Koupě paměti

Problematika SDRAM, DDR1/2/3 SDRAM, RDRAM, SO DIMM a další, včetně čteček pamětí.
Odpovědět
Kl.Jiriml
Nováček
Nováček

Koupě paměti

Příspěvek od Kl.Jiriml »

Čau lidi. Mám AMD Athlon XP 2500+ BOX BARTON, 512 MB RAM (DDR 512MB - 400 PQI), grafiku ATI RADEON HD 3650 512 MB a potřeboval bych poradit jakou si mám koupit paměť. Ta původní 512 je na dnešní hry trochu malá. Poradíte mi prosím kolik si můžu koupit MB RAM??? Přemejšlel jsem o 4GB, ale já se v tom moc neviznám. Předem díky. :wink: :)
racz
Začátečník
Začátečník

Re: Koupě paměti

Příspěvek od racz »

no, ono ta zostava ako celok, na cele s procesorom, je na dnesne hry dost slaba, tak si niesom isty ci ti ramka pomoze. A kupovat 4GB DDR PC3200 je v dnesnej dobe asi aj blbost. Jeden GB stoji od 900Sk. Cize 4GB by ta stali 3500 korun. Otazka tiez znie ci tvoja doska vobec 4GB "zozerie"
V kazdom pripade je tato otazka na dnesnu dobu(ak vravis ze sa chces hrat) neaktualna.

inak sa jedna o tieto pamate(400MHz)... http://www.agem.sk/?flag=kategorie&cat=000030029900716
AMD Ryzen7 5700X - Zalman WB4 Gold | Gigabyte B450M DS3H | Kingstone Fury BEAST 3600MHz 32GB
MSI RX6700XT MECH | ADATA XPG SX8200 Pro 512GB | OCZ Vertex 460A 240GB | Seagate Barracuda 1TB | Seasonic Focus GX 550W (80gold) | ASUS TUF VB259Q
----
Zalman WB4 Gold | Alphacool Eisblock Aurora Acryl GPX-A | Alphacool NexXxoS Xtreme 2 | Laing DDC 18W | 2x NF-P12-1300
viewtopic.php?t=107883
Mr. Dirk
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr. Dirk »

Maximálně z bazaru koupit 1GB DDR1 400MHz. Nové se určitě nevyplatí kupovat a cpat do této sestavy 4GB je naprosto zbytečné.
Hän tuli minulle eräänä aamuna, Yksi yksinäinen sunnuntaiaamuna, Hänen pitkät hiukset virtaava, Kun keskitalvi tuuli, En tiedä, miten hän löysi minut, Saat pimeässä olin kävely, Ja tuhoaminen antaa noin minulle, Luota taistelua en voinut voittaa...
X-COM
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X-COM »

Kl.Jiriml píše:Ta původní 512 je na dnešní hry trochu malá.
Typ paměti v naprosté většině případů neurčuje rychlost počítače. Základem je dostatek paměti, rychlost (frekvence) je až druhořadá.
http://www.x-computers.eu/recenze/pocit ... ecenze.php

Máš celkově slabý počítač (staré jednojádro...), takže pokud ti současné množství RAM stačí, radši začni šetřit na nový počítač než do tohoto lít další peníze.
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

spis bych poprosil autora threadu o typ desky, ale obecne se da rici, ze vice jak 1-1.5GB u teto platformy je zbytecne. Preci jen muzes mit skodu 120 s mnozstvim uprav a mit v ni nadrz na 2 hektolitry benzinu, ale vykon ti to nezvedne :)
Odpovědět

Zpět na „Paměti“