Asus M4A79T Deluxe /U3S6 (AM3, 790FX+SB750)

Základní desky firmy Asus a firmy MSI.

Moderátor: Eddward

flanker
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Asus M4A79T Deluxe /U3S6 (AM3, 790FX+SB750)

Příspěvek od flanker »

Obrázek

Základní parametry:

* Patice: Socket AM3
* Čipová sada: AMD 790FX

Konektory:

* Řadič LAN
* Řadič FireWire
* Řadič USB 2.0
* eSATA
* Počet řadičů LAN: 1

Diskové řadiče:

* Řadič RAID
* Počet IDE konektorů: 1
* Počet SATA konektorů: 6

Ostatní parametry:

* Rozměry základní desky [mm]: 305 x 244

Typy sběrnic:

* Počet slotů PCI: 2
* Maximální rychlost sběrnice PCIE: 16
* Počet slotů PCI-Express 16x: 4
* Maximální frekvence systémové sběrnice [MHz]: 5200

Paměti:

* DDR3
* Počet paměťových slotů: 4
* Maximální velikost paměti [GB]: 16
* Maximální frekvence paměti DDR3 [MHz]: 1600

Recenze

http://www.bit-tech.net/hardware/mother ... e-review/1
http://www.tomshardware.com/reviews/790 ... ,2277.html
ROG Power PC1:AMD Ryzen 7 5700X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo II 360, 512GB NVMe+500GB Samsung SSD, 2x 16GB GSkill TridentZ Neo RGB 3600 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, Lian Li O11 Dynamic XL. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora
l.zdvorak
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Re: Asus M4A79T Deluxe (AM3, 790FX+SB750) - info

Příspěvek od l.zdvorak »

zdravim jen se chci zeptat mam tuto desku a a mel sem predtim nvidia chipstet a kdyz se dostanu do biosu na zalotky taktovani mam to vsechno na auto a nejde stim hejbat nemam moc s chipsetem ati skusenost co se tam musi povolit aby sem si to nastavoval sam?diky
lejtkin
Nováček
Nováček

Re: Asus M4A79T Deluxe (AM3, 790FX+SB750) - info

Příspěvek od lejtkin »

Neví někdo kompatibilitu této desky s ECC paměťovými moduly KINGSTON KVR1066D3E7K2/4G. Na stránkách kingstonu je uvedená tato deska jako podporovaná, ale nenašel jsem tyto moduly v QVL na stránkách asusu.
theduck154
Nováček
Nováček

ASUS M4A79T nebootuje :(

Příspěvek od theduck154 »

Ahoj,
Tak jsem si po dloouhe dobe dopral malej upgrade sestava :
MB: ASUS M4A79T deluxe
CPU: AMD Athlon x3 455
RAM PATRIOT 8GB KIT DDR3 1333MHz CL7-7-7-20 G2 Series to jse okopiroval ;)
Zdroj Enermax Naxn 550W

Jde o to, ze jsem sito vsechno slozil, pozapojoval dal privod do zrdoje, prepnul na I, takovy pekny tlacitka na desce power a reset se me rozsvitila :) Rikam "WoW" tak zaptnu pocitac, a nadseni ze me hned slezlo. Vetraky se roztocily na cpu a vga, disky se roztocily, ale tim my ta show konci, do monitoru nejde zadny signal, a ani to neudela "beeep" takze se me jenom toci ventilatory a to je tak vse. Muzete mi nejak prosim poradit jak na tento problem ? Jinak jsem uz zkusil vselijak menit pozice pameti RAm v bankach a resetoval CMOs. Na zahranicnich forech jsem se docetl, ze je mozna stary BIOS na muj CPU a nebo si zase myslim, ze si to nerozumi s pametma :(. Ale jak jsi muzu flashnout bios kdyz se mi ani nezapne, ale stava do desky jde vphode, i kdyz me prijde ze boxovany chladic na cpu se toci nejak pomalu ?! Vselijake rady jsou vitane Diky Richard ::)
Briketa
Začátečník
Začátečník

