Hledám NB,prosím o rady =)

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
otrekr
Začátečník
Začátečník

Hledám NB,prosím o rady =)

Příspěvek od otrekr »

Jsme budoucí student a tak si hledám počítač do 25.000Kč.
Základní otázky

Jaký je váš rozpočet?
25.000Kč

Jakou velikost notebooku preferujete?
10''-50'' (je to jedno) :wink:

Preferujete nějaké značky?
NE

Co budete na notebooku nejčastěji dělat?
Mix hudby videa atd,využiji sem tam někdy jeho plný výkon. (hry jenom COD2 a takovy blbosti)

Budete ho nosit stále s sebou nebo nechávat doma na stole?
Budu se o něj starat jak se jen dá.Bude cestovat...

Chcete na něm hrát hry? A pokud ano tak jaké?
Call of Duty 2,Need for speed underground 2,most wanted,poslední verze...

Jak dlouhou výdrž na baterii požadujete?
Tak 2 minuty abych jsem ho stihnul přenest z jedné strany místnosti na druhou.

Jaký operační systém (Windows Vista, XP, Linux, FreeDOS, bez OS)?
Mám doma xp home,jenom XP 8)

Displej
Je to jedno

Jaké rozlišení by váš laptop měl nabízet?
Jedno

Chcete lesklý nebo matný displej? (Lesklý displej nabízí lepší podání barev, jsou na něm ale vidět odlesky, matný odleskovým neduhem netrpí)
Jedno

Kvalita zpracování a design

Je pro vás design počítače důležitý? A pokud ano, můžete připsat jaké se vám líbí.
Vůbec ne!

Jak dlouho má laptop vydržet (dokud nebudete kupovat nový)?
4 roky

Komponenty

Jakou značku a typ procesoru preferujete?
Cell Intel AMD

Jak velká má být operační paměť?
2GB> (pokud bude třeba dokoupím)

Jakou značku a typ grafické karty preferujete?
jedno

Jak velký má být pevný disk?
80GB+>

Potřebujete optickou mechaniku? A pokud ano tak jakou?
aspoň dvd

Vyžadujete nadstandardní funkce zabezpečení (TPM čip, čtečku otisků prstů)?
Neuškodi čtečka prstu

Máte nějaké speciální požadavky?
No....

Docela jsem se ohlížel po toshiba F50 a G50,budu kupovat ze zahraničí.Na záruce nezáleží.
Tyto toshiby F50 a G50 mě přilákaly druhým procesorem cell oškubaným z osmi na čtyři jádra,ty se prej připojujou při počítaní nevím čeho.Když se ten processor zapojuje při hrách a práci s videem tak ho beru. :razz:
jo3ph
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Re: Hledám NB,prosím o rady =)

Příspěvek od jo3ph »

ja bych doporucil thinkpad r500 pro vas asi s ati 3470...sam jsem stastnym majitelem jednoho z nich...(prvni serie 2GB DDR3, ATI 3470 128MB, 160GB HDD, C2D P8400 2,26GHz)...vydrzi 4hodiny i na stredni vykon...pri vyple obrazovce mi psal pres 5,5 hodiny...aktualne mam na nem W7 RC 7100 :-)...maximalni psokojenost...prednosti: bezpecnostni ram, velmi kvalitni plasty, kvalitni klavesnice...dobry trackpoint...ctecka prstu...dobra wifi karta...bt...nevyhody: hmotnost (pri delsim prenaseni se trosku pronese..prece jen 3 kila sou 3 kila :-).)...slabsi touchpad...predni kryt pri poradnem opreni vrze...ale to se da prezit :-)...nebo nejaky SL treba SL300...sice je to nizsi rada...tzv 'Lenovo pro sirsi verejnost'...ale na to co pisete by mel bohate stacit :-)...sice na obou si nejposlednejsi hry moc nezahrajete...ale jedou...aspon ja sem rozjel mirrors edge na minimalni...kolem 20 FPS...assassins creed...jel i pod DX10 na minimal...hraltelnejsi na lepsi stredni...kolem 25 FPS...ale ja kdyz uz teda tak starsi kousky :-)...a ty na max :-)..
Zivan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zivan »

Ty pozadavky bych shrnul na cenu do 25 000 a pokus o preziti 4 let. Kup cokoliv, u ceho se da zaruka rozsirit na 4 roky :)

Edit:
Na záruce nezáleží. - to je blbost, mela by te zajimat hlavne zaruka
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
otrekr
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od otrekr »

Zivan píše:Ty pozadavky bych shrnul na cenu do 25 000 a pokus o preziti 4 let. Kup cokoliv, u ceho se da zaruka rozsirit na 4 roky :)

Edit:
Na záruce nezáleží. - to je blbost, mela by te zajimat hlavne zaruka
Poprvé a naposled mi vzaly zaruku pouze v obchodě když jsem paní ukazal nakousnutý rohlík,a to jenom protože nechtěla se mnou hádat :-D Fakticky myslíš že u NB to bude jinač?
Zivan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zivan »

No spis by me zajimal duvod, proc ti ji jinde neuznali. Nekde jsem cetl odhad, ze v ramci 2 lete zaruky se reklamuje 20% notebooku. A vsechny placene opravy jsou dost drahe.

U predchoziho ntb jsem v ramci reklamace dostal novy displej a tesne pred koncem i nove panty.
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“