kvalita MB

Vše týkající se základních desek. Od problémů, výběru, informací, BIOSů, ovladačů a další.

Moderátoři: Eddward, PKBO

Swarleey
Nováček
Nováček

kvalita MB

Příspěvek od Swarleey »

Dobry den,
poohlizim se po mATX desce na i7. Po precteni recenze na anandtech si myslim, ze tohle by mohla byt ta spravna volba. Od znamich jsem se dozvedel, ze kvalita desek od MSI sla nahoru, hlavne ve strednim a vyssim segmentu. PC budu pouzivat hlavne na komprese a prevody videa + nejakou tu hru. Cena oproti konkurencnim je vyborna. Mate nekdo s touto MB zkusenosti co se tyka kvality?
Mirek E.
Začátečník
Začátečník

Re: kvalita MB

Příspěvek od Mirek E. »

Napiš o jaký model se přesně jedná.

Mimochodem, vlastním starší desku od MSI s čipsetem nForce 570 SLi a žádný problém jsem zatím neřešil (ťuk, ťuk na dřevo). Dříve jsem měl také MSI se socketem A a až na zvukovkou, kterou jsem si odpálil vlastní vinou funguje dobře do teď.
B650M-HDV | 7600X + Elite 360 | Trident Z5 32GB 6000/30 | 7800XT Nitro+ | SN850 1TB + KC3000 2TB | Focus GX 650W | Prime AP201 | UltraGear 32" QHD 165Hz | Nari, Basilisk V3 35K, Gigantus V2 XXL
PS5 1TB | MP600 PRO LPX 2TB
Swarleey
Nováček
Nováček

Příspěvek od Swarleey »

Mirek E.
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mirek E. »

Já bych řekl, že kvalitou na tom bude dobře.
B650M-HDV | 7600X + Elite 360 | Trident Z5 32GB 6000/30 | 7800XT Nitro+ | SN850 1TB + KC3000 2TB | Focus GX 650W | Prime AP201 | UltraGear 32" QHD 165Hz | Nari, Basilisk V3 35K, Gigantus V2 XXL
majk3232
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od majk3232 »

taky si myslím. MSI snad nikdy nepatřilo vyloženě mezi losery, nebo ano?
Mirek E.
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mirek E. »

To netuším, ale myslím si, že to nebude špatná deska, pokud nehceš investovat více třeba do Asus Maximus II Gene, tak je to dobrá volba. Ještě bych se podíval, zda nikdo nebude v dohledné době, třeba Gigabyte, vydávat taky mATX desku.
gejmer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od gejmer »

Zdarec,taktéž mám velmi dobré zkušenosti s deskou od MSI,myslím že to byla K9N Neo,dobrá deska bez problémů.
Osobně si myslím,že většina desek pro core i7 jsou zdařilé,tedy kromě desek od Intelu :down:
Jinak Míro,chlape jeden.. Asus Maximus II Gene je deska pro socket 775.
Pro mne je favorit ASUS RAMPAGE II GENE,prostě at žije rampage :roll:
Aros
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Aros »

MSI pro socket-A byli asi nejlepší značkou. Pro Socket939 šmejdy (nešlo to vůbec taktovat, chybné BIOSY...) AM2 žádná sláva, také problémy s taktováním, jinak ale celkem stabilní. Pro s775 takové normální nicmoc adesky a ty s X58 jsou podle recenzí opravdu velmi dobré, takže se zdá, že se MSI možná vrací mezi špičku :-)
Most people think time is like a river that flows swift and sure in one direction. But I have seen the face of time and I can tell you: They're wrong. Time is an ocean in a storm. You may wonder who I am and why I say this. Sit down, and I will tell you the tale like none, of which you have ever heard.
Fox_25
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Fox_25 »

Aros píše:MSI pro socket-A byli asi nejlepší značkou.
Dovolím si nesouhlasit. Měl jsem tři desky MSI(NForce) pro Socket A které byly stejné, byl to high end a všechny byly tak neuvěřitelně nestabilní že šli z domu a jel jsem na ASUS s VIA KT880 a nakonec NForce čipsetem.

