Zapojeni led pasu nebo katod CCFL/neon trubic 220

Nevizuální úpravy HW, elektronika - Voltage-mody, regulace otáček, schémata... nejde o přetaktovávání.
Odpovědět
evlo
Červená karta
Červená karta

Zapojeni led pasu nebo katod CCFL/neon trubic 220

Příspěvek od evlo »

Docela se nudim (aneb variace 19 na financni recesi), tak si chci krom dalsich veci udelat ruznobarevne osvetleni okraju steny, ale vsechny ty ruzne pasy co nachazim maj napajeni z 12V, jak to mam zpojit na 220?
srna
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Zapojeni led pasu nebo katod CCFL/neon trubic 220

Příspěvek od srna »

pres adapter 12VDC

//Trinom: asi tak, tady nemá cenu to řešit jakkoli jinak.
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
evlo
Červená karta
Červená karta

Příspěvek od evlo »

A to jako takova ta mala kravina pro mobily utahne?
srna
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od srna »

vynikajici popis napajeciho zdroje.....napis nam nejaky parametry at vime o co jde (zdroj+svitidlo)

//Trinom: No já mu to snad locknu a dám pár facek :-D. Na zdroji (na štítku) má takřka vždy jmenovité napětí a proud.
evlo
Červená karta
Červená karta

Příspěvek od evlo »

Tak samozrejme jsem se dival v GME (do ges us nepachnu, jak me nasrali ty jejich prodavacky) a meli zdroje tak od z 220 na 12 1000kc a ani nechteli garantovat zaruku na to, ze to nebude bzucet.

Aktualne to vidim asi na 10M nizkosvitivych CCFL trubic, neon vychazi draho:(
Trinom
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trinom »

No ono to u chobotníků není o nic lepší.
Obrázek Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj
Jan16
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jan16 »

OMG. 1000kč za zdroj? To ti nabízeli nějaký průmyslový spínačák ne?
Však počítačový manika PC ATX zdroj zapojit a spustit umí. Zdor doma najdeš, tak určitě si s tím poradíš. Pokud nevíš co s tim, tak inspirace tady: http://jan16.czela.net/index.php?id=26
Na to to můžeš připojit.
"ani nechteli garantovat zaruku na to, ze to nebude bzucet" - se nedivim, že tě prodavačky gesu nas*, když jim pokládáš takhle blbé dotazy :lol:
MB: Asus P5KR CPU: Core2Duo 2,66GHz RAM: 6GB DDR2 CL5 800MHz HDD: 320GB+1000GB SATA2 WDC; GPU: nVidia 8500GT &: čtečka karet, DVD RW + Lightscribe @legal Win XP Home; Zdroj Fortron Blue Storm II 500W, PFC, FSP500-GLN; NET: optika rulezzz
http://jan16.czela.net/
evlo
Červená karta
Červená karta

Příspěvek od evlo »

Jak blbe?! Tak pro me je to podstatne, zdroj si najdu sam podle parametru a kdyz uz jdu do kramu, tak cekam, ze ten clovek co to prodava o tom neco vi. Jeste jsem chtel drat a tvrdila, ze nemaj drat, tak jsem ji ukazal, ze ji tam vysi drat, ze ten chci a az pak teda pripustila, ze tam drat maj (a nauctovala mi ho dvakrat), tak tedy promin, ze se naseru.
S tim pc zdrojem je to dobry napad, akorat bude docela fuska vymyslet jak ho umistit aby nebyl videt.
Jan16
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jan16 »

Trochu OT: No promiň mi to, ale když se ptáš na takové blbosti ohledně toho zdroje. Kdybys ty prodával 150 druhů zdrojů, taky bys věděl, který vrčí a který ne? Uznej, že se ptáš na blbosti.
1)Žádný spínaný zdroj nemůže vrčet. Teda pokud nemá pasivní PFC s blbou tlumivkou, která vrčí. (to se týká zdrojů ATX)
2) co vrčí, jsou transformátory na síť. Vzhledem k tomu, že dneska jsou kvalitativně někde jinde než dříve, tak co sem za poslední roky kupoval trafa, tak mi nevrčelo ani jedno.
Když se jí zeptáš na to, jestli zdroj vrčí, a ještě jí pak vynadáš, že to neví, tak se pak nediv, že ti ten drát naúčtovala (pravděpodobně naschvál) dvakrát.

Co se týká napájecího zdroje, tak by měl mít 12V, a proud by měl umět dodat takový, jaký je součet proudů všech těch svítidel. Plus nějaká přiměřená rezerva. Případně nevidím problém vtom, sehnat si vhodné trafo, k tomu dát grätz s filtrákem. Anio stabilizace není nutná. Ty LED lišty by měly toleranci 11..13 voltů přežít. Přinejhorším i ten stabilizátor není problém snad.
MB: Asus P5KR CPU: Core2Duo 2,66GHz RAM: 6GB DDR2 CL5 800MHz HDD: 320GB+1000GB SATA2 WDC; GPU: nVidia 8500GT &: čtečka karet, DVD RW + Lightscribe @legal Win XP Home; Zdroj Fortron Blue Storm II 500W, PFC, FSP500-GLN; NET: optika rulezzz
evlo
Červená karta
Červená karta

Příspěvek od evlo »

Kdybych prodaval zdroje v kamenny prodejne tak ano, pokud na ebay shity navrzene v cine, tak me je to ukradene.

