Axago PCIS-45 řadič

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Kass
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Axago PCIS-45 řadič

Příspěvek od Kass »

Dobrý den,
mám nový SATA HDD Samsung SpinPoint F1 3.5" 1TB HD103UJ a řadič Axago PCIS-45.

Mám připojený disk s operačním systémem (Win XP 32) spolu s DVD mechanikou na základní desce (obojí SATA) a dva další disky jsem připojil přes řadič.

Problém je, že s přiloženým driver dodávaný s řadičem mi disky zobrazí jen tehdy, když je propojím do RAID pole, ale to já nechci, chci mít na oba disky samostatný přístup.

Hledal jsem na internetu ovladače a našel jsem dva druhy. Jeden ten co mám ale novější:
SiI3x12 32-bit Windows SATARAID Driver 9/9/2007 1.0.62.0 167 kb This driver supports RAID levels 0, 1, and 10. Use this driver with the latest legacy SATARAID BIOS and SATARAID Tool to create, monitor, manage, and access RAID volumes. Latest SiI3x12 BIOS: 4.x.84; Latest SATARAID tool: SATARAID v1.0.0.27; Please see the latest SiI3x12 documents.
a druhý:
SiI3x12 32-bit Windows BASE Driver 6/25/2007 1.3.68.2 130 kb Use this driver with the latest BASE BIOS to access non-RAID hard disk drives, CD-ROMs, CDRWs, DVD-ROMs, and DVD-RWs. Latest SiI3x12 BIOS: 4.x.84;
Nejsem moc zběhlý v angličtině, ale podle toho co jsem pochopil by ten druhý měl fungovat právě tak, jak potřebuji. Tedy zpřístupnil oba disky samostatně.
Bohůžel, když jsem zkoušel nainstalovat ten druhý ovladač, tak mi ho systém automaticky nenašel a když jsem ho nainstaloval manuálně (přímo jsem vybral soubor, který použiji), tak mi po restartu hlásil "Toto zařízení nelze spustit (Kód 10)".
Zkoušel jsem i starší verze toho ovladače, ale se stejným výsledkem.

Nemá někdo zkušenosti s tímto řadičem? Případně mi poradit, jak nainstalovat ty ovladače, tak aby fungovaly?
Děkuji
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“