PS>CPU bylo ok, prostřídalo se v nich 9 různých CPU.
PSS>SRY za OT.
GulDucat
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od GulDucat »

S deskami MSI (2x) mam jen ty nejlepsi zkusenosti, vyrazne lepsi nez s Asus (2x), Gigabyte (2x), Epox (3x), Abit (1x) Soltek (1x) a FIC (1x).
Asus je ok, ale pri vyssi cene ma omezenejsi bios.
U GB mam (nejen ja) zkusenosti, ze Biosy maji nedostatky ktere se bud neresi vubec, nebo se v nove verzi biosu jeden problem vyresi, a jiny objevi.
Jedine desky MSI muzu oznacit za bezchybne, momentalne pouzivam tento model -
785GM-E65
Uz ma 11 oceneni, a bezne porazi Asus a GB.

e/
Myslim ze staci kdyz se podivate sem -
http://eu.msi.com/index.php?func=prodpa ... at2_no=170
A projdete si jednotlive produkty, a uvidite kolik oceneni jim bylo udeleno :)
Blue Storm
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Blue Storm »

GulDucat píše:S deskami MSI (2x) mam jen ty nejlepsi zkusenosti, vyrazne lepsi nez s Asus (2x), Gigabyte (2x), Epox (3x), Abit (1x) Soltek (1x) a FIC (1x).
U GB mam (nejen ja) zkusenosti, ze Biosy maji nedostatky ktere se bud neresi vubec, nebo se v nove verzi biosu jeden problem vyresi, a jiny objevi.
785GM-E65

e/
jen malý detail...většina webů uděluje ocenění každé lepší desce, takže bych na ocenění, které má výrobce na stránkách, fakt nehleděl...co se týká kvality MB od MSI, tak je to takový průměr...někdy mají lepší a někdy horší desky...je pravda, že desky s X58 a P55 jsou od nich už celkem solidní, ale pořád nemá tak dobrý průměr dobrých vs. špatných kusů jako třeba ASUS či GB...co se týká BIOSu u ASUSu, tak to s tebou nesouhlasím...je pravda, že starý high-end Commando/Striker Extreme a jim podobné zase tolik voleb v BIOSu neměly, ale zkus si dneska koupit ASUS P5Q-E, tak tam najdeš tolik nastavení (a hlavně u taktování), že nastavíš i při taktování sotva čtvrtinu věcí a to je vše...poznal jsem to hlavně na přechodu z Commanda na Maximus II Formula, kde Maximuska měla 3x tolik nastavení v menu taktování, než Commando...a nejlepší zkušenosti mám právě s deskami od ASUSu...co se týká BIOSů u GB a MSI, tak jsou to ty "klasické modré" a jelikož se většina pokročilejších voleb (hlavně u nových desek MSI a GB) skrývá v dalších podvolbách, tak mi tyhle BIOSy vůbec nevyhovují
PC: Intel Core i7-8700K | Asus Strix Z370-G Gaming | GTX 980 Ti | Corsair Vengeance LPX 2× 8 GB | HyperX Fury 240 GB | Intel 600p 512 GB | WD Blue SSD 250 GB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H
NTB: Apple MacBook Pro 13" 2020 | Phone: Apple iPhone XS
GulDucat
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od GulDucat »

