Vybíráme kvalitní stereo - 40 tis.

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

tnema
Začátečník
Začátečník

Vybíráme kvalitní stereo - 40 tis.

Příspěvek od tnema »

Na náký 5.1 systém bych ze z vysoka vybodl, nejdůležitější je podat kvalitní audio a k tomu, se domnívám (věřím že dobře), je nejlepší stereo repra + zesilovač.
Cenová relace, tedy zesilovač + min. 2 pásmové sloupovky + kvalitní audio kabely, je 40tis +-
Místnost rozměry 5*10m

Tak po čem šáhnout
Na videoxpertu sice jakštakš náký výběr repra je, ale nák si nemohu pomoci nedostačuje mi. Pokud by jste měli nápady i na jiná než značková repra, např. vlastní výroba, rád uvítám typy.
Na zesilovač bude napojena plazma + náká ta placka (dvd, pc apod.)
repra: JBL L880
http://www.videoexpert.cz/sloupove-repr ... 880-tresen
zesilovač: Yamaha RX-V565 T
http://www.videoexpert.cz/av-prijimace- ... -rx-v565-t

Fakt nevím co přesně vybrat, čili to co jsem nahodil berte orientačně.
ntb alzabook/rtx3070
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Vybíráme kvalitní stereo - 40 tis.

Příspěvek od crashPC »

Repra jsou hodně o vkusu. Osobně bych stavěl věci pro ostatní vypadající jako absolutní šílenost...
V tom se tedy nebudu bez výzvy nějak vyjadřovat, protože komentovat hotové produkty co neznám opravdu nebudu...

Ty dnešní receivery mě iritují. Mám z nich stálý dojem, že jsou kvalitou a výkonem nedostatečné. Pravdou to občas podloží někdo kovaný, komu to chodí do ruky. Většinou na Audiowebu a jinde.
Pokud by byla možnost udělat si vlastní kastli, popřípadě koupit, vybral bych si ze sortimentu Aldax.cz
Lenovo ideapad 16“, Ryzen 5800H (8C/16T) 16GB DDR4 @ 3200MHz, 1TB M.2 SSD
We are not here because we're free, we are here because we're not free...
Exp
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Exp »

Na oc4u jsem nahodil tipy, teď to ještě zkusím okomentovat.

JBLka - za tuhle cenu zvukově slušné. Design pro mě naprostá šílenost, ale to je každého věc.
Yamaha - klasický receiver s výkonem 7x100W a příkonem 400W, aneb ať žije účinnost 150% :)

crashPC: S Aldaxy to vidím bledě - chce na to napojit DVD, TV apod. Jinak bych po něm taky šáhnul, mám doma 2xSPV100P+, jsou to výborné moduly.
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

nechápu, proč se bojíte receiverů... chce komplet sestavu za 40k, ne nejaky sileny hiend. navic koncove stupne v techto receiverech byvaji v modelovych radach stejne, lisi se akorat trafem a moznostmi firmwaru. navíc si později může přikoupit nějaký levnějši center a efekty. jen 7.1 je trochu mimo, standart je 5.1, toho bych se drzel.

\\sry, jednou píšu s diakritikou, podruhé zase ne :lol:
\\jinak bacha na to, ted jsem se vratil od otce (dodelal druhy sub) a musel jsem se smat. nekdy audio preroste pres hlavu. Obrázek
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom :-P
Exp
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Exp »

Nebojíme se receiverů, jen víme jak na tom v téhle ceně jsou. Za 11k to s takovou hromadou výbavy prostě nemůže být takové, jaké by mohlo. Proto jsem doporučil starší a neporovnatelně kvalitnější věci, viz http://4um.overclocking.cz/showthread.p ... post869379

Tvůj otec má audio jak má být, super :) Rozepsal bys pro zajímavost jednotlivé komponenty?
Aspon
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aspon »

