Instalacka XP v Asus EEE 1000HD?

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
Rammstein
Začátečník
Začátečník

Instalacka XP v Asus EEE 1000HD?

Příspěvek od Rammstein »

Nazdarek, mam takovej problem. Nejak se mi posledni dobou zpomlil winXP... asi z puvodnich 2min startovani (vc. programu) se to prodlouzilo cca na 4min... nechapu proc... ze dne na den. Taxem se rozhodl ze bych preinstaloval windows. Jenze je zde problem, k notasu jsem dostal jen takove zlute CD s ovladacema (neni na nem napsano nic ze by obsahovalo XP). No a dale nic... docetl jsem se ze by zde mel byt skryty oddil, kde by mela byt instalacka XP (vsak jsem si XP koupil s notasem ne? Tak by k tomu meli dat instalacku!!!!) ano je, ale ma kapacitu 30MB a volne misto 30MB... Jsou nekde ty XP nebo ne? Chtel bych je preinstalovat, ale legalni a novy kupovat nehodlam kdyz jsem si je koupil s notasem... poradi mi nekdo?
Pokud se to zde uz resilo, taxe predem omlouvam.
Diky
Acer Aspire V3-571G -> Intel Core i5 -> nVidia 730M 2GB -> 8GB RAM -> HDD 1000GB -> IPS FullHD Displej!!!!
Rammstein
Začátečník
Začátečník

Re: Instalacka XP v Asus EEE 1000HD?

Příspěvek od Rammstein »

up
Acer Aspire V3-571G -> Intel Core i5 -> nVidia 730M 2GB -> 8GB RAM -> HDD 1000GB -> IPS FullHD Displej!!!!
Lukike
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lukike »

Serialove cislo OS je nalepene na spodnej strane NB,...a samotny OS,ci uz XP alebo Vistu si stiahnes zo stranky microsoftu,..
NB Acer AS6935G Core 2 duo 2,26Ghz,320GB HDD,RAM 4GB,GeForce 9600 GT 512MB
NB Asus F2HF Celeron 1,8Ghz, 80GB HDD RAM 2GB
Don Martinez
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don Martinez »

Zkonzultuj manuál je tam určitě napsáno, jakým způsobem obnovu systému provést ;-) ...
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.
Chcete si koupit notebook? Vyzkoušejte náš opravdu cool nový dotazník
Obrázek
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

to "žluté CD" je přesně to co potřebuješ. chce to asi externí mechaniku, nabootovat z toho CD, a proběhne recovery systému čili v podstatě automatická reinstalace.
ignorelist: kremrole a dezoláti
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Kdo nemá externí DVD mechaniku, tak to jde i z flashky. Na přípravu "flashky" budeme CD/DVD mechaniku potřebovat, byť v jiném PC, stejně jako asusí DVD s obrazem woken.
Další možností je si "půjčit" instalační CD XP-Home od kámoše (s/n widlí máš na samolepce EEE) a postupovat podle tohoto návodu.
Rammstein
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Rammstein »

noo, to vim ze tam mam ten s/n jenze je to OEM verze, takze instalace je mozna jen 2x? nebo se pletu? Jestli jsem to dobre pochopil muzu klidne vzit "neoficialni" instalacku a dat tam tendle cislo z notasu a bude to 100% legalni? (snad ted neporusuji pravidla :oops: )
OndraSter
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraSter »

Holt se to přinejhorším neaktivuje samo po internetu a zavoláš na bezplatnou MS hotline, zabere to asi 5 minut (nadiktuje ti robot zpátky 35ti místný číslo, z toho jsem se málem zbláznil) :D .
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32

Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
Lukike
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lukike »

Rammstein no nie,.. ja som vistu preinstalovaval pomaly 3x a stale mi zobralo to iste serial cislo.... potom som este aktivoval online (skor overenie pravosti cisla) a bolo okik,... :D
Rammstein
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Rammstein »

Lukike píše:Rammstein no nie,.. ja som vistu preinstalovaval pomaly 3x a stale mi zobralo to iste serial cislo.... potom som este aktivoval online (skor overenie pravosti cisla) a bolo okik,... :D

tak to je suprr a s tim CD to je jak? myslim ze pokud to nainstaluju z neof. XP a dam moje cislo?
Lukike
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lukike »

No ved ja som stahoval z microsoftu vistu home premium a dal som serial co som mal pri nb.... a slape v poho,..nejak sa mi nechcelo riesit kde na disku sa nachadza instalacka OS tak som stiahol new,... ;-)
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

s aktivací opravdu není žádný problém, pokud se jedná o legální verzi. pokud nejde aktivovat automaticky, holt se to udělá přes telefon. jinak znovu připomínám metodu obnovy z CD, protože ta je plně automatická, obsahuje veškeré ovladače, a je předaktivovaná. myslím že je to nesrovnatelně pohodlnější než instalace z běžného CD.
ignorelist: kremrole a dezoláti
Lukike
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lukike »

Pomaly kazdy ma uz legal OS,kedze je dodavany spolu z novym pc,...
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Lukike píše:Pomaly kazdy ma uz legal OS,kedze je dodavany spolu z novym pc,...
Ona ta kontrola pravosti kontroluje nejenom s/n + HW, ale i informace z BIOSu MB (tzv. SLP 1.0).
=>
s/n přísluší "EEE" => pravý OS.
Lukike
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lukike »

Shit a co to znamena??? Ci sa nachadza v pc napr nejaky nelegalny sw???
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

To znamená to, že pokud použiješ s/n z EEE na jiné PC, tak systém nebude legální => s/n v EEE má vazbu na SLP 1.0 (info v BIOSu EEE). Pokud to je splňeno, tak je systém legální. Dále to znamená i to, že pokud jsou přítomny ve woknech i soubory (jsou myslím 3) s "oem" údaji, tak proběhne automatická aktivace (nemusíš nikam volat, nic nemusíš ověřovat přes net).

Asi nejlepší pomůcku pro bootovací USB flashku s instalačkou WXP vidím verzi USB_MultiBoot_10. :)
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“