Zdravím mám tady jeden problém s routerem. Už od koupě nějak blbnul, velký pingy, sem tam to občas zatuhlo ale tak nějak jsem si zvykl hlavně, že funguje doma síť. Ovšem včera začal celkem zajímavej problém, do bytu mě vede obyčejnej LAN kabel, ten mám píchlej ve WAN na routeru, z LAN1 mě vede kabel do PC, z LAN2 do AP (AP sem nemotejte, to stím nemá co dočinění a hlavně se neptejte proč mám wifi router a ještě AP, prostě to potřebuju mít takhle) a přes WiFi se připojuju na noťasu. Ale kontrolka WAN pořád bliká jako kdyby se něco přenášelo nebo to pracovalo i když sou všechny zařízení vypnutý (včetně AP). Není přeci možný aby to pořád něco dělalo. IPčka a DNSka mám nastavený ručně, ovšem dělá to i když si nechám přiřadit přes DHCP (podle MAC adresy [MACka na routeru je naklonovaná]). Když WAN kabel zapojím normálně do PC nebo do NtB tak internet funguje uplně normálně a ani nemám takový vytížení. Proto jsem zkusil zapojit WAN do PC a přes druhou síťovku nasdílet připojení a z tej druhej síťovky která routovala jsem píchl kábl do WANu na routeru, když mám tohle zapojení tak kontrolka bliká jen když má. Nevíte čím by to mohlo být ? Jedné co mě napadá, WAN kabel od providera má urvanou tu pacičku na koncovce, tak jestli to třeba nějak nedolíhá nebo tak ? Ještě jednou si to zrekapitulujem
provider > WAN(router) > PC1
> AP
))) NtB
WAN pořád bliká a internet nejde skoro vůbec
provider > PC1 > WAN(router) > AP
))) NtB
internet běhá jak má, ale musí bejt zaplej PC, to znamená, že router tam nemusím mít ale já ho tam chci aby PC pořád neběželo
trošku delší text, ale děkuji když mi pomůžete problém vyřešit
AMD Ryzen 7 5800X | MSI B450 TOMAHAWK | GIGABYTE GeForce RTX 3070 VISION OC 8GB | HyperX Predator RGB 32GB (4x8GB) DDR4 3200