SB Audigy a Windows 7

Veškerý software týkající se zvuku, videa, fotografie, počítačové grafiky a podobné.
Poděs
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

SB Audigy a Windows 7

Příspěvek od Poděs »

Zdravím,

mám problém se zvukem ve Windows 7. Jde o to, že na mé zvukovce SB Audigy (http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=34569) nehrají mi repra 5.1. Windows si sice stáhl ovladače sám, ale já potřebuju nějaký panel, ve kterém to zapnout (to samé jsem řešil u Visty). Zkoušel jsem i změnu kompatibility, avšak marně.
Caderom
Začátečník
Začátečník

Re: SB Audigy a Windows 7

Příspěvek od Caderom »

Pokud jde o opravdu prostorový zvuk (nezávislé kanály), tak to Visty ani 7 sami o sobě snad prý ani nepodporují (byla odebrána podpora Direct3D zvuku). K Vistám je potřeba si stáhnout utilitku/ovladače OpenAL, na Windows 7 by to mělo fungovat taky. Pokud to fungovat nebude, tak nezbyde nic jiného než čekat na novější verzi.
Poděs
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Poděs »

Nainstaloval jsem to, ale co s tím dál? Potřebuju někde zapnout podporu prostorového zvuku, zapnout woofer.
Alffik
Nováček
Nováček

Příspěvek od Alffik »

Cau zkus tohle me to jede bez problemu. 5.1 i subwoofer .Mam tu samou zvukovku. Stahni si tyto ovladače.
http://www.online-shoping.cz/P17X_SupportPack_2_0.exe

Odinstaluj vsechy ovladace Sb Audigy

Boot into Safe Mode:

For 32-bit: Open the \Windows\System32 folder and delete APOIM32.EXE, APOMngr.dll, CmdRtr.dll.
For 64-bit: Open the \Windows\System32 folder and delete APOMgr64.dll, CmdRtr64.dll.

Now open the \Windows\SysWOW64 folder and delete APOIM64.EXE, APOMngr.dll and CmdRtr.dll.

Now delete the following registry trees:

For 32-bit: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Creative Tech\Software Installed\APOIM

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Creative Tech\Installation\CTRedist\APOIM

For 64-bit: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\Creative Tech\Software Installed\APOIM

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\Creative Tech\Installation\CTRedist\APOIM

Nainstaluj P17X_SupportPack_2_0.exe

a nastav si to ve volume panel sb audigy http://www.online-shoping.cz/nastaveni.jpg
Naposledy upravil(a) Alffik dne stř 16. zář 2009, 18:46, celkem upraveno 3 x.
W1ck
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od W1ck »

zdravim mam sb 5.1 live! 24bit, kdesi sem cetl ze s audiginama maj stejnej problem ve win vista ale i 7kach, to co radis pomohlo by to i me nebo je potreba neco jineho
sry za ot :]
Alffik
Nováček
Nováček

Příspěvek od Alffik »

Podle me by to mohlo fungovat v seznamu podporovanych SB Live je . zkusit a uvidis.
Supports any model of the following Sound Blaster cards (based on the P17X audio controller):

- Audigy Value

- Audigy SE

- Audigy LS

- Audigy 2 LS

- Live! 24-bit

- SB 5.1 VX

- X-Fi Xtreme Audio

Operating systems supported: 32-bit and 64-bit editions of Windows 7 / Vista SP1 & SP2 / XP SP3
morphix
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od morphix »

zdarvaim mam ten samy problem a uz dost dlouho mam zvukovku sb audigy uz delsi dobu nevim presne jaky to je model ale je to presne tahle
http://ixbtlabs.com/articles/audigyplat ... sb0090.jpg

ale software z cd se na visty nechyta
a ten programek co se tu uvadel sem stahl a zkousel a taky to hlasi ze system nemuze kjartu najit a instalace se uknci
pritom ve sppravci zarizeni je
driver sweeper sem pouzil na vymazani predchozich ovldacu a regystru ale po restartu se znova vytvorej visty sami zacnou insatlit zvukovku s chybou a zvuk nejde
program naistalit nejde uz sem zoufale jnevim co s tim
win. Vista ultimate CPU:AMD Athlon 64 X2 6000+ Fan: AC Freezer 64 Pro MB: Asus M2N-SLI Deluxe - nForce 570 SLi GK: Power color HD3850 PCI-ex 256DDR3 256-bit 668/1656 ZVUK: SB creative audigy 5.1 RAM:4x Kingston DIMM 1024MB DDR II 800MHz Disk:2x segate baracuda ATA 160GB 7200 mechnika:LG GSA 4163B a LG GSA 4167B zdroj:Fortron FSP400-60THN-P 400W
morphix
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od morphix »

tady je vse o moji zvukovce mam presne tu jak je obrazek baleni zvukovky a game portu uplne dole na konci stranky
pls poradte
win. Vista ultimate CPU:AMD Athlon 64 X2 6000+ Fan: AC Freezer 64 Pro MB: Asus M2N-SLI Deluxe - nForce 570 SLi GK: Power color HD3850 PCI-ex 256DDR3 256-bit 668/1656 ZVUK: SB creative audigy 5.1 RAM:4x Kingston DIMM 1024MB DDR II 800MHz Disk:2x segate baracuda ATA 160GB 7200 mechnika:LG GSA 4163B a LG GSA 4167B zdroj:Fortron FSP400-60THN-P 400W
Alffik
Nováček
Nováček