Pokud kladeš opravdu důraz na stereo, tak nezbývá, než volit kombinaci stereo zesilovače a beden, konkrétní sestavu ale nejde stejně poradit, tu musíš vybrat poslechem. Jinak k tebou zvoleným JBL L880...doporučuje se k nim Harman Kardon, sám sem je slyšel na zesíku Cambridge Audio 640A2 a nijak mě zvukově nezaujaly. Osobně bych si je nekoupil a to i kvůli jejich cirkusovému vzhledu. V dnešní době je výběr obrovský a najít vhodnou kombinaci bývá docela těžké, tak to hlavně neuspěchej. Taky nevybírej na různých expert shopech, ale mrkni na řádné hifi prodejce jako hifipartner, elektrospalicek, melissa atd...
AMD Ryzen 5 9600X || Gigabyte B650 Eagle || Kingston Fury Beast 2x16GB 6000MHz CL30 || XFX Radeon™ RX 6800 XT 16G ||
Arctic Liquid Freezer III 240 Pro Black || Fractal Design Ion+ Platinum 760W ||
Samsung 970 Evo Plus 500GB || WD Blue SN570 500GB || Crucial MX500 2TB || Kingston A400 480GB || Intel 660p 512GB ||
Fractal Design Pop Air || Dark Project ALU87A Midnight || Logitech G403 Hero || LiteOn iHAS124 F || LG GH24NSB0 || MSI Pro MP273QP E2
Edifier R1700BTs
facility
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od facility »

A co repra Chrono 509 DC?
Abit IP35 pro , e2180@ 3 Ghz, 6GB A-DATA 800MHz @900Mhz, Asus 8800GT 512 MB,Barracuda 11. 500GB,WD 640GB,Noctua NH-U12F,Coollaboratory Liquid Pro,Corsair VX550W,Cooler Master CM690,Win XP SP3 NASA2 & Vista Ultimate 64bit Corporate Edition *Nejen hacking *Andreas Claus Rychlokurz finanční krize *Dolezite.sk *Cosmos Club * Global Economic Dictatorship
Exp
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Exp »

Proti mnou doporučovaným Electrám to bude bohužel bída.
GulDucat
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od GulDucat »

http://www.audioexpert.cz/stereofonni-z ... -pm7003-sg
http://www.hificentrum.cz/vyrobky/1134/ ... -black.htm

Reciever s vykonem 7x100W a prikonem 400W nema ucinnost pres 100%, proste to znamena ze koncove stupne jsou schopny dodat 100W - tedy ze tranzistory obsazene v zesilovaci jsou schopny vydat takovou energii bez zkresleni, ale jen pokud dostavaji dost energie ze zdroje, tedy pokud je vybuzen napriklad jen jeden kanal.
Pokud jsou vytizeny vsechny kanaly soucasne, pak se jim nedostava dost energie ze zdroje a plati 400W / 7 = 57W (plus nejaka kratkodoba dynamicka rezerva co se vytahne z filtracnich kondenzatoru zdroje)

Napriklad firma Marantz proto zavedla garanci 70% - tedy ze i pri vytizeni vsech kanalu soucasne nedojde k poklesu pod 70% udavaneho vykonu - tedy z 7x100W poklesne vykon jen na 7x70W.
Aby toho vyrobce dosahl, nesmi pouzit jen vykonne zesilovace, ale take jim dodat vykonny zdroj ktery je bude schopen vsechny zasobovat energii, v tomto pripade tedy ne jen 400W, ale 490W.
Exp
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Exp »

V souvislosti s tranzistory a transformátory pro napájení zesilovačů bych se raději bavil o výkonu než o energii, ale budiž. Yamahám už v tomhle nevěřím, protože i jejich stereo zesilovače měly klasicky napsáno 2x150W/4Ohm a příkon trafa 200W, takže to není jen o vícekanálových receiverech. Proto jsem tnemovi doporučil Harman/Kardon AVR430 s kilowattovým příkonem. Ale jelikož potřebuje HDMI, tak si bude muset koupit novější, ale o nějakou tu třídu horší přístroj.

Viz např.
HARMAN KARDON AVR 430
udaný výkon výrobcem : 7 x 65 W / 8 ohm
změřený výkon časopisem AUDIO : 7 x 115 W / 4 ohm

YAMAHA RX-V 2400 RDS
udaný výkon výrobcem : 7 x 180 W / 4 ohm
změřený výkon časopisem AUDIO : 7 x 85 W / 4 ohm

Je to prostě klasická ojebávka, už proto bych si Yamahu nikdy nekoupil.

