Studentský notebook do 20k

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
Kaywerbrimmis
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Studentský notebook do 20k

Příspěvek od Kaywerbrimmis »

Ahojte, po prázdninách mě čeká vysoká a notebook bude nutností. Proto jsem tady a prosím vás o rady :)

Základní otázky
Jaký je váš rozpočet?
20k
Jakou velikost notebooku preferujete?
15"-17"
Preferujete nějaké značky?
Dell, HP
Co budete na notebooku nejčastěji dělat?
kancelářská práce, multimédia, úprava fotek
Budete ho nosit stále s sebou nebo nechávat doma na stole?
nosit s sebou
Chcete na něm hrát hry? A pokud ano tak jaké?
nenáročné - OpenTTD, WoW
Jak dlouhou výdrž na baterie požadujete?
co nejdelší, mobilita je prioritou
Jaký operační systém (Windows Vista, XP, Linux, FreeDOS, bez OS)?
používám Linux, ale pokud bude s Windows, tak se pro ně využití najde

Displej
Preferujete širokoúhlý nebo klasický poměr stran?
nezáleží
Jaké rozlišení by váš laptop měl nabízet?
alespoň 1280x800, lépe více
Chcete lesklý nebo matný displej?
nezáleží, spíš lesklý
Kvalita zpracování a design
měl by něco vydržet, ale není to až tak podstatné
Je pro vás design počítače důležitý?
černá je dobrá :)
Jak dlouho má laptop vydržet (dokud nebudete kupovat nový)?
aspoň tři roky

Komponenty
Jakou značku a typ procesoru preferujete?
je mi to jedno
Jak velká má být operační paměť?
alespoň 2GB
Jakou značku a typ grafické karty preferujete?
na moje potřeby mi stačí i integrovaná - Intel X4500M
Jak velký má být pevný disk?
250GB stačí
Potřebujete optickou mechaniku? A pokud ano tak jakou?
stačí základní DVD vypalovačka

EDIT: Zaujal mě tenhle Dell Studio 1537
Tykejte mi, prosím :)
jo3ph
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Re: Studentský notebook do 20k

Příspěvek od jo3ph »

http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 10140CEOF6 ...neni to nic extra ale je o neco lepsi jak ten dell :-).
Kaywerbrimmis
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Lenovo už prý není co bývaly IBM...
Na tomhle by mi vadil matný displej (na fotky nepoužitelné) a rozměry (oproti tomu Dellu je o půl centimetru vyšší)... Design nepočítám, je strašný :)
U Dellu mám stoprocentní jistotu funkčnosti pod Linuxem, kdežto s Lenovem bývají problémy...
jo3ph
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jo3ph »

me pod lenovem nejela akorat ctecka otisku...matny display...fotky na nem delam a je to v pohode...a ste prece chlap ne?..o design vubec nejde :-D...hlavne to lenovo ma lepsi procak a drr3ky...:-)...teda pokud delaji to co slibuji...jinak vydrz by mela byt neco k 5ti hodinam...ja na svem R500 (ATi 3470, C2D P8400) mam vydrz 4 hodiny :-).
Kaywerbrimmis
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Lepší procesor a DD3 pro mě nejsou žádným tahákem - náročnější hry nehraju a jiné hardwarově náročné věci nedělám :) O design možná tak úplně nejde, ale Lenovo se mi prostě vůbec nelíbí. Kombinace modrých a černých kláves, do toho červené prvky, lesklé víko, které je pořád upatlané...

Nejdůležitější je pro mě mobilita -> malá hmotnost, dlouhá výdrž. Navíc, Dell nabízí pro mě velmi luxusní záruku - tříletá NDB je něco, co nikdo jiný nemá.
Smith
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smith »

Kaywerbrimmis píše:Na tomhle by mi vadil matný displej (na fotky nepoužitelné)
To je co za blbost? ... dělat něco s fotkama na lesklém displayi? no dobrý vtip

