Vista odpojování od sítě

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Odpovědět
Onizuka
Nováček
Nováček

Vista odpojování od sítě

Příspěvek od Onizuka »

Ahoj, už sem tu něco našel ale bohužel se jedná o fix na 64bit visty...http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php? ... &sk=t&sd=a

Nemáte někdo řešení pro mně?

Systém na PC: Na PC provozuji dva systémy XP(na jendom disku) a visty (na druhém). Vista ultimate krabicova 32bit, SP1, poslední aktualizace, včera jsem ji nově už po několikáté nainstaloval.

Sestava: MB: AsusX38 Maximus Formula, GK: ATi3870X2, 4GBram, integrovaná síťovka na desce, adsl modem zapojen do gigového switche a odtud napojeny dva PC

Problém: Je vcelku jednoduchý, je spojeno s internetem a nebo prací na síti, pokud pracuji ve vistách a dám stahovat věci z netu je jedno jaký program použiji klasicky třeba Firefox, jdownloader, azureus, tak se mi cca po hodině odpojí síť, dole vedle hodin vyskočí síť nedostupná (taková ikonka se žlutým vykřičníkem) a už se nikam nedostanu, oprava sítě ve vistách nefunguje, pomůže jen restart. Druhý PC funguje normálně na tom jsou ale XP, a ty i namém fungují v pohodě.

Co jsem zkoušel: nové ovladače pro síťovku, všechny aktualizace vist, použití i IE na stahování (větších balíku cca 3GB), pokus o zvětšení počtu tcpip spojení. napájení zvednuto na vysoký výkon a vše sem dal na nikdy nevypínat

Zatím mi nikdo nebyl schopen poradit a ani jeden z pokusů se mi nepovedl.
Problém v HW nevidím, jelikž xp jedou v poho, i když je možné že se vistám něco nepáčí, ale to asi jedině síťovka.
Co mi poradíte? používat XP tak to dělám doteď už 2 roky...
N@$ty
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Vista odpojování od sítě

Příspěvek od N@$ty »

Je to vždy přesně po hodině? Tohle dělávalo, když jely na vistě torrenty, popř. jiné výměnné sítě, protože ve vistách je z důvodu bezpečnosti, nějaký limit otevřených spojení (existuje na to patch pro 32bit i 64bit). Ale nikdy se mi nestalo, že by to zlobilo jen při FF. Při torentu to třeba přestalo fungovat za půl hoďky.

Motherboard: ASUS Maximus II Formula; CPU: Intel Core 2 Quad E6600; Cooling: Zalman CNPS7500; RAM: 2×Corsair XMS2 2048MB DHX;
VGA:Leadtek Winfast PX8800 GTS TD 512MB; HDD: Hitachi 160GB SATAII + WesternDigital 750GB SATAII; DVD: DVD±RW LG SuperMulti GSA-H22L;
PSU: Enermax Liberty 620W DXX; Case: Thermaltake Armor Jr. VC3000BWS; OS: Microsoft Windows Vista Ultimate x64; LCD: DELL UltraSharp 2408wfp
Notebook: IBM ThinkPad R61; Intel Core2Duo T7100; 4GB DDR2; 320GB HDD 7200rpm; nVidia Quadro NVS 140M; 15,4" WSXGA+; Microsoft Windows Vista Business
Onizuka
Nováček
Nováček

Příspěvek od Onizuka »

N@$ty píše:Je to vždy přesně po hodině? Tohle dělávalo, když jely na vistě torrenty, popř. jiné výměnné sítě, protože ve vistách je z důvodu bezpečnosti, nějaký limit otevřených spojení (existuje na to patch pro 32bit i 64bit). Ale nikdy se mi nestalo, že by to zlobilo jen při FF. Při torentu to třeba přestalo fungovat za půl hoďky.
tak u BT to chapu, ale u FF a jdownloaderu to uz nejak nechapu, spise je to cca hodina, stahoval sem 3,2 GB Lineage 2 a cca pohodine vypadek site nic jineho nejelo.

A nevis kde bych ten patch nasel ze bych zkusil i to ?
Onizuka
Nováček
Nováček

Příspěvek od Onizuka »

Tak uz sem ten problem snad vyresil, preinstaloval sem ovladace na sitovku, nainstaloval sem tento patch

Kód: Vybrat vše

http://www.mydigitallife.info/2008/02/17/download-vista-tcpipsys-and-uac-auto-patcher-to-increase-tcp-connection-limit/
(sice nevim proc by to melo souviset s rapidem ale budiz) a uz to facha. doufejme ze pojede i nadale a hura jdu ladit visty.

tema se muze zavrit :)
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“