Roccat Kone aneb laser = šmejd?

Klávesnice, myši, volanty, tablet, joysticky, podložky, pedály, řadící páky, atp.
Odpovědět
Sobo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Roccat Kone aneb laser = šmejd?

Příspěvek od Sobo »

Chtěl bych se zeptat majitelů této myši, zda-li si myslí, že myš, pokud není vadná, se dá ručně utrhnout. Vím, že Laseroré senzory se v rychlosti nemohou optikám rovnat, ale opravdu jsem nečekal, že super nadupaná Roccat Kone, na kterou pomalu každý pěje chválu, je ve srovnání s takovou MX518 tak strašný šmejd.

Používám látkovou podložku Roccat Taito, mam vypnutou akceleraci myši, zkalibrované TCU a vůbec všechno nastavení. Když pustím Counter-Strike 1.6 a prudce švihnu myší z jedné strany podložky na druhou, myš absolutně nestíhá a místo toho, abych se otočil třeba o 200°, otočím se asi o 5°. S MX518 naprosto bez problému při sebevětších rychlostech.

Je to normální? Je Kone opravdu tak slabá, nebo je moje myš vadná? Myslel jsem, že dnesní lasery jsou tak kvalitní, že je pouhou dlaní již nelze utrhnout...
So, Lone Star, now you see that the Evil will always triumph, because Good is dumb! - Lord Dark Helmet @ Spaceballs
Sobo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Roccat Kone aneb laser = šmejd?

Příspěvek od Sobo »

Tak mi bylo na technické podpoře Roccatu řečeno, že se jedná o limit laserové technologie. Jestliže je myš akcelerována na více než 20G, senzor automaticky přestane snímat. Paráda. Zlaté optiky ....
So, Lone Star, now you see that the Evil will always triumph, because Good is dumb! - Lord Dark Helmet @ Spaceballs
salami
Nováček
Nováček

Příspěvek od salami »

ziadny limit technologie nene , laser je uplne ina technologia ako optika ale co sa tyka nejakeho vzorkovania jeho hodnota je 3nasobok ako pri optikach 3 generacie(mx518)
btw 20G pretazenie na 30cm nespravis s rukou ani nahodou imho

skus proste vypnut TCU :wink:

mam ju pol roka a prvy tyzden bol plny sklamania - zavrsilo sa to pokazenym koleckom
oproti MX510 ktoru som mal cca 5 rokov som senzor dokazal utrhnut a to som sa ani nemusel snazit.
mam ju nastavenu na 800dpi(ako tu staru) v cs mam sens 1.75 samozrejme bez akceleracie a s parametrami na noaacel , senzitivita mysky v driveroch 2. a podlozku mam steelseries qck

ked mi prisla z reklamacie, tak som sa s tym rozne hral, menil som jak pooling rate tak dpi comu som musel prisposobovat sens ale stale som ju vedel utrhnut. x krat som kalibroval tcu. stale to iste. pozical som si podlozky od znamych a na plastovych(func a steel 4D) to bolo este horsie, akurat sa vazne dobre klzala :D
ked som potom tcu vypol a zacala mysit ako sa za tie prachy patri. vies si asi predstavit ako som nadaval... a to pritom TCU v kazdej recenzii brutalne ospevuju - to je to co ju robi lepsou ako razer - sracky
nuz nikto s recenzentov nehra s vazne nizkou sens, tak na to ani nemohli prist :mrgreen:

mozno u teba to bude ine ale mne to pomohlo a fragujem spokojne - ked skapem neni to koli mysi ale koli tomu ze uz na tych 16 rocnych sracov skratka nestacim :oops:
Sobo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Sobo »

Optické senzory zvládají výrazně vyšší rychlosti než laserové - http://www.esreality.com/?a=longpost&id=1265679&page=21

Když se podíváš na nějaký špičkový turnaj (třeba ESWC či WCG), tak tam s laserem nikoho neuvidíš, všichni profesionálové hrají na optikách.

Nejrychlejší myš na světě je asi optický DeathAdder - http://www.esreality.com/?a=longpost&id=1300293&page=2

Vypnout TCU jsem už také zkoušel, na situaci to nic nezměnilo. Při hraní mi to nevadí, protože hraju celkově na vysokou sensitivitu (akcelerace vyplá, sensitivita ve hře 1.00, ve Windows 6, DPI 2000). Jako spouštěcí parametry CS 1.6 používám klasicky -noforcemparms -noforcemaccel -noforcemspd. Moje podložka má na šírku 40cm. Jestli vyvinu 20G, to opravdu nevím, ale myš absolutně nestíhá a zasekává se. Díky vysoké sensitivitě můžu normálně hrát, ale na nízkou vůbec(delší a rychlejší pohyby už myš nezvládá).
salami
Nováček
Nováček