btw, ten display na ThinkPadu není 100% matný ... dá se říct, že není ani matný, ani lesklý.
Kaywerbrimmis píše:lesklé víko, které je pořád upatlané...
Lesklé víko? Na ThinkPadu? Kde?
Kaywerbrimmis píše:Navíc, Dell nabízí pro mě velmi luxusní záruku - tříletá NDB je něco, co nikdo jiný nemá.
Což NBD záruku má i Lenovo, ale za příplatek.
# Desktop [Ryzen 9 7950X, 128 GB RAM, GeForce GTX 1660 Ti, 4x SSD, 3x Dell UP2716D(A), W11 Pro]
# Notebook Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W11 Pro], Apple MacBook Air 13" [M2, 16 GB RAM, 512 GB SSD]
# Home Server [2x E5-2630 v3, 128 GB RAM, WS2019] # Storage Synology DS1815+ [24 TB RAID6], Synology DS1819+ [24 TB RAID6, 10 GbE]
# Samsung Galaxy S23 Ultra # Canon EOS R5, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # www.photosmith.cz
jo3ph
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jo3ph »

leskle viko ma jen SL rada...a tu bych radsi nebral...vis co frajere..zajdi si do sony centra...lenovo centra...a do dellu a nech si poradit ;-)...a hlavne odzkousej...
Kaywerbrimmis
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Smith píše:To je co za blbost? ... dělat něco s fotkama na lesklém displayi? no dobrý vtip
Měl jsem možnost upravovat fotky na matném displeji a vím, jak těžké bylo trefit se například s vyvážením bílé. Ale uznávám, je to otázka názoru. Lesklé displeje podle mě mají lepší podání barev.
Smith píše:Lesklé víko? Na ThinkPadu? Kde?
Spletl jsem si ho s řadou SL, moje chyba.
Smith píše:Což NBD záruku má i Lenovo, ale za příplatek.
Dell ji má v ceně...
jo3ph píše:zajdi si do sony centra...lenovo centra...a do dellu a nech si poradit ;-)...a hlavne odzkousej...
Bohužel, s tím, kde bydlím, nemám možnost si je vyzkoušet, proto hledám radu tady.
Smith
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smith »

Kaywerbrimmis píše:Měl jsem možnost upravovat fotky na matném displeji a vím, jak těžké bylo trefit se například s vyvážením bílé. Ale uznávám, je to otázka názoru. Lesklé displeje podle mě mají lepší podání barev.
Upravoval jsem fotky na ntb s lesklým displayem i na mé T61 ... z obojí výsledek takový, že celý postprocesing fotek jsem dělal znovu na desktopu - na LCD s S-IPS panel.
Aneb, ať leský nebo matný, pořád TN.
Kaywerbrimmis píše:Spletl jsem si ho s řadou SL, moje chyba.
Ano, SL řada není pravý ThinkPad.
Kaywerbrimmis píše:Dell ji má v ceně...
Já vím, pouze jsem dodal, že NBD záruka je možná i u Lenova, škoda že pouze za příplatek.
# Desktop [Ryzen 9 7950X, 128 GB RAM, GeForce GTX 1660 Ti, 4x SSD, 3x Dell UP2716D(A), W11 Pro]
# Notebook Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W11 Pro], Apple MacBook Air 13" [M2, 16 GB RAM, 512 GB SSD]
# Home Server [2x E5-2630 v3, 128 GB RAM, WS2019] # Storage Synology DS1815+ [24 TB RAID6], Synology DS1819+ [24 TB RAID6, 10 GbE]
# Samsung Galaxy S23 Ultra # Canon EOS R5, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # www.photosmith.cz
Kaywerbrimmis
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Vím, že za těch 20k bych mohl dostat i více, ale nechci dělat větší kompromisy a jít do značek jako jsou Acer či Asus. Potřebuju, aby mi notebook nějakou dobu vydržel. Proto se dívám po Dellu.
gck
Nováček
Nováček

Příspěvek od gck »

jeste bych se bejt tebou podival na aukro, nekdo tam kseftuje s dellama s irskyho dell outletu, tam se prodavaj novy ntb, ktery si nekdo objednal a nevyzvedl, maj plnou NBD 3 letou mezinarodni zaruku. Kolem 20k jde poridit Latitude E6400 a to notas uplne jiny tridy. Sice nema ma leskly display, ktery ma "lepsi barvy", ale zase na leskly display potrebujes idealni podminky, jinak na nem nic neuvidis (napr na venek je na nic)
1. PC: Asus Maximus Formula, C2Q9300, 8GB DDR2 1066, Leadtek Winfast 8800GTS512, HP L2465, Mackie D.4 mix s integrovanym FW interfacem, Mackie MR8 studiove monitory
2. NTB: Dell Vostro 1310
Don Martinez
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don Martinez »