Tebou doporučený Marantz je sice fajn, ale chybí mu podstatná věc, kterou tnema požaduje - hdmi. Z toho důvodu jsou všechny stereozesilovače ze hry.
GulDucat
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od GulDucat »

At koukam jak koukam, zadnou zminku o HDMI nevidim.
No tak dobre, energie za jednu sekundu :)

Sam mam doma stereo Yamahu a udava vykon poctive - v PETI normach, od minima 2x60W (8Ohm 20Hz-20kHz THD 0,019%) pri prikonu 150W - tedy plne realisticke, az po dynamicky vykon pro atypickou zatez 2Ohmy na jeden kanal - 150W.
Navic v testech co jsem videl vzdy vychazela Yamaha vykonove velmi dobre.
Kazdopadne jde o to ze zesilovac proste je schopen dodat ve vami udavanem pripade 180W tedy ze soucastky zesilovacu/sedmi koncovych stupnu jsou kvalitni, totez ostatne potvrzuje i schopnost meho zesilovace pracovat na 2Ohmy.
Navic v praxi se vsech 7 kanalu presne soucasne nevytizi, takze se delit o proud nemusi, a i kdyby byly vsechny kanaly vytizeny soucasne, tak jen kratkodobe, a to pokryji filtracni kondenzatory zdroje.

Navic vami uvadeny HK byl meren pro jinou impedanci, coz neni fer, rozdil vykonu muze byt az dvojnasobny protoze pri dvojnasobne impedanci tece reproduktory polovicni proud.
Yamaha mohla tedy klidne vyjit: udavano - 7x90W / 8 ohm - namereno 7x85W / 4 ohm
Nebo HM mohl vyjit: udavano - 7x130W / 4 ohm - namereno 7x115 / 4 ohm
facility
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od facility »

facility píše:A co repra Chrono 509 DC?
Exp píše:Proti mnou doporučovaným Electrám to bude bohužel bída.
A preco? kvalitou zvuku porazaju i drahsie bedny.... podla mna maju dostatocny rozsah a tym su predurcene na nabuseny receiver....mne sa pozdava Onkyo 577 (TX-SR577)...
Abit IP35 pro , e2180@ 3 Ghz, 6GB A-DATA 800MHz @900Mhz, Asus 8800GT 512 MB,Barracuda 11. 500GB,WD 640GB,Noctua NH-U12F,Coollaboratory Liquid Pro,Corsair VX550W,Cooler Master CM690,Win XP SP3 NASA2 & Vista Ultimate 64bit Corporate Edition *Nejen hacking *Andreas Claus Rychlokurz finanční krize *Dolezite.sk *Cosmos Club * Global Economic Dictatorship
Exp
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Exp »

Zmínka o HDMI tu opravdu není, doplnil jí až v druhém postu na overclocking fóru.

Jenže mě přeci nezajímá nějaký dynamický výkon, který je zesilovač schopen udržet v řádu milisekund či mikrosekund. Mě zajímá výkon, který je zesilovač schopný dodat trvale do určité zátěže bez toho, aby se dostal do limitace. BTW nějak se mi nechce věřit ani těm 2x60W/8Ohm při příkonu 150W. Mám doma mj. zesilovač s výkonem (měřeným, ne vymyšleným) 2x80W/4Ohm a příkonem 390W. Můj předchozí H/K měl výkon 2x80W/8Ohm, 2x120W/4Ohm a příkon 490W. Nějak se mi nechce věřit, že by to v Yamaze fungovalo o tolik lépe :)

Výkon H/K odpovídá - 7x65/8 znamená cca 7x100/4, tedy ve skutečnosti je výkonnější než udávají specifikace.
Yamaha naopak nedostála specifikacím ani zdaleka.