Příspěvek od Alffik »

Hoj to vypada jako Audigy platinum . zkousel jsi ovladace primo od Creative ?
http://support.creative.com/Products/Pr ... nd+Blaster
morphix
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od morphix »

jj koukal sem na tuhle stranku a zkousel sem oba ovladace ale kdyz zacnu instalovat tak mi to zahlasi anglicky
abych se ujistil zda sem hardware vlozil do kompu pac program ji nemuze najit a instalaci ukonci
pls co s tim tak zvukovka ja az moc dobra abch ji mel pod posteli
uz tam byla rok a rozhod se se to zacit resit po koupi Genius SW-HF 5.1 6000 Dark Wood
pls poradte
kolers
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kolers »

Alffik píše:Cau zkus tohle me to jede bez problemu. 5.1 i subwoofer...
Díky ti moc, po 2. měsících konečně slyším pořádné basy. :)
Jimmy336
Nováček
Nováček

Příspěvek od Jimmy336 »

Čauves.. mám takovej menší problémek.. mám Sb audigy 4.. jak už ste tady někteří říkali. že vám to nehraje,, tak mě sice jo basy a ostatní ale bohužel mi nechtěj hrát zadní .. poraťte někdo.. diky moc..
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

pokud vim, tak na SB jsou uz beta ovladace primo pro win 7
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom :-P
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
kolers
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kolers »

myom píše:pokud vim, tak na SB jsou uz beta ovladace primo pro win 7
Jsou, ale bez podpory bass redirect. :evil:
Jindy
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jindy »

ja nevim ze to vsechno musej delat slozite, kdyz to jde jednoduse...u SB jsem take vzdycky laboroval s nejakym bass redirect...zadny ze koupim bedny, zvukovku, zapojim a bude to proste hrat jak ma...a jinak nechapu co s tim MS porad dela, Realtek onboard mi driv sel v XP normalne nainstalovat pomoci jednoho driveru...ted musim mit SP3, UAD a samotny driver pro Realtek, jinak to vubec nerozchodim, nebo ne jednoduse...fakt nevim co se v tom porad hrabe za experty...no alespon ze ve W7 jsou tyhle veci uz integrovane a nainstaluje si to leccos samo...ale ten tamni audio panel jsem vubec nepobral ani ve Vistach, porad si to delalo neco samo automaticky, taky nechapu, no musim to lip prostudovat...
violenceman
Nováček
Nováček

Příspěvek od violenceman »

Zdravim tady chlapi,pls,mam už roky problémy s moji shit zvukovkou SB Audigy SB 0230 a nic doposud mi na ní pod win 7 x64 nefacha dobře,test repro je v poho i basy POUZE s ovladači z win 7 live update nicméně ani tyto nepasují na mp3ky na 5.1 Geniusech.Kdo mi poradí to vyřešit,je u mě profík,jak cip,předem dík.Kdyžtak muj mail je violenceman@seznam.cz!
Jindy
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jindy »

violenceman: nejak jsem nepochopil, co mas za problem...ze ti to stereo mp3 spravne nerozlozi do surroundu? co to delalo v XP?
sensilux
Nováček
Nováček

Příspěvek od sensilux »

su to rozne odkazy na programy, ktore by mali riesit problem, ibaze po stiahnuti a naslednej instalacii mi ani nechce dokoncit instalaciu, hned vypise hlasku, ze softwer nieje kompatabilny s OS win 7, neviem sa pohnut, zvuk nejde. Prosim Vas pekne, existuje nejaky navod ako to spojazdnit????
violenceman
Nováček
Nováček

No problém je ten,že ve Win XP šlapaly ovladače přímo z CD + update z netu a dokonaly vše,hlavně mý MP3 hrály myslim tak 4.1,ale ve Win 7 ať dělám co dělám,nainstaluje si to Win Update svy ovladače verze 6.0.1.1371 a test poho,třeba TV karta taky to hraje myslim 4.1,ale ty MP3 jako v XP už v 7 nebasujou,nikde nenastavím myslim ten bass redirect,či co...díky za vaše odpovědi,s pozdravem MN
violenceman
Nováček
Nováček

Jo a ty ovladače PX 17 atd nahlásí v instalaci nějakou hlášku s tím křížkem windowsáckym:/mám SB Audigy tu nejzákladnější,bez přídomku...
Odpovědět

Zpět na „Audio, video a grafika“