Příspěvek od salami »

nechcem sa hadat o tom co zvlada a nezvlada laser oproti optike - sam mas skusenost a taku ako ja :D
napisal si "Optické senzory zvládají" a ja zasa ze "vzorkovanie je 3nasobok" co asi neni spravny termin skratka kolko x za sekundu ten povrch nasnima. cize sme sa nepochopili - ty prax, ja teoria
z wiki
For example, the Avago Technologies ADNS-2610 optical mouse sensor processes 1512 frames per second: each frame consisting of a rectangular array of 18×18 pixels, and each pixel can sense 64 different levels of gray

marketingove keci MS o IE4 boli ze ma 4000fps a v skutocnosti, ked si s nou isiel strasne pomalicky tak si videl ako kurzor drca a nebolo to rozlisenim

a lasery
z http://www2.electronicproducts.com/Lase ... -html.aspx
The top-performing ADNS-6010 laser sensor is aimed at gaming applications and can work at rates of motion to 45 in./s and forces to 20 g with tracking resolutions up to 2,000 counts/in.

The sensor's frame rate for image capture can be programmed to over 7,080, or controlled by the SmartSpeed feature to automatically adjust for optimum performance. Resolution can also be adjusted to 400, 800, 1,600 counts/in.
a to tento neni v kone lebo ma max 1600dpi a pritom vie 7080fps

ku tym stankam co si pastol, ten test je stary - ESReality MouseScore 2007 (Posted by Sujoy @ 00:00 GMT, 25 December 2006 - iMsg) cize tam nevies ako su natom v porovnani s kone

co ma vsak potesilo je ze mx500 s vytaktenim usb vytrela 518 a som si potvrdil, ze som spravil dobre, ked som ju nekupil. ten senzor mi skratka nesedel nevedel som sa trafit trafit sens a este tie drivery strasne. a este tie niovsie logitechy su horsie - menej vydrzia. vela kamosov ich malo (518) a viem ze s nimi nerobili ziadne prasaciny a mali ich viac rozhrkane ako ja mojho 5 rocneho milaaasika

a za progamera sa nepovazujem, aj ked mam nalietanych niekolko tisic hodin od strednej :mrgreen: cs sutaze som sledoval v dobe, ked mali takmer vsetci hraci IE3 a podlozku pouzivali len niektori, tak vazne netusim, ake mysky chalani maju dnes - myslim si, ze tie najdrahsie co sa im aspon trochu dobre drzia a sponzori im zato platia prachy, co maju z nas noobov co si kupuju ich produky za nehorazne sumy.

povrch co mame, je na oboch mikrovlakno tak som myslel, ze s tym tcu poradim.
asi neni mikrovlakno ako mikrovlakno mal si kupit nejake kvalitne ceske spravit si podlozku DIY ^^
skus si pozicat QCK a a uvidis mozno to prekvapi - predsa nasere takato vec
dufam ze si sa nenahneval ze ti davam rady ako rtardovi - je mi jasne ze si s tym laboroval, chcel som sa len pochvalit ze mne to uz ide ok.

P.S. o DeathAdder som pocul ze je najsampo<> ale co, ked uz mam ruku zdegenerovanu podla logitechu
Sobo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Sobo »

Kdyby to někoho náhodou zajímalo:

Momentálně jsem přešel z Roccat Kone na Razer Deathadder Nova Blue a je to vážně znát. Deathadder má nesrovnatelně lepší senzor, narodíl od Roccatu, který prudké a rychlé pohyby vůbec nestíhá a zasekává se, je Deathadder maximálně přesný i v těch nejvyšších rychlostech, jaké dokážu fyzicky vyvinout. Řekl bych, že i zpracování má Razer na o něco vyšší úrovni. Ovšem co mě na Deathadderu opravdu potěšilo jsou tlačítka, zejména levé tlačítko ma příjemně jemný zdvih, krásně se mačká a je poměrně tiché. Také bych chtěl pochválit samotný tvar tlačítek, na kterých prsty díky drážkám sedí jako nočník na prdel. Moc pěkné. Na druhou stranu se Deathadder hůře čistí, ale to je opravdu jen malá daň za výraně vyšší výkon a lépe padnoucí ergonomii.

V nejbližších dnech pojedu do alfy s Roccatem, doufám, že mi reklamaci na vadný senzor uznají.

Doporučení: chcete-li myš na opravdu pořádné hraní, pořiďte si např. Logitech MX518, Razer DeathAdder, Diamondback, Microsoft Intellimouse Explorer, Steelseries Ikari optical. Všechny z těchto myší jsou optické a dlouhodobě ověřené a používají je i ti nejlepší profesionální hráči planety. No a pokud jste tzv. lameři hrající s tisícovkami DPI, pak vám postačí i takový Roccat Kone. :)
Odpovědět

Zpět na „Vstupní zařízení“