Me vrci zdroje snad vseho co jsem kdy koupil az na aktivni repraky, cim novejsi, tim horsi vrceni.

BTW nenadaval jsem ji za to, jen jsem si samozrejme nekoupil zdroj co by mohl vrcet. Nevim jestli tam prodova tvoje matka, ale i pokud ano, tak neni problem uznat, ze se proste neumi chovat k lidnem, navic k zakaznikum, me to vadi, ale problem je to te firmy, muzu chodit nakupovat nastesti jinam.
Samozrejme to neni blost, pro me je to jestli vrci hlavni parametr, potom to jak vypada.
Jan16
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jan16 »

Evlo, dej si pozor na jazyk, a neurážej.
Asi si tu pleteš pojmy s dojmy evlo. To že ti vrčí aktivní shitrepráky, to je tím, že je špatně filtrované napájení ve zdroji. TUdí nevrčí zdroj, ale vrčí ti reprák, protože zesilvoači se nelíbí zvlnění na napájení. Nebo si snad myslíš, že ti pak budou vrčet i LED diody? :lol:
Jediné, co může ve zdroji vrčet, je trafo. A to jsem nezažil ještě u žádného kupovaného zdroje. Ani u těch čínských trafo nevrčelo. Výstupní zvlnění napětí je věc jiná.
A pokud ses prodavačky ptal na vrčení zdroje, a myslel si tím zvlnění výstupního napětí, tak je to tvůj problém, že používáš svoje vlastní názvosloví, kterému nikdo nerozumí.
evlo
Červená karta
Červená karta

Příspěvek od evlo »

Nic si nepletu!!!! Ty repraky jsou jedina vec ktere nevrci ten transformator napeti!

Vis co ti doporucim - zajdi do ikeii do svetel a najdi jedno ztlumovaci kde nebude ztlumovac vrcet, jestli najdes, tak si hluchy.

Dobre uznavam, ze nejsem expert na elektro a terminilogii o tom zadna, nakonec po malem obraceni oci sloup tvoji matky/prodavacky (neber osobne, neslo si to neodpustit) sem pochopil, ze jsem asi nemel chtit drat/kabel ale lanko.
Ale u z zdroje proste vrci zdroj, me nezajima ktera jeho cast, kdyz ve vysledku vrci.
Jan16
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jan16 »

evlo, přestaň mě provokovat s tou matkou, nebo ti podám návrh na červenou kartu.
Evlo, vymyslel si hezký příklad s ikeou, ale tím si potvrdil to, že nevíš o čem mluvíš. Regulátor není to samé co zdroj (třeba pro LEDky). Liší se to už samou podstatou funkce. Ty regulátory vrčí úplně z jiného důvodu. A klidně ti jich ukážu plno, které nevrčí. To že vrčí je tim, že tam na to každý druhý chmatá, a většina těch co jsou tam v provozu na ukázku, jsou již mechanicky poškozené.
Máme doma celkem 3 spotřebiče s regulací jasu žárovky, všecky tři z ikey, a vrčí jen jeden, protože jsou v něm blbé žárovky.
Když nejsi expert na elektro, tak prosím přestaň být tvrdohlavý, a nech si poradit. Protože když sem pošleš dotaz, a pak nejsi schopen akceptovat na něj odpověď, to je problém.
evlo
Červená karta
Červená karta

Příspěvek od evlo »

Maji to udelat tak aby to nevrcelo, nechapu proc byc si nekdo kupoval vrcici lampu, muze za to cinska vyroba a zdroj imho to napeti pro zarvky taky musi menit stejne jak ty veci z ikeii, uvidim, v gme me snad vrati penize kdyz bude vrcet a treba tam budou mit i levnejsi nez za litr.
Idealni by bylo kdyby mi sem nekdo PROSIM dal odaz na web GME kde je takova vec kolem 400 set.
Jan16
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jan16 »

evlo. Měnič pro CCFL neni to samý co regulátor pro žárovky.
Za druhé, odkaz na nějaký zdroj vhodný ti nikdo nedá, protože stále si nám neřekl, kolik proudu chceš, aby ten zdroj dodával. Zatím víme jen to, že má dávat 12V.
evlo
Červená karta
Červená karta

Příspěvek od evlo »

Asi maximalne 6A pri 12V
Jan16
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jan16 »

To je dost. To bude hodně LED diod. Nebo si ještě mluvil o CCFL/zářivkách nebo nevim co.
NA 6A 12V by se dal použít profesionální spínaný zdroj (drahý, spolehlivý, tichý), beo něco stylu čína (levný, pravděpodobně časem shoří), a nebo s iněco ubastlit sám.
Napadá mě že by možná šel použít spínaný trafák pro halogenové osvětlení. Musíš si ale dát majzla na to, aby měl výstup usměrněný, a filtrovaný. Aby z toho sice nelezlo 12V, ale třeba při 60kHz. Usměrňovače se tam občas nedávají, jelikož produkují zbytečné teplo. A žárovkám střídavina (byť klidně 50kHz) nevadí.
srna
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od srna »

idealne zadara stary ATXko jak uz tu padlo :) nekam ho sikovne schovat aby nebyl na ocich/moc nehlucel

evlo: mirni vyrazivo i styl diskuze

/a lanko-licna opravdu neni drat....a drat neni kabel...a jak ma proboha ta prodavacka vedet ktery trafo vrci?
Odpovědět

Zpět na „Modifikace hardware“