Puzzle Quest: Challenge of the Warlords

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Puzzle Quest: Challenge of the Warlords

Příspěvek od shadow »

Znáte tuto hru? Na Steamu je ke koupi za 10 Euro.

http://store.steampowered.com/app/12500/

Na Nintendo DS, ale i na další platformy, sklidila veliký úspěch a nutno říct, že je to hra opravdu kvalitní, blbé akorát je, že mě nějak přestává bavit, protože ono to je v podstatě pořád to samé. To třeba ve Falloutu 3 v podstatě také, ale jak se nechal slyšet Todd Howard z Bethesdy (ne doslova), pokud má hra obsahovat nějakou činnost, která se pořád opakuje (což je Fallout 3 zabíjení), tak taková činnost musí být pro hráče maximálně a neustále zábavná, což ve Falloutu 3 je, i když tak nějak střílení do hlav už mně také omrzelo, a ta jsem si začal vybírat jiné partie, i když s menším critical chance... :oops:

ale zpět k Puzzle Questu :) Zajímavé je, že ač puzzle hra, tak to je zabalené do, jak to vypadá, zajímavého fantasy příběhu a vše je šmrcnuto manga grafikou a povedenou hudbou (i když opakující se). Hra obsahuje celou řadu vedlejších úkolů, které plním a tak nějak právě asi ony rozřeďují zážitek ze hry, protože tyto vedlejší úkoly jsou obalené příběhem jen do určité (menší) míry. A člověk také tu a tam prohraje (vždy ale může souboj opakovat). Úroveň soupeřů hra srovnává s Vaším levelem a skutečně se u toho musí taktizovat a používat mozkové závity, obzvláště pokud počítač nahrává sám sobě, což už se mi myslím párkrát evidentně stalo, protože hra obsahuje i aspekt náhody. Nejsou to šachy.

Jinak nedávno vyšlo i volné pokračování, tentokráte ze sci-fi prostředí, Puzzle Quest: Galactrix.

http://store.steampowered.com/app/23500/
show must go on..
lOOkIN
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Puzzle Quest: Challenge of the Warlords

Příspěvek od lOOkIN »

Hru znám z Win Mobile platformy, je fakt supr, hodně návyková, "ještě jeden fight/level efekt" je hodně silný.

Aktuálně hraji i PC verzi, jsem na 50 levelu, což je limit a to je trochu škoda. Už se těším na finálního bosse, je prý hodně tuhý. Co se týká miniher, tak některé jsou supr, třeba učení se kouzel nebo chytání nepřátel - fakt se u toho musí přemýšlet :roll:
MB:MSI Z68A GD65 CPU: i5 2500K@4,3 GHz Cooler:Noctua NH-D14 RAM:Corsair 2x4GB DDR3 Vengeance Low profile@1600 MHz VGA:Palit GeForce 460 GTX 2 GB @ Scythe Setsugen 2+Akasa Apache Black HDD:OCZ Vertex 2 60 GB, Samsung F3 1000 GB DVD+-RW:Lite-On iHAS524 ZDROJ:Seasonic X-660 W CASE:Fractal Design DEFINE R2 Myš:Microsoft Wireless Desktop 3000 Bluetrack Monitor:Samsung Syncmaster 2032BW
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

Za jakou hraješ postavu? A za jakou myslíš, že to je nejlehčí, nebo myslíš, že jedn. postavy jsou vyvážené, pokud jde o obtížnost? Já to rozehrál za druida a jeden souboj někde kolem 13 levelu (v main questu s nějakým ogr vůdcem) jsem nějak 4x za sebou nemohl udělat (vždy mě dostal nějakým smrtícím spell combem) (měl o cca 4 levely více než já) a tak mě to na*ralo, že jsem to smazal. Nevylučuji ale, že to nerozehraju znovu, tentokráte ale už s jinou postavou.
show must go on..
lOOkIN
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lOOkIN »

shadow píše:Za jakou hraješ postavu?...
Hraju za Wizarda, ani nevím proč, asi protože mám rád pořádná kouzla. Četl jsem pár názorů, že za knighta je to dost těžké, protože prý nemá žádné damage kouzla...Nevím,nemohu soudit. Každopádně mám teď rozehraný poslední fight s hlavním bossem, na pikaču je, že má resisty, takže s kouzlama to moc nevypadá...A životů má dvakrát víc než já. Takže to na poprvé asi nebude, ale věřím, že ho dám 8)

Edit:Tak jsem ho zatím nedal, bylo to až moc rychlé :mrgreen:

Edit2@2:34 AM: Tak napodruhé jsem ho už dal, nebyl zas tak drsný...Mám dohráno, plnil jsem všechny dostupné questy, celkem jsem nasbíral 66000 expů. Za další postavu to asi zkoušet nebudu, není čas... :o Ehm, zkusím sehnat pokračování :-D
MB:MSI Z68A GD65 CPU: i5 2500K@4,3 GHz Cooler:Noctua NH-D14 RAM:Corsair 2x4GB DDR3 Vengeance Low profile@1600 MHz VGA:Palit GeForce 460 GTX 2 GB @ Scythe Setsugen 2+Akasa Apache Black HDD:OCZ Vertex 2 60 GB, Samsung F3 1000 GB DVD+-RW:Lite-On iHAS524 ZDROJ:Seasonic X-660 W CASE:Fractal Design DEFINE R2 Myš:Microsoft Wireless Desktop 3000 Bluetrack Monitor:Samsung Syncmaster 2032BW
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“