Re: ASUS M4A79T nebootuje :(

Příspěvek od Briketa »

Možná to opravdu bude verzí BIOSu. Athlony X3 do 445 jsou podporovány v první verzi BIOSu, v 1801. Athlon 455 už potřebuje verzi 3303. Musíš někde sehnat starší cpu (Athlon 250 a podobně) a flashnout BIOS.
PC: Core i5-13500, Asus TUF B660 PRO GAMING, Kingston HyperX 2 x 16GB DDR4 3200 MHz , Kingston KC3000 1024GB, MSI RX6600 Mech 8GB, HP w2207, Asus DRW-2014L1T
NB: Dell Latitude 5510
Lokomotiva
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lokomotiva »

Diagnostika možných chyb montáže po netu je obtížná věc.
Nikdo z nás ti na ruce nekoukal.
Jakou máš GK?
Má zapojené přídavné napájení?
Já bych doporučovala postupovat systémem Znovu a lépe.
Zase to demontuj a pak pomalu a s návodem k desce v ruce slož.
theduck154
Nováček
Nováček

Diky za odpovedi panove, stim procesorem to bude problem :(, jelikoz zadnej po ruce nemam, a treba to nakonec muze byt jenom pametma.. Jeto nahlavu, sam si skladam pc uz radu let, ale tohle moje prvni zkusenost :). Nekdo s K Varu kdo je schopny prpujcit CPU a pripadne i jine ram ? :)

EDIT grafika funguje protoze jsem ji prendal do jinyho PC, a jeste jsem na desce zkousel starsi HD 3850 a porad to samy :(.

Takze, muzou to byt pameti a CPU to doufam spis, jsem stoho jelen :), ale tak oboji je kupovane v alze pred tydnem, tak jedine objednat nejaky to 2 jadro a nejaky pameti a zkusit to :D a kdyz to nepobezi tak si vratit pracchy i zato :D, no protoze ja nemam nikoho kolem me kdo ma starsi X2 a nejaky pameti :( a do servisu no nevim...
Baneshee
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Baneshee »

Videl bych to na pameti, Patrioty mivaji obecne celkem casto potize s kompatibilitou. Kdyz BIOS podporuje nizsi verze Athlonu X3 tak by jela i vyssi, maximalne by byla detekovana jako unknown CPU, ze by to nenajelo vubec jsem u Asus jeste nevidel. Teoreticky to ale mozny je. Osobne bych se spis zameril na ty pameti, jestli nemas moznost pujcit si a zkusit jiny, tak je vrat ve 14-ti denni lhute a vem misto nich nejaky Kingstony
Ryzen 7800X3D | Noctua C12P SE14 | 2x32GB Kingston Fury 6000MHz | Sapphire Pulse 9070XT 16GB | ASRock X870 Pro RS | Micron 2TB NVMe & Kingston KC3000 4TB | FD North Black TG | Seasonic GX 750W | Dell G3223Q
theduck154
Nováček
Nováček

Ahoj, tak jsem se dostal do biosu :) Joo parada, ale ja nemel na flashce bios!! :(. tak jsem to musel vypnout, zdroj pichnout do stareho pc, stahnul bios, flashku naformatoval na fat.. zapojim zpet na novou desku, a ejhle jsem tam kde jsem :) takze zase nic, tedkon jsem zkusil vytahnout baterku s biosu odpojil od stavy a vsechno znovu hezky osadim.. urcite dam vedet, a diky vsem co me tu pomahaji :) Diky
Lokomotiva
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lokomotiva »

Takže to celou dobu bylo jen nesprávným zapojením nějakého konektoru zdroje?
theduck154
Nováček
Nováček

Lokomotiva píše:Takže to celou dobu bylo jen nesprávným zapojením nějakého konektoru zdroje?

