Radeon 9600 - kde je chyba?-hodne malo bodu

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
Peta
Začátečník
Začátečník

Radeon 9600 - kde je chyba?-hodne malo bodu

Příspěvek od Peta »

Sedl jsem ke kompu a z dlouhé chvilky sem tam hodil 3D Mark 2001,
a jaké bylo moje zděšení?- 5570bodů(žádný antialising, žádný anistropní filtrování), co to je za blbost
Asi před čytřmi týdny jsem ale dosáhl bodů 9500 na netatktovaném s verzí Catalystů 4,6

- když jsem taktoval garfárnu, tak jsem po každém taktu hodil Marka 2001, taktoval jsem do té doby dokud mi to nezačalo házet artefakty

-jinak Far Cry šlape ve středních až vysokých detailech s dvojnásobným antialisingem úplně v pohodě

Kde je chyba?
Microstar KT6 Delta FISR(MS-6590), pamět Kingston 512MB DDR 400Mhz CL 3, CPU 2500+ Barton@2,00Ghz, Club 3D Radeon 9600 128MB DDR 128bit s aktivním větrníkem , zdroj MaxPower 400W
AGP 4x, rychlý zápis vypnutý

POZNATEK -3D Mark- 2001-Game 1-Car Chase(ty auta) - na LOW DETAIL by to mělo háze poměrně velké hodnoty FPS(100,150 a více)
- jenomže u všech testů, kde by měla být hodnota FPS vyskoá je téměř pořád 60FPS! Babo raď
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Vypnout volbu: Čekat na vertikální synchronizaci v ovladačích grafiky.
Tak nějak se ta položka bude jmenovat.

//Edit

Mě to teda jede stejně vyplé i zaplé :?
FPS leze i nad 60....
Ale v NFS Underground, se zapnutou vertikal synchro., je to dost cukanice.
Tam mám stále vypnuto a nemám problém. V některých hrách pak člověk může vidět jakési krájení obrazu, ale na to se dá zvyknout...Nebo synchro zase zapnout . Těch her, co zapnuté synchro dělá problémy, zas není tolik.
Naposledy upravil(a) Butch dne čtv 15. črc 2004, 16:10, celkem upraveno 2 x.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
bigbalu
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bigbalu »

Butch píše:Vypnout vertikální synchronizaci v ovladačích grafiky
tam bude zřejmě chyba, taky jsem se tím vyděsil, nikde jinde bych problém nehledal 8-)
Peta
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Peta »

Někde chyba bude - obecně platí, že při bodových testech Marků je lepší nechat Vertikální synchronizaci - Vždy OFF - a ona byla OFF!!
- možná bude chyba v softwaru
bigbalu
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bigbalu »

no já osobně když zapnu synchonizaci přes ovladače, tak mi to nevyleze přes 60 snímků a výsledek taky tomu odpovídá.
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Peta píše:Někde chyba bude - obecně platí, že při bodových testech Marků je lepší nechat Vertikální synchronizaci - Vždy OFF - a ona byla OFF!!
- možná bude chyba v softwaru
Tak odinstaluj stávající drivery a dej tam třeba catalisty 4.5
Mě 4.6 záhadně blbly (hra spadla bez varování do win, nebo zmizela ikona ATI na panelu)
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“