Prakticky celá debata je o tom, že říkám, že ten výkon Yamaha nemá zdaleka, což je pravda :)

Facility: Protože mezi sebou nelze porovnávat repro z kategorie 30k a repro z kategorie 90k. Může se někdy stát, že repro hraje lépe než určitý o něco dražší model, ale to nebude tento případ (Electry jsou postaveny ze špičkových měničů od Focalu, což už samo o sobě něčemu nasvědčuje). Dostatečným rozsahem myslíš frekvenční rozsah udávaný výrobcem? Ten bohužel o kvalitě repro neřekne vůbec nic.
GulDucat
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od GulDucat »

Jenze ono o ten dynamicky vykon jde, na tom ostatne zalozila celou svoji filozofii firma NAD, jeji zesilovace maji maly trvaly vykon, ale velmi velky dynamicky.
Nejde o tak kratke casove useky, to by bylo i v praxi k nicemu, nicmene v praxi - hudbe ci filmu trvaji dynamicke spicky zlomky sekund, na to filtrace bohate staci, zvlast kdyz dalsi zlomek sekundy je odber mnohem mensi, takze se filtrace zdroje stihne opet dobit.

U te me Yamahy to odpovida ucinnosti 80% coz je typicke pro zesilovace pracujici bez klidoveho proudu, coz jsou dnes temer vsechny protoze dnes uz neni prechodove zkresleni problem, zato vas ma ucinnost jen asi 40% coz je velmi malo, nejspis bude klidovy proud hodne vysoky.
Vykon me Yamahy byl potvrzen merenim v casopisu Stereo&Video, take byla nejvykonnejsi v testu.

Pokud ma Yamaha vyssi ucinnost nez HK, pak HK jednoznacne pouziva vysoky klidovy proud.
Na diskuzi na audiowebu jsem narazil na majitele ktery je zarazen teplotou zesilovace HK ktery dost hreje i kdyz nehraje - take jednoznacny priznak vysokeho klidoveho proudu a s nim spojene nizke ucinnosti.

Vy ale nepisete jaky byl vysledek Yamahy pri vybuzeni jen jednoho kanalu, verim ze by 180W dodala, tedy ze zesilovac je kvalitni a vykonnejsi nez u HK, pouze zdroj je poddimenzovany, coz ale v praxi nemusi byt vubec znat, ostatne kdyby to melo byt znat, znehodnocovalo by to prave ty vykonne zesilovace, to by nemelo smysl, to by si Yamaha usetrila a pouzila mene vykonne a levnejsi tranzistory, v tomto pripade je lepsi dat na poslechovy test nez na mereni, ten povi lip jak se zesilovac vyporada v praxi s dynamickymi pasazemi.

Ja rikam ze Yamaha vykon nema - trvaly, ale v praxi ma vyssi nez HK.
Exp
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Exp »

Ano, jde i o dynamický výkon, ale ten nás zajímá až druhotně. V první řadě je nejzajímavější hodnota maximálního výkonu, který je zesilovač schopen dodat trvale. Pokud je zesilovač správně dimenzován, tak je schopný dostát specifikacím, které jsou založeny na reálném měření a ne takovým specifikacím, které jsou založeny na základě teoretického vzorce, který ale v praxi nefunguje, protože např. postrádá dostatečně výkonově dimenzované trafo. Správně dimenzovaný zesilovač dokáže vykrýt i krátkodobé špičky a dodat x-násobek svého výkonu po krátkou dobu - to ale rozhodně není výsadou Yamahy, takhle fungují všechny zesilovače.

Zesilovače bez klidového proudu? To slyším poprvé. Základním parametrem všech tranzistorových zesilovačů, které se dělí do tříd A, B a AB, je klidový proud koncových stupňů. Třída A má např. klidový proud roven maximálnímu, díky čemuž odpadá problém přechodového zkreslení konce. Třída B je opakem třídy A, tedy pracuje s vysokou účinností (teoreticky téměř 80%, v praxi však kolem 60%) a nízkým (ale ne nulovým) klidovým proudem, ale u ní pracují tranzistory v nepříznivých oblastech jejich charakteristik - zvuk je poznamenán přechodovým zkreslením. Kompromisem je pak třída AB, která má klidový proud mnohem nižší než maximální, ale ještě dostatečně vysoký na minimalizaci přechodového zkreslení (ale nikoliv jeho úplnou eliminaci).

Měl jsem doma H/K 970 II, při dotyku byl vždy vlažný. Žádný problém s teplotou nebyl. Mohlo se jednat o vadný kus.