Nevim, tedkon to proste nejde znova... :(. vsechno je zapojene tak jak ma byt, ale kdyz to nabehlo jednou tak to snad muze nabehnout i po2 :). tedkon to proste nejede, a vedle me to bezi :(. zkusil jsem vytahnout baterku, vsechno odpojil po par minutach dal dohromady a nic.. Tedkon se, ale muzou vyradit pameti, nebo to muzou blokovat i kdyz to uz nabehlo?
theduck154
Nováček
Nováček

tak uz bezim, vytahnul jsem cpu a znovu ho zandal... vsechno pozapojil a ted jdu flashnout biois...
theduck154
Nováček
Nováček

tak jsem jelen, nevim proc ale flash mi nejak pres flashku nejde, tak jsem ktomu pichnul disk z jineho pc, a vsechno najelo ok, akorat ze my tam bezi pouze jedna pamet... ja seto normlane bojim vypnout protoze, to musim vyskladat do skrine a pak to zase nepobezi O>o :(.
theduck154
Nováček
Nováček

Takze nakonec jsem zjistil, ze na desce uz stejne byl nejnovejsi bios. tedkon litam ve win, no jdu to slozit do bedny a uvidim.. teploty na desce i na CPU jsou ok jsou kolem 30stupnu... dam vedet panove :)
theduck154
Nováček
Nováček

tak jsem to slozil do bedny, a hle jsem zase na zacatku, podle me je to nejaky konektor, nekolikrat jsem zkusil vypnout a zapnout a nabehl vpohode, ale kdyz se to slozi do bedny tak vono to nejde :(
Baneshee
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Baneshee »

Tu desku si bral nekde z druhe ruky? Tohle vypada na nejakej studenak, kdyz jednou nabehne, podruhy ne. Kdyby byly nekompatibilni pameti nebo nebo CPU, tak to nebezi vubec
Ryzen 7800X3D | Noctua C12P SE14 | 2x32GB Kingston Fury 6000MHz | Sapphire Pulse 9070XT 16GB | ASRock X870 Pro RS | Micron 2TB NVMe & Kingston KC3000 4TB | FD North Black TG | Seasonic GX 750W | Dell G3223Q
theduck154
Nováček
Nováček

Jo je kupovana na aukru, ale uz jsme slozeny ve skrini a fungujeme, stacilo tam prohazet jumpery a bylo uz mi to bezi, samozrejme jsem se vyhnul tomu jumperu kterej zvysuje napeti na cpu :D Tak timto bych to pomaloucku uzavrel, a zitra dam vedet pokud se neco zmeni nebo ne :) Diky Kluci za rady
theduck154
Nováček
Nováček

Hlaseni: Deska beha ok do doby, nez chcete vypnout PC nebo restartovat... JInak vcera me bezela 13hodin, instaloval jsem Win vista + service packy atd... behem teto doby se nespocetnekrat restartoval a vsechno ok az jsem se divil :). Vecer, nez jsem sel spat tak jsem si rekl, ze ho zkusim vypnout a hle, zase to nejde, tedkon rano jsem se snazil ten peklo stroj nahodit 15 minut a nic :D...

Ale kdyz se rozjede tak funguje vpohode, dokonce jsem odemkl 4 jadro, a hral BF3 asi 4 hodky bez problemu, nez chci vypnout PC.

Jak vybec takova oprava zakladni desky asi vypada ?
Baneshee
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Baneshee »

Nedelej si iluze, ze by to slo nejak rozumne opravit, zkusil bych to prodejci pekne rychle vratit. Nepochybuju o tom, ze se te desky zbavil prave proto, ze funguje takhle nespolehlive, ale nejak se o tom pozapomnel zminit.
theduck154
Nováček
Nováček

Urcite, ja se ho jeste ptal , pokud stim nemel problem, a ze prej vsechno ok. Jinak ja sam bych si to ani neopravil, jenom by me zajimalo pokud to tam napichnout na nejakou diagnostiku atd.. Pochybuju, ze bych uvidel penize nazpatek, alespon je ktomu jeste zaruka.. tak pujde do servisu, tam si snad stim budou vedet rady :). Ale minus pro me, ze uz nemam stary PC .

A diky za tvuj cas :)
Odpovědět

Zpět na „Asus a MSI“