Notebook s HDMI??

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
daviddda
Nováček
Nováček

Notebook s HDMI??

Příspěvek od daviddda »

ahoj, chtel bych vas poprosit o radu s vyberem Notebooku. Moje kriteria jsou: 17" obrazovka a vystup HDMI, chtel bych Notebook pripojit k LCD obrazovce a myslim, ze jinym nez HDMI portem to nepujde (aby byla kvalita signalu zachovana..)???
Mym favoritem byl AMILO: http://www.kasa.cz/pocitace-prislusenst ... lo-pi3625/
ale nema HDMI :( a s HDMI stoji o 5000 vice

(me LCD je Samsung A656 40palcu) Cena Notebooku by mela byt okolo 15.000,- a budu ho pouzivat spise na prohlizeni Internetu a filmy. Budu rad za vase nazory a tipy na koupi. David
Mirek E.
Začátečník
Začátečník

Re: Notebook s HDMI??

Příspěvek od Mirek E. »

http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 12GZ0CEP73
Je tam sice Celeron Dual-Core 1.66Ghz, ale má 3GB RAM, 320GB disk a 17" monitor. HDMI má. Cena do 15.000Kč je taky. Moc o kvalitě nevím, nikdy jsem tenhle notebook neviděl ani neměl v ruce, takže si počkej na vyjádření někoho zkušenějšího.
B650M-HDV | 7600X + Elite 360 | Trident Z5 32GB 6000/30 | 9070XT Swift | SN850 1TB + KC3000 2TB | Focus GX 650W | Prime AP201 | UltraGear 32" QHD 165Hz | Nari, Basilisk V3 35K, Gigantus V2 XXL
PS5 1TB | MP600 PRO LPX 2TB
nevidany
Začátečník
Začátečník

Re: Je pri vyberu Notebooku HDMI tak dulezite??

Příspěvek od nevidany »

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=62657
http://www.alza.cz/toshiba-satellite-p3 ... 109174.htm

LCD TV se mnohdy dá připojit i přes analogový výstup na grafice, ale pravdou je, že HDMI poskytuje nejkvalitnější přenos.

Ps.: ta Toshiba se mi líbí více.
Mirek E.
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mirek E. »

Nj, ale přes D-Sub se nedá táhnout zvuk, to umí jen HDMI.

daviddda: Můžeš mi říct, proč jsi založil druhé téma!?
B650M-HDV | 7600X + Elite 360 | Trident Z5 32GB 6000/30 | 9070XT Swift | SN850 1TB + KC3000 2TB | Focus GX 650W | Prime AP201 | UltraGear 32" QHD 165Hz | Nari, Basilisk V3 35K, Gigantus V2 XXL
PS5 1TB | MP600 PRO LPX 2TB
daviddda
Nováček
Nováček

Příspěvek od daviddda »

Myslis, ze Asus je dobra volba, myslim tim kvalitou? Nerad bych aby sem ho musel posilat za pul roku zpet na reklamaci. Ta Toshiba je urcite lepsi, skoda, ze ma takovy zvlastni design, ty repraky a leskly povrh mi prijdou hrozne divne.. takove detske.. Jinak ty monitory se vyrabi u techto novejsich Notebooku uz pouze leskle, ze? Matny by jsem nechtel, ale vetsinou to neni specifikovano.
nevidany
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od nevidany »

Vzhledem k nenáročnému procesoru a málotopivé grafice to bude fungovat dobře ;-) Kvalita dobrá (za 17 tisíc nečekej karbon ani hořčík)
na 96% notebooků jsou lesklé LCD. Na tomto taktéž.
Míra:
se zvukem máš pravdu, nezmínil jsem ho jelikož v úvodu byla zmíněna pouze kvalita přenosu obrazu.
Stano K.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Stano K. »

Ak nepotrebuješ prenášať cez HDMI zvuk tak rovnakú kvalitu ti zaručí aj DVI.
daviddda
Nováček
Nováček

Příspěvek od daviddda »

Nebo mate jeste nejake jine kandidaty, ktere by jste si v rozmezi okolo tech 15.000,- do max. 20.000,- poridili? Libil se mi tenhle model: (fujitsu siemens) ale nevim jak je na tom s reputaci?
http://www.kasa.cz/pocitace-prislusenst ... lo-xa3530/

Je vubec potreba vest signal k LCD pomoci HDMI kabelu? Chci prevazne poustet pres Notebook na LCD filmy, nebo prehravat DVD, takze bych potreboval propojeni pokud mozno ve kvalite HDMI na prevod zvuku a obrazu z Notebooku do LCD.
nevidany
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od nevidany »

tak to fujitsu co jsi poslal je perfektní. Hodně výkonná grafika (na notebook) . Pokud tu GK využiješ tak vhodná volba v opačném případě kup ten levnější asus.
fujitsu jsem kupoval domu (stejna šasi) a spokojenost. Nevim jak bude vypadat po roce ale zatím i přes jemné oděrky pořád hezký. Zpracování dobré, ale plasty vypadají trošku "levněji".
HDMI je ta nejlepší volba- vzhledem k tomu, že to hdmi má opravdu většina notebooků a ty co ho nemají nejsou o moc levnější nevidím důvod proč nebrat NTB s HDMI.
daviddda
Nováček
Nováček

Příspěvek od daviddda »

Tak nemate jeste nejake tipy na dobry Notebook? Je fujitsu dobra znacka? Cetl jsem, ze ma hodne slaby display, ma s tim nekdo zkusenost? Dekuji
Zivan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zivan »

Ty displeje budou priblizne stejne. Navic v tehle cene to asi nema ani cenu resit.

//edit Wilik - slouceno do 1 tematu + edit prispevku
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“