Clovek musi samozrejme koukat od jakeho serveru hodnoceni pochazi, a jake je, oceneni vyhodna koupe od nejakeho neznameho argentinskeho serveru samozrejme moc neznamena, take musi clovek zohlednit dobu jakou je produkt na trhu, 7 oceneni za 2 roky je neco jineho nez 7 za pul roku.
Jinak pokud nejaky produkt ziska v porovnavacim testu nejvyssi oceneni, tak to neni za nic, ma to nejaky duvod proc ho neziskala konkurence. A pokud jde o samostatny test, kde udeluji oceneni kazde desce co jim prijde, tak takova oceneni se navzajem vyrovnaji prave proto ze je dostanou vsichni, tedy 5 pro MSI, 5 pro Asus, 5 pro GB, proste nic co by ovlivnilo pomer.
Tady nejde jen o highend, Swarleey zminuje sice desku pro Ci7, ale jednu z nejlevnejsich, MSI nema ani u nizsich modelu tak omezene biosy jako Asus, ostatne proto jsem vzal MSI, nemoznost nastaveni nasobice HT ci NB u Asusu by omezovala v taktovani, a to pri vyssi cene.
Se skrytymi polozkami jako u GB jsem se u MSI nesetkal, ani jsem o tom neslysel.
Blue Storm
Odborník PCT
Odborník PCT

co se týká nejlevnějších desek s X58 od ASUS, tak aspoň, co se týká taktování, mají ty samé možnosti jako třeba P6T Deluxe...jinak jsem neměl na mysli skryté položky, ale to, že když otevřeš menu taktování (u MSI je to Cell menu a u GB myslím M.I.T.), tak tam máš zase ještě další podvolby, ve kterých nastavuješ další důležitější věci...když vezmu BIOS od ASUSu a dám menu taktování, tak mám pěkně všechny položky pod sebou na jedné stránce a nemusím vlézat do dalších podmenu :wink:
PC: Intel Core i7-8700K | Asus Strix Z370-G Gaming | GTX 980 Ti | Corsair Vengeance LPX 2× 8 GB | HyperX Fury 240 GB | Intel 600p 512 GB | WD Blue SSD 250 GB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H
Weslo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Weslo »

Osobně jsem se MSI od dob s. A vyhýbal jelikož to byly celkem šmejdy na s.939 - ovšem pak jsem se překonal a MSI P45 Platinum byla výborná deska.

Naopak ASUSy ani GB ně nijak nenadchly ... Většinou mají dobře udělaný HW ale kazí jim to BIOSy (když je deska novinka - pak už to opraví) a to jsem měl třeba ASUSů celkem dost a skoro samý high-end (Striker II Extreme,Rampage Formula) kde jsem proto jaksi neměl pochopení

Vzhledem k tomu že se tazatel o taktování nezmiňuje tak bych řekl že je úplně fuk koho nakonec veme.
AMD Ryzen 5 3600 | XPG Levante X 240 | ASUS TUF GAMING B550M PLUS |64GB Corsair DDR4 3600Mhz | Gigabyte Radeon RX7600 16GB OC | 2x Samsung 980PRO 512GB + 2x2TB WDC WD20EZFX | Lian-Li O11 Dynamic Mini | Corsair SF-450 | 32" Dell S3222DGM | Synology DS223j + 2x6TB WD Red RAID1 | MAZDA enthusiast
^Paja^
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ^Paja^ »

ja mel nekolik desek MSI a byl sem spokojenej krome snad jedine a to byl model 975X Platinum Power Up edition na kterej za celou dobu snad nevysel slusne fungujici BIOS a deska se asi prave proto chovala dosti divne...
nicmene se soucasnymi modely se uz MSI hodne polepsilo vetsinou na ne slycham jenom spokojene hodnoceni
Intel 5820K@4.6Ghz | Asus X99-A | MSI GTX 1080Ti Gaming X | 32GB DDR4 Corsair 2400Mhz | Creative Soublaster Z | SSD Samsung 850PRO 1TB |NZXT H440 + 875W Thermaltake toughpower XT | Logitech G400s@Icemat 2nd edition blue | 23" 120Hz Dell Alienware OptX + 23" IPS Dell P2314H| Windows 10 Pro 64-bit
kasatunka
Nováček
Nováček

Příspěvek od kasatunka »