Na venek je na nic skoro každej displej - na delší práci to není ani s matným, potřebuješ speciální úpravu, jakou mají třeba Toughbooky... Jinak to Studio zase nebude tak špatný, jak je k tomu NBD záruka, tak zase s odolností není takovej problém (za předpokladu, že se k tomu notebooku uživatel chová slušně)...
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.
Chcete si koupit notebook? Vyzkoušejte náš opravdu cool nový dotazník
Obrázek
gck
Nováček
Nováček

Příspěvek od gck »

Don Martinez píše:Na venek je na nic skoro každej displej - na delší práci to není ani s matným, potřebuješ speciální úpravu, jakou mají třeba Toughbooky... Jinak to Studio zase nebude tak špatný, jak je k tomu NBD záruka, tak zase s odolností není takovej problém (za předpokladu, že se k tomu notebooku uživatel chová slušně)...
jedu z notase DVS (digital vinyl system) a na cary jsem svoje vostro mel za slunecnyho dne ve stinu a dalo se s nim pracovat uplne v poho, akorat jsem vytahl podsviceni, kamos mel vedle notase s lesklym displayem a skoro neslo nic precist
1. PC: Asus Maximus Formula, C2Q9300, 8GB DDR2 1066, Leadtek Winfast 8800GTS512, HP L2465, Mackie D.4 mix s integrovanym FW interfacem, Mackie MR8 studiove monitory
2. NTB: Dell Vostro 1310
Zivan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zivan »

Co jsem cetl zkusenosti na notebook foru, tak Dell Studio je obycejny plastak se slusnou zarukou. To Lenovo bude mit mnohem lepsi mechanickou odolnost.
Taky bych ti doporucil, nekam si zajet a prohlednout si je. Ma to byt investice na 3 roky, tak snad par dni obetujes.
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
jo3ph
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jo3ph »

jinak lesky vs matny...matny je v lepsi kvalite...a leskly je horsi nahoneny tou leskou vrstvou :-)...jinak kamos ma leskly..a never more :-)..
luky_02
Nováček
Nováček

Příspěvek od luky_02 »

Zdravím nechcel som zakladat novu temu tak to pisem sem

Potreboval by som nejaky notas alee patram po nete alee stale mi nieco vadi - bud mi nepasuju parametre alebo cena - vzdy nieco. Poprosim vas o rady .

Základní otázky

Jaký je váš rozpočet?
23000 ceskych korun

Jakou velikost notebooku preferujete?
15,4"

Preferujete nějaké značky?
Asus, HP - skor Asus alee nechal by som si poradit . Ake mate skusenosti s tymito znackami ?

Co budete na notebooku nejčastěji dělat?
tvorba webu, hudba(keby bola lepsia zvukovka), filmy

Budete ho nosit stále s sebou nebo nechávat doma na stole?
asi 50:50

Chcete na něm hrát hry? A pokud ano tak jaké?
ani hry nehrajem - ta to mam ine PC :D

Jak dlouhou výdrž na baterie požadujete?
aspon 2 alb 3 hodiny.... bude stale moznost pripojenia na siet

Jaký operační systém (Windows Vista, XP, Linux, FreeDOS, bez OS)?
OS nieje podmienkou - ale ak by bol nejaky tak vista home

Displej
Preferujete širokoúhlý nebo klasický poměr stran?
nezáleží ale skor asi sirokouhle

Jaké rozlišení by váš laptop měl nabízet?
aspoň 1280x800,

Chcete lesklý nebo matný displej?
neviem , tu by som potreboval poradit -ktory je lepsi. Tak aby ked cez den budem vonku s NB aby som aj nieco videl

Kvalita zpracování a design
mal by neico vydrzat, ale nieje to až tak podstatné

Je pro vás design počítače důležitý?
ani nie... ale zas nejake pestrofarebne alebo tak -to velmi nie. cierna alb biela :wink:

Komponenty
Jakou značku a typ procesoru preferujete?
Intel -cel by som tam C2D aspon 2GHz a FSB aspon 800

Jak velká má být operační paměť?
aspoň 3GB a min 800 MHz

Jakou značku a typ grafické karty preferujete?
Ak by bol tak ATI Radeon alee neje to podmienka, mohla by byt aj integrovana nejaka od Intelu

Jak velký má být pevný disk?
min 320GB

Potřebujete optickou mechaniku? A pokud ano tak jakou?
DVD vypalovačka

Dakujem
jo3ph
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jo3ph »

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=65244

myslim ze tento stroj splnuje vase pozadavky nadlimitne :-).

pokud ovsem chcete kvalitu za rozumnou cenu tak asi tohle

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=64290
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“