bude k novinkam pridavat obrazek primo v perexu, takze to by se melo vyresit aspon tak.
PCT BOSS
fobos
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od fobos »

ako som sa už vyjadril na hlavnej stránke - osobne sa mi dizajn nepáči, resp. je síce prehľadný, ale strašne jednoduchý. Aspoň ten rotator keby tam ostal.

Osobne sa mi najviac páči dizajn EHW.cz
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

foboss píše:Aspoň ten rotator keby tam ostal.
a na co? aby místo 4 článků byl vidět jen jeden? o ničem
ignorelist: kremrole a dezoláti
fobos
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od fobos »

tak potom načo ste sa s ním sr*li pri aktuálnej verzii redakčného systému neviem koľko dní ? :roll:
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

kritizoval jsem to u stareho designu a musim i ted. a to zacleneni reklamy. design je pekny, mi se libi, ale umistit reklamu primo do hlavicky? no budiz, to by se jeste dalo prekousnout, ale proc pod jednou reklamou je hned druha? osobne bych rekl, ze by bylo mnohem mene rusivejsi, kdyby se reklama vpravo pod vyhledavanim prohodila s novinkami. novinky by byly viditelnejsi a lepe by plnily ukol rychlych zprav. to je muj nazor. jinak pekne :)
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom :-P
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

foboss píše:tak potom načo ste sa s ním sr*li pri aktuálnej verzii redakčného systému neviem koľko dní ? :roll:
pokud si to dobře pamatuju, tak to byl příkaz "shora"
ignorelist: kremrole a dezoláti
aliencz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aliencz »

Nelíbí se mi ta "nová modrá". Pozadí bych nechal v původním odstínu a záložky také, nebo alespoň použil shodný základ pro mix barev. Původní odstín lze považovat za "firemní design" je sprostě skvělý a je Váš a je podle mě špatné hledat jiný, nový, když ten stávající je prostě cool. Zde bych raději zůstal a spíše jej vypiplával k dokonalosti, ale v původním "hávu" (např. ty tenké černé obloučky jsou super, zkuste je ale na původní modrou). Nové logo se "zjednodušilo", ale také šlo víc do "plastu". Tachometr je fajn, to se mi líbí, ale určitě bych se vrátil k podstínování a ke zjemnění obrysu, nebo k jiné formě techničtějšího provedení. P.S. možná to jen blbě vypadá na té vyblité nové modré :-)

A určitě bych ponechal "modrý nádech" i v článcích, takže určitě pryč černou z nadpisů a názvů článků a návrat k původní modré.

Každopádně mi ten nový návrh připadá až příliš pastelkovaný. A barevné přechody z tmavé do světlé v každém nadpisu, panýlku, záložce, to je skutečně fuj. Jednobarevný pásek je mnohem více "čistá grafika". Toliko k vzhledu, to je ale jen můj vlastní názor.
Weslo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Weslo »

Mě se to nelíbí - je to jako weby z roku 1996.Ale zvyknu si - nechodím sem kvůli tomu jako to tady vypadá.
AMD Ryzen 7 8700F 4100Mhz| XPG Levante X 240 | ASUS TUF GAMING B650M |64GB Corsair DDR5 5000Mhz | Gigabyte Radeon RX7600 16GB OC | 2x Samsung 980PRO 512GB + 2x2TB WDC WD20EZFX | Lian-Li O11 Dynamic Mini | Corsair SF-450 | 32" Dell S3222DGM | Synology DS223j + 2x6TB WD Red RAID1
bubanek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od bubanek »

Já bych opravil odkaz na Forum :-D
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

nevim jestli s tim nema nekdo taky problemy, ale kdyz otevru nejakou newesku tak se mi obcas stane ze nefunguje tlacitko zpet (opera 9.64)
Wlkus
Šéfredaktor PCT
Šéfredaktor PCT

Příspěvek od Wlkus »

myom píše:kritizoval jsem to u stareho designu a musim i ted. a to zacleneni reklamy. design je pekny, mi se libi, ale umistit reklamu primo do hlavicky? no budiz, to by se jeste dalo prekousnout, ale proc pod jednou reklamou je hned druha? osobne bych rekl, ze by bylo mnohem mene rusivejsi, kdyby se reklama vpravo pod vyhledavanim prohodila s novinkami. novinky by byly viditelnejsi a lepe by plnily ukol rychlych zprav. to je muj nazor. jinak pekne :)
Kritizovat zacleneni reklamy - za prve neni tak tezke se podivat dnes na PCT a zjistit, kolik te reklamy tam bezi. Na testu jsou obsazene reklamni pozice proto, ze jsou tam natvrdo dane obrazky, aby bylo videt, jak server vypada s inzerci. A co je na tom hlavni - kde se maji vzit penize na provoz serveru? Ze bych chtel psat nekdo z autory zadarmo jsem si nevsimnul, takze inzerce je potreba.
A mezi nami - kdo si dneska neumi reklamu filtrovat? :)
Naposledy upravil(a) Wlkus dne pon 6. dub 2009, 14:54, celkem upraveno 1 x.
PCT BOSS
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Prohodil bych umístění boxíku s novinkama s tou reklamou nad tím. A novinky nějak víc zvýraznit, připadají mi strašně utopený a nenápadný.

To pozadí mi přijde dost tmavý.

Takovej spíš koncepční nástřel - když už bude společný login pro mag i fórum, tak magazín s fóre nějak víc provázat, přijde mí, že obě dvě části fungují tak nějak dost autonomně. Má to samozřejmě i své klady.
Goldnoob team proud member!
Odpovědět

Zpět na „PCtuning - webový magazín“