PS: FDD MECHANIKU NEMÁM
Instalace WINDOWS98 SE bez diskety
Moderátor: Loki5567
Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
- Vratas
- Nováček

-
Instalace WINDOWS98 SE bez diskety
Ahoj lidi, mám hroznej problém s nainstalovánim těchto Windows. Potřebuju je z důvodu zahrání si pár starejch her, protože "režim kompatibility" v XP prostě zklamal a DOSBox taky. Mám instalačku na cd, zřejmě je bootovací, protože po vložení a restartu mi to dá výběr jestli s podporou cd-rom nebo ne. Dávám vždy s podporou. Pak už ale nevim jak dál a zkoušim všechno možný jako : F:\setup.exe nebo setupcor.exe, zkoušel sem i fdisk a nastavení, tam to řiká, že není místo a furt sou nějaký problémy. Moje sestava je samozřejmě novějšího typu a disk, na kterej budu instalovat je Sata2 aktuálně naformátovanej na NTFS. Strašně moc vás všechny, kdo víte jak to nainstalovat prosím o nějaký přesný postup instalace win98 a pak teda i XP (budu si pak vybírat), který by mohl fungovat. Díky moc ! ! ! 
- zombux
- Odborník PCT

Re: Instalace WINDOWS98 SE bez diskety
no to je hlavně tím že win98 neumějí pracovat s NTFS ale jen s FAT/FAT32. řešení by bylo vytvořit pro win98 zvláštní oddíl, ale je s tím víc práce než užitku, těžko říct jestli jdou win98 nějak rozumně přidat k XP nebo je nutné to celé zformátovat, prvně nahodit w98 a pak teprve přidat XP. osobně bych se na 98ky vykašlal 
ignorelist: kremrole a dezoláti
- OndraSter
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Virtuální PC by mohlo být řešením...
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32
Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32
- zombux
- Odborník PCT

pochybuji, tady asi půjde o první generaci akcelerovaných her, tam to asi bez fyzického přístupu k hardware nepůjde...OndraSter píše:Virtuální PC by mohlo být řešením...
- OndraSter
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Tak za zkoušku nic nedá...
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
- krainaj
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
dyt ty stare hry ani nevedeli beztak jeste co mas za pc
bud ti jeli nebo ne 
- Vratas
- Nováček

-
Tak už jsem se konečně dostal do instalace těch winů. Vytvořil sem bootovací USBčko a na něj dal instalačku. Ale při instalaci mi to po 100% přípravě v takovym tom barevnym menu hodí hlášku o nějakym neplatnym parametru příkazu. USB mělo písmeno E:, tak sem dal příkaz "setup E:" a rozjelo se a fungovalo v pohodě, až do týhle chyby. Fakt nevim co dál.
- zombux
- Odborník PCT

instalovat win98 z USB?
srandisto. a instalovat win98 na USB? vtipálku, žádné windows na USB nainstalovat nejdou, musí to být harddisk.
- Vratas
- Nováček

-
Tak si to přečti ještě jednou a zamysli se nad tim. Řekl sem, že sem vytvořil bootovací USB flashku a z tý se nabootoval a potom se mi spustila instalace windows, při který to ale potom hodilo chybu "neplatný parametr příkazu" a něco dál. Jinak se to samozřejmě instalovalo na HDDzombux píše:instalovat win98 z USB?srandisto. a instalovat win98 na USB? vtipálku, žádné windows na USB nainstalovat nejdou, musí to být harddisk.
- OndraSter
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
No a kde byla instalačka? na tý flashce? Nevím, jak si s tím Win98 poradí, tipuju, že spíš ne.
- Shit
- Odborník PCT

Oficiálně ne, ale existují modnuté "WXP USB edition".zombux píše:...žádné windows na USB nainstalovat nejdou...
Pro autora threadu:
1) Dual boot W98/WXP - první musí být instalačka W98 na FAT(32) => vytvořit oddíly pomocí fdisku pomocí boot. flasky se spouštěcí "disketou" W98, z boot.flasky nakopíruj instalaci W98 z CD do složky "Install" na HDD a spusť setup.exe (u coprp. W98/Me "setupcorp.exe")
2) Oddíl pro WXP naformátuj z instalačky XP na NTFS (není nutné, ale je to lepší) - popř. převeď pomocí "convert" na NTFS
3) Pokud chceš "vidět" z W98 do WXP, tak existují programy třetích stran (pokud mně paměť neklame, tak to umí třeba Paragon NTFS).
- Vratas
- Nováček

-
Díky, ale potřeboval bych přesnej postup. Já tu flashku bootnu a naběhne mi ten příkazovej řádek, ale ty příkazy už nevim. Pomocí fdisku udělám ten oddíl a vypadnu z toho a pak do toho příkazovýho řádku napíšu co??? Mě to ještě při tom bootování hlásí, že to nenalezlo a nenainstalovalo mechaniku. Nejde si to nějak připravit z XPček celý a pak to nějak "očůrat" v tom příkazáku?
- Shit
- Odborník PCT

Musíš ten oddíl naformátovat => "format c:".Vratas píše:Pomocí fdisku udělám ten oddíl a vypadnu z toho a pak do toho příkazovýho řádku napíšu co???
WMe (u W98 si to už nepamatuji) mají "format.com" komprimovaný v xxxx.cab => nejprve musíš "format.com" vyextrahovat z toho "cabu" pomocí příkazu "extract".
- j_m
- Začátečník

To Vratas: V minulosti som mal dlhsiu dobu dual boot (win98SE + XP), ale u mna to vzdy po nejakom case nerobilo dobrotu ... proste boli s tym problemy
A ked chces nahadzovat win98 kvoli hram, tak to by som sa radsej na to vykaslal a popozeral sa na nete, pre rozne stare hry su tam navody a patche, aby dobre fungovali aj pod XPckom. Napr. si pamatam ze NFS Porsche 2000, neislo pod Xp, ale dalo sa to rochodit s patchom ... skus vygooglit
A ked chces nahadzovat win98 kvoli hram, tak to by som sa radsej na to vykaslal a popozeral sa na nete, pre rozne stare hry su tam navody a patche, aby dobre fungovali aj pod XPckom. Napr. si pamatam ze NFS Porsche 2000, neislo pod Xp, ale dalo sa to rochodit s patchom ... skus vygooglit
Multimedia: MSI EX623X 16", Intel Dual Core 2,16Ghz 1,2125V@1,0125V, 4Gb Ram, Geforce 9500M Gs 512mb 1,2V@1,15V in 3D, HDMI, FP, eSata, 7.1 sound ... Windows 7
Work: Lenovo Thinkpad T400 14", C2D P8400 2.26Ghz + docking st. + LCD = extended desktop
Work: Lenovo Thinkpad T400 14", C2D P8400 2.26Ghz + docking st. + LCD = extended desktop