Ahoj, jelikož bych si chtěl pořídit bazarovou zrcadlovku - konkrétně Nikon D40 se seťákem - tak bych se chtěl zeptat, jestli je třeba být ohledně něčeho opatrný nebo co si hlavně zkontrolovat? Snažím se najít něco na osobní předání. Byla by to moje první zrcadlovka a při koupi bych se svým nadšením rovnou předal peníze a šel.
Kdybyste mi mohli dát nějaké rady, na co se uživatele například zeptat, v případě, že se vubec na co ptát, co na zrcaslovce zkontrolovat atd. Tento post jsem vznesl převážně z opatrnosti. Uvítám jakékoliv rady. Děkuji moc
Bazarovou DSLR?
- Xander
- Začátečník
Bazarovou DSLR?
Gigabyte Aorus Z390 PRO WiFi, i9 i9900k, Silentium Fera3, Crucial 16Gb 3200Mhz kit, NVMe EVO970 500Gb, Radeon X470 8Gb(Vega soon), Corsair RM650x, BenQ EX2780Q 27" qHD, shitty case(R6 Define soon), shitty kbd, awesome g400s.. MacOS Catalina /hackintosh
- zombux
- Odborník PCT
Re: Bazarovou DSLR?
já nevím, není lepší vzít novou D40 se zárukou a 2 objektivy? 13k není zas tak moc... http://www.fotoskoda.cz/eobchod/p401151 ... 55200-akce
Pfizer & Moderna inside
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
- Xander
- Začátečník
to už je právě 2x co je muj rozpočet, mám tak 7 max 8k. Za tuto cenu bych kdyžtak už sehnal novej a nebo za cenu menší nějakej bazačovej, proto jsem se chtěl ujistit, jestli bych si na něco neměl dát pozor
Gigabyte Aorus Z390 PRO WiFi, i9 i9900k, Silentium Fera3, Crucial 16Gb 3200Mhz kit, NVMe EVO970 500Gb, Radeon X470 8Gb(Vega soon), Corsair RM650x, BenQ EX2780Q 27" qHD, shitty case(R6 Define soon), shitty kbd, awesome g400s.. MacOS Catalina /hackintosh
- Trinom
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
Každopádně je potřeba všecko vyzkoušet, abys pak neplakal, žes koupil blbě. D30ky jsem si ošahal a vybral tak, aby nebyly poškozený, omlácený a spol. Ono to o něčem svědčí. Dal jsem pětikilo navrch a měl jsem pěknou neomlácenou. Teď mám D60 a tam jsem kupoval tak trošku na blind, jen podle fotek. Naštěstí to na fotkách byla opravdu ta, co jsem dostal, takže naprosto OK. I cenově jsem se dostal na cenu naleštěné D30 .
PS: Xandere, jsi to ty, co jsi prodal Kopimu ten DIY projektor?
PS: Xandere, jsi to ty, co jsi prodal Kopimu ten DIY projektor?
Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj
- osprey
- Začátečník
kolik ma nacvakano nepoznas, vzhledem absenci bracketingu lidi na nich moc nenacvakaji (ja mam bez bracketingu 10k fotek/pulrok ale znam clovek co da 10k za mesic) takze spis okouknout v jakem je stavu, odreny od padu atd. pak se muzes zkusti mrknout na necistoty (popripade vady) na cipu... nastav prioritu clony A koleckem nastav co nejvetsi clonove cislo a vyfot nejakou bilou plochu (list papiru, bilou zed...) a fotky si prohlidni v PC i kdyz to ani nemusi byt podminkou staci LCD tenhle model uz ho ma dostatecne kvalitni a velky, pak jeste to same zkus tak s clonou 15 v praxi se pres tohle cislo malo kdy dostanes pokud nebudes fotit delsi cas za pomoci velkeho clonoveho cisla... k Nikonum se priklada take cisteni cipu zdarma tak by bylo vhodne zkusit se podivat zda-li to ma, vetsinou predchozi majitele na nejake cisteni prdi... servis si za fotaky bez zaruky uctuje cisteni cipu 400-500Kč. Okouknout matnici pohledem do hledacku, obcas ji vymenuji nebo se ji snazi neodborne vycistit cimz ji znici, necistoty na ni nevadi, fotku neovlivni ale muzou padat dolu na cip a pohled na zaprasenou matnici taky neni zrovna nejhezciXander píše:to už je právě 2x co je muj rozpočet, mám tak 7 max 8k. Za tuto cenu bych kdyžtak už sehnal novej a nebo za cenu menší nějakej bazačovej, proto jsem se chtěl ujistit, jestli bych si na něco neměl dát pozor
nic jineho mne asi nenapada, zalezi jak si omezen penezma, osobne bych koukal po D80 i kdyz na rozjezd je D40 dostacujici, zalezi jak te foceni bavi / bude bavit, jestli ano za cas budes koukat po nejakem vyssim modelu s tremi cisly
^_^ Q6600 :: P5Q Deluxe :: Corsair 4GB :: Samsung 1TB :: GeForce 9800GTX+ :: LCD Samsung 20''