Výměna součástek na SB X-Fi.

Nevizuální úpravy HW, elektronika - Voltage-mody, regulace otáček, schémata... nejde o přetaktovávání.
Fox_25
Začátečník
Začátečník

Výměna součástek na SB X-Fi.

Příspěvek od Fox_25 »

Čau, mám tuto kartu a rád bych si nechal vyměnit OZ a pár kodníků aby měla lepší zvuk. Někde jsem dávno četl že tyto HW módy pomáhají protože creativ tuto kartu neosadil zrovna kvalitnímy OZ, stejně jako filtrovací C. U nás ve městě je servis elektroniky kde je zkušený opravář který mi řekl že by výměnu zvládnul poze neví kde co vyměnit.

Mám zesilovač technics A700 mk3 2X80W 8Ω 4X50W 8Ω k tomu třípásmové repro o objemu 50 litrů a výkonu 50W 4Ω, podle toho co jsem se dozvěděl tak na zvuku bych to poznal určitě.

V příloze je foto mojí zv. karty.

Díky za odpovědi.

PS>Ví někdo k čemu slouží ta svítící "kostka" vpravo nahoře?

Obrázek
Trinom
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Re: Výměna součástek na SB X-Fi.

Příspěvek od Trinom »

No každopádně máš blbou sestavu zes - repro. impedance repra nesmí být menší, než impedance zesu, jinak si ho můžeš odprásknout.
Obrázek Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj
Fox_25
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Fox_25 »

Napsal jsem to blbě :oops: mělo to být SINUS 2X80W 4Ω 4X50W 4Ω. Takhle je to napsané v manuálu a vzadu na štítku. Při 8Ω je výkon samozřejmě menší.
srna
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od srna »

podle infa na webu je to >4R pri jednom paru a >8R pri dvou parech....klasika

jinak ad svitici kostka....neni to opticky vystup? z fotky toho moc poznat neni

/sinus 2*80 asi ne, pri prikonu 200W....spis 2*50
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

a co takhle ji prodat a koupit neco lepsiho (nez bude znicena..)? treba http://www.headphones.cz/inshop/sluchat ... gy-hd2.htm, kde jsou OZ v paticich a muzes si je menit podle toho, co se ti libi... jeste byla jedna levna karta s OZ v paticich, ale i kdyby jsi mi koule rezal, tak si nevzpomenu, co byla zac. mozna ze si zitra vzpomenu.
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom :-P
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
Exp
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Exp »

K takovéhle sestavě nemá smysl cokoliv lepšího kupovat. Věř mi a ušetříš si peníze. Ta zvukovka dokáže zahrát mnohem lépe, než je zbytek tvého audiořetězce schopen vyprodukovat. Raději investuj do lepšího zesilovače a reproduktorů, posun zvukové kvality bude oproti výměně zvukovky neporovnatelný.
Fox_25
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Fox_25 »

Safra a já si myslel jak ten zesilovač není dobrý. Fakt je ten že jsem nic lepšího neměl tu čest slyšet. Máte nějaká doporučení? Na repro teď sahat nebudu, zesilovači se nebráním. Stačí mi staré dobré stereo, 2X30W 4R sin. Poslouchám na tom pouze vážnou hudbu, zvuky z windows :P a občas Yanna Tiersena(+hry ale to je vedlejší). Určitě nic nového, na to nemám peníze a v případě receiveru bych ani nevyužil počet kanálů.
Trinom
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trinom »

Tesla AZS 224 ... ale těžko se shání. Když ale seženeš a je to za rozumný prachy, tak to překoná, kde co.
Obrázek Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj
Fox_25
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Fox_25 »

Tak jsem psal volal kamarádovy a prý ho jeho tatík má ve sbírce kterou rozprodává, prý mi ho pustí za 1500,- s tím že mu budu občas servisovat PC. Jak jsem viděl google který téměř nic nenašel asi to mám bát že?
rnb
Nováček
Nováček

Příspěvek od rnb »

X-Fi je karta pro hráče a na kvalitní poslech se nehodí. Prostě si kup novou zvukovku vhodnou na poslech a nevymýšlej rovnák na vohejbák.
Ollie
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ollie »

Fox_25: Já si myslím, že pokud by se vyměnil OZ na line-outu za LM4562/LME49720, rozdíl by byl slyšet. A 120,- za jednoho brouka je ještě snesitelná cena.
Návod zde.
P.S. X-Fi ani zmiňovanýho brouka nemám, teď hraju na integrovaným Realteku HD, a OZ na audio používám LM833.
///tak aspoň obrázek
Obrázek
Naposledy upravil(a) Ollie dne sob 20. čer 2009, 19:20, celkem upraveno 1 x.
Obrázek
Fox_25
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Fox_25 »

Mohl by jsi tu stránku někam uložit? polovina zahraničních odkazů mi nefungujë, u kyslíků asi něco opravují.
Exp
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Exp »

rnb píše:X-Fi je karta pro hráče a na kvalitní poslech se nehodí. Prostě si kup novou zvukovku vhodnou na poslech a nevymýšlej rovnák na vohejbák.
Zvláštní je, že tohle většinou píšou lidé, kteří mají doma 30 let staré Tesly a k tomu zesilovač za pětistovku (řečeno obecně, není přímo směrováno). X-Fi dokáže dělat bez nejmenšího problému velice solidního partnera stereo sestavě za 20 tisíc.
Trinom
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trinom »

Pánové, prosím Vás, až budete zas někam strkat obrázky, tak prosím nepoužívejte ulozto.com. Osobně doporučuju abload.de, je bez reklam.
Maranov
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Maranov »

Asi používáš jiný abload.de, protože já tam reklamy mám ještě horší, jak na ukazto.
DESKTOP: C2D E8200 (pasivně); ATI HD 3870 (AC S1, 120 fan@5V); 4GB RAM; OCZ Vertex2 SSD 64GB; 320+320+250GB JBOD (odhlučněno); 2x FSC P19-2 (2056x1024)
MOBILE: Lenovo Thinkpad T420 4177 CTