Vista se příšerně dlouho vypíná

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Odpovědět
Aros
Začátečník
Začátečník

Vista se příšerně dlouho vypíná

Příspěvek od Aros »

Zdravím, mám dotaz. Nevím, která funkce to způsobuje, ale ono trvá třeba 15 minut, než se mi Visty vypnou(po celou tu dobu HDD hrabe na max). Ta instalace je téměř nová - čistého času tak 2 týdny. Dělá to v podstatě celou dobu. HW to není - je to 3GHz X2 4GB paměti atd...
Most people think time is like a river that flows swift and sure in one direction. But I have seen the face of time and I can tell you: They're wrong. Time is an ocean in a storm. You may wonder who I am and why I say this. Sit down, and I will tell you the tale like none, of which you have ever heard.
krainaj
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Vista se příšerně dlouho vypíná

Příspěvek od krainaj »

Skrácení doby vypnutí OS

(Standardně je nastavených 20 s na vypnutí všech programů)

1. příkaz "Run" (Start/Spustit) - regedit
2. HKEY_LOCAL_MACHINE/System/CurrentControlSet/Control
3. Hodnotu WaitToKillServiceTimeOut změnit na 3 000 (3 s)
Aros
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Aros »

Ale to není ten případ... Všechno se vypne. To spadne do toho stavu, že z plochy zmizí všechny ikony včetně lišty, což už je okamži, kdy je zavřený proces explorer.exe. No a v tuto dobu už žádný běžný Windowsí program nemůže pracovat, protože většina programů jej používá pro přístup k souborům, i když...

Každopádně těžko by měl spuštěný ještě nějaký uživatelsý proces po té, co začne zavírat ty systímové, to jde jaksi proti bezpečnosti...

Každopádně, teď jsem to zkoušel jestli se to vůbec někdy vypne... trvalo to 45 minut a celou tu dobu hrabal na disk, potom mi došla trpělivost a vypl jsem ho natvrdo. To prostě vypadá jako nějaká plánovaná defragmentace, ale neměl by to zobrazit? Teď mne napadá, že se teda až budu doma podívám, jestli tam není něco takového nasaveno. Ale je podivné, že by nedal uživateli k dispozici možnost ji zrušit, kdyby to tak vážně bylo... Každopádně to plánuji přeplácnou Win7.
Most people think time is like a river that flows swift and sure in one direction. But I have seen the face of time and I can tell you: They're wrong. Time is an ocean in a storm. You may wonder who I am and why I say this. Sit down, and I will tell you the tale like none, of which you have ever heard.
krainaj
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od krainaj »

to bude nejaky wir a takove veci se tezko diagnostikujou doporucuju reinstall a uz na w7 :)
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

já bych doporučil tady kolegovi radši víc číst a míň spekulovat, protože skoro všechno co tady napíše je úplně mimo.

jinak tohle nevypadá na plánovanou defragmentaci. chápu to dobře, že všechny programy se zavřou, a koukáš nějakou dobu jen na prázdnou plochu?
ignorelist: kremrole a dezoláti
NoTHX
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od NoTHX »

co Eventlog, není v něm něco? Defragmentace (o čemž pochybuji, bývá plánována do idle) by tam rozhodně byla :)
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“