GulDucat píše:S deskami MSI (2x) mam jen ty nejlepsi zkusenosti, vyrazne lepsi nez s Asus (2x), Gigabyte (2x), Epox (3x), Abit (1x) Soltek (1x) a FIC (1x).
785GM-E65

e/
Ocenenim bych moc neveril, i kdyz uznavam muze to byt jeden z ukazatelu jak se danemu produktu vede. Nicmene kdyz se podivate na stranky ostatnich vyrobcu bude situace stejna jako u MSI, plno oceneni u kazde zakladni desky.
Co se tyka dotazu na kvalitu u lepsich a drazsich modelu je dnes uplne jedno jestli koupite Asus, GIGABYTE, nebo MSI. U stredni tridy bych volil GIGABYTE a u tech nejlevnejsich desek bych se rozhodoval podle ceny.
Kdyby byl zajem muzu pridat RMA raty jednotlivych vyrobcu za posledni tri roky. (pouzivame ke stavbe vsechny tri vyrobce, plus omezene Intel)
Michael24
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michael24 »

Já zase po zkušenostech nedám dopustit na desky od Gigabyte. Nedávno jsem si to znovu potvrdil :) Blue Storm tu psal o různých submenu v M.I.T. Ano, ta tam sice jsou, ale napětí a frekvence všech důležitých věcí je rovnou v hlavní nabídce tweakeru. :) Například v submenu se skrývá časování pamětí atd. Samozřejmě škoda klasického modrého vzhledu BIOSu, to má Asus lepší. A co se MSI týká, myslím si, že jsou to desky na stejné úrovni jako Asus nebo Gigabyte. Rozhodně bych se jich nebál. Sám jsem uvažoval nad MSI 790FX-GD70, ale cena nakonec rozhodla :)

btw. tenhle post nemá být negativní reakcí na Blue Storma, on má pravdu, jen jsem to chtěl trochu rozvést a vysvětlit :) (možná trochu obhájit GB?)
PC: CPU: Intel Core i5 2500K @4.4 GHz + Coolink Corator DS Gk: MSI Radeon R9 280X Gaming RAM: Kingston 8GB 1600MHz CL9 SSD: Crucial MX300 1TB MB: Asus P8P67 Pro OS: Windows 10 Home x64
dexterav
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dexterav »

prakticky je fuk akú dosku na 1366 kúpiš pokiaľ nechystáš nejaké extrémne OC poprípade xceš CF/SLI :)
aj tie najhoršie dajú bez problémov s i7 920 3.6GHz+ :)
možno je to tým že aj low end pri 1366 je cenovo na úrovni 150E :mrgreen:
čo sa týka kvality všetci výrobcovia majú aj svoje slabšie chvíľky :D
Intel Ultra 7 265k 5,6/4,9GHz,Apex Z890, 2X24GB 8,2GHz CL38 Patriot Extreme, Asus TUF 5090 3.2/34GHz , H2O + Carbide 600Q,ROG-THOR-1600T, 10TB 850X, Topping D50s + A50s + T5, MPG 321URX QD-OLED, S23Ultra, ITX 13700k + 5070Ti + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X
Mastodont
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od Mastodont »

Drž se Gigabyte a neuděláš chybu.
Blue Storm
Odborník PCT
Odborník PCT

2Michael24:abych rekl pravdu, nevim, jak to je u desek pro AMD, ale treba u desek Gigabyte se s1156 uz jsou vsechny nastaveni v ruznych submenu...desky od Gigabyte jako takove mam rad, to same i ASUS ci dalsi znacky, akorat BIOS mi nejvic vyhovuje od ASUSu, protoze pri rozdeleni do submenu se muze stat, ze clovek zapomene nastavit nejakou hodnotu a problem muze byt na svete (ale to se spis tyka extremniho pretaktovani, kdy muze deska pri nastaveni napeti na Auto, nastavit moc vysoke napeti a odpalit nejakou cast desky, ci procesor)...rozhodne nic proti deskam ostatnich vyrobcu (snad krome ASRocku, kteremu seale obcas taky neco povede) nemam
Odpovědět

Zpět na „Základní desky“