Vybuzení jednoho kanálu přeci není pro nikoho zajímavé. Dvou a vícekanálové zesilovače se kupují proto, že chci využít výkon více jak jednoho kanálu, v tomhle případě mi přijde teoretický výkon jednoho kanálu naprosto nezajímavý. Upřímně - ani jeden nevíme, jaké tranzistory v té Yamaze jsou, takže těžkou soudit. Přijde mi ale lepší koncepce dostatečně dimenzovaného zdroje, který bude schopný vybudit konce, než naopak poddimenzovaný zdroj. Jenže výkonná a kvalitní trafa jsou drahá :) Nicméně chápu, co máte na mysli - osobně by mě to ale asi proti klasické poctivé konstrukci nepřesvědčilo.

Debata je to myslím dobrá, díky za ní.
GulDucat
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od GulDucat »

Prave ze trvaly - laboratorni vykon je v praxi mene dulezity, v praxi je dulezitejsi dynamicky.
Trvaly i dynamicky vykon jsou realne hodnoty, jenze v praxi neposlouchate konstantni signal, ale promenlivy.

Dynamicky vykon funguje - tam nehraje roli vykon trafa, ale kapacita filtracnich kondenzatoru, ty jsou schopny dodat treba 1 kilowatt na ctvrt vteriny, ano, pisete ze kratkodoby vykon jsou schopny poskytnout vsechny zesilovace, jenze nektere mnohem vetsi nez jine, tomuto parametru se rika prebuditelnost a udava se v decibelech, a zde to prave Je vysadou Yamahy - jak sam pisete, tak Yamaha je osazena koncovymi stupni o vykonu 180W tedy kdyz filtracni kondenzatory kratkodobe dodaji velky vykon, tak ho tranzistory v koncovych stupnich bez problemu a bez zkresleni prenesou, pak plati ze dynamicky ma 7x180W ale trvale jen 7x85W - tedy rekneme ze trafo ma prikon asi 595W. (vynechame ucinnost)

Zatimco kdyz budete mit reciever kde tranzistory v koncovych stupnich budou mit 7x100W a napojene na trafo s prikonem 700W, pak bude mit 7x100W trvale, ale take Jen 7x100W dynamicky, protoze i kdyby kondenzatory byly schopny dodat 7x150W, tak je nebudou schopny vydat tranzistory, takze takovy reciever sice je lepsi v laboratori, ale v praxi pri reprodukci promenliveho signalu na tom Yamaha bude lepe.

Zesilovace tridy B pracuji bez klidoveho proudu, a bezne maji ucinnost 75%, uz je to leta co byl test v casopisu Stereo&Video, a cela paleta zesilovacu mela klidovy proud uvadeny jako nemeritelny, ci podle manualu u nich bylo uvedeno ze vubec Nema zadny klidovy proud, presto nebylo namereno zadne prechodove zkresleni, ostatne takovy zesilovac by v HiFi oblasti neuspel, tedy tranzistory co se oteviraly az pri 0,7V jsou uz asi davno historii.

Problem je v tom co lide povazuji za teple - to je subjektivni, moje Yamaha ma v aktivnim stavu stejnou teplotu jako ve vypnutem, neni citit zadne teplo, a i pri normalnim poslechu je vyrazne chladnejsi nez napriklad muj modem - ten je teply, nutno rict ze moje Yamaha jako spravny HiFi zesilovac neni vybavena vetrakem, je tedy chlazena plne pasivne/tise.

Jenze kdyz se divate na film, tak nejsou buzeny vsechny kanaly najednou, kazdy hraje v jiny moment, jsou mezi nimi zlomky vterin zpozdeni, i kdyby hraly 3 kanaly skutecne v presne stejny moment, tak na 7 naprosto soucasne a navic silne vybuzenych kanalu se proste nedostanete.

Tech 7x180W se prave vztahuje na tranzistory, myslim ze mit tranzistory treba 7x85W a k nim trafo 1000W je prave mene vyhodne nez tranzistory s vykonem 7x150W a k nim trafo s prikonem 500W trvale a kondenzatory schopnymi dodat treba 700W na pul vteriny, hlavne prave kvuli promenlivemu charakteru prenaseneho signalu.

