Problém s routerem

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
Vitus
Nováček
Nováček

Problém s routerem

Příspěvek od Vitus »

Zdravím,

měl bych jeden dotaz ohledně routeru a LAN sítě. Mám drobný problém s forwardováním dvou portů. Zjistil jsem, že aplikace, kterou chci zprovoznit potřebuje porty 3979 TCP i UDP a 3978 UDP. Tak jsem se tedy nějak dostal na nastavení routeru a otevřel oba dva porty, nicméně výsledek se nedostavil. Pro kontrolu jsem použil tento program. Zjistil jsem, že protokol TCP je v pořádku, jen UDP jaksi nechce pracovat.

Momentálně můj LAN vypadá asi takto: internet > router (OvisLink WL-5460AP) > WiFi router (Zcomax WA-2204A-TX) > počítač

První router je jen bridge a snad ani neumí filtrovat porty (TCP funguje, takže asi ano) a druhý je normální AP, kde jsem otevřel oba dva porty.

Kde by tedy mohl být problém s tím UDP?

Děkuji!

P.S.: Pokud jsem se seknul a tenhle topic sem nepatří, bylo by pěkné, kdyby mě někdo mohl nasměrovat správným směrem a případně to tu zamknout.

// OndraSter - přesunuto, je to spíš ohledně HW k internetu
Weslo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Problém s routerem

Příspěvek od Weslo »

no první router bych zcela ignoroval - pokud je opravdu bridge ....
na zcomoxu přidej ještě pravidlo pro UDP ...
AMD Ryzen 7 8700F 4100Mhz| XPG Levante X 240 | ASUS TUF GAMING B650M |64GB Corsair DDR5 5000Mhz | Gigabyte Radeon RX7600 16GB OC | 2x Samsung 980PRO 512GB + 2x2TB WDC WD20EZFX | Lian-Li O11 Dynamic Mini | Corsair SF-450 | 32" Dell S3222DGM | Synology DS223j + 2x6TB WD Red RAID1
Vitus
Nováček
Nováček

Re: Problém s routerem

Příspěvek od Vitus »

Hmm, tak jsem se fakt seknul, ale budiž, chyba už se stala.

Problém je, že ačkoliv sebe nemohu označit za běžného uživatele, o sítích vím asi to, co jsem zjistil, když jsem se tento problém snažil vyřešit (což není moc).

Přidat pravidlo? Pokud jsem to správně pochopil, znamená to otevřít port i pod protokolem UDP, což už jsem ale učinil ještě předtím, než jsem sem napsal. Pokud ne... erm, tak mě nic dalšího nenapadá.

Není možné, že je tento problém způsoben například poskytovatelem připojení nebo podobně?

Nicméně děkuji za odpověď!
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“