No proste oba vime o co jde, o tom jak velke jsou kratkodobe vykonove rezervy napajeci casti zesilovacu vypovida kapacita filtracnich kondenzatoru, proto ji v testech take velmi casto uvadi, ja myslim ze kdyz uz firma svuj produkt zalozi na takovemto konceptu, tak se take postara o to aby mela filtrace dostatecne velkou kapacitu.

Dost jsme se odklonili od puvodniho tematu diskuze.
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

Prolitl jsem to tady spise zbezne nicmene.. zesilovac bych jako tak velky problem nevidel.. resp. pri investici 40k bych se zameril hlavne na repro, cemuz bych podridil i onen vyber zesilovace..
Osobne odmitam tip v podobe 6-kove rady B&W.. tahle firma umi delat sakra hezky veci, ale tahle rada se v konkurenci ztraci.. stejne tak nebrat v techto cenach Tannoy.. sloupy za tyhle penize nic moc..

Moje tipy by spocivaly v 7-ickove rade Chorusu od Focal JM Lab, pokud mas rad ostrejsi (zase ale rychlejsi) zvuk, koukej po firmach jako je Elac (delaj par veci i za mene penez - a bacha.. neplest si s levnym spotrebnim Eltaxem), stejne tak, jako by mohl pripadat v uvahu Mission.. JBL apod. znacky vynech..

Rady snad jen ty, ze ti za tyhle penize urcite budou vsude cpat AQcka, coz je v CZ shopech pomerne tradice, takze bacha a nebrat, rovnou se na pate otocit a vis jak..
Navsteva nejake poslecharny nutna (treba na HiFi Partneru vychazej lidem vstric)..
No a at to nejak uzavru.. kup si Focaly.. budes spokojenej.. :) ..k tomu nejaky Marantz, Nad, nebo proste neco podobnyho a neni co resit..
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

GulDucat: zní to od tebe jako že víš o čem mluvíš, ale to s těmi tranzistory brrr. klidový proud být musí, a nejnižší napětí, na které tranzistor měřitelně reaguje, je stále prakticky ve stovkávh milivolt. Stejně tak jako klidový proud je nenulový, a dá se vpohodě měřit. Jinak nezbývá než +- souhlasit.

Taky jde o to, jaký zvolí výrobce poměr mezi trvalým a špičkovým výkonem. Totiž něco jiného je poslouchat kapelu, a poslouchat DNB z MP3. tam pak je velký dynamický výkon uplně k ničemu, a naopak. Jenže lidé tomu stejně nerozumí, výrobce to vyrábí tak, aby to mělo největší číslo, a marketing tomu dodá punc supervýrobku s kilowatty šťávy....

Maxtore: nevím konkrétně které modely, ale pár AQček jsem slyšel, a za ty peníze to není uplně provar. Pokud si pak jsi schopnej sám dotunit vyhybku, je to snesitelný. Ale dál se do hifi zanořovat nebudu.
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

ja se pripojuju k GulDucat. kdo posloucha tak, ze se priblizi k trvalemu odberu >80% vykonu tranzistoru, at zvedne ruku (pocitam s nejbeznejsi hodnotou 80-100W). z tohoto hlediska je dulezity dynamicky vykon, ktery dokaze pokryt dynamiku signalu. psal jsem uz vyse, ze koncove tranzistory mivaji 150+ W a limitovany jsou zdrojem.

5.1 sestava, co jsem postoval vyse je zivena http://www.audioexpert.cz/av-prijimace- ... r-dg-720-b, ktery ma vnitrnosti uplne stejne jako nejvyssi model. lisi se prave vykonem zdroje (abych nekecal, ale mam tuseni, ze obsahuje 160W tranzistory), proto je treba zvazit, jestli ma cenu kupovat vyssi rady receiveru.

sam mam nizsi model DG520 a hraje uplne stejne a s klidem ho muzu doporucit. na kvalitnejsi stereo to moc nebude, ale v limitu 40k bych nevidel problem. hlavni jsou bedny.

\\k bednam se nevyjadruju, ja jsem vychovany na DIY resenich.
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom :-P
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

Tranzistoru z principu musí být limitován zdrojem a zátěžovou impedancí, jinak by to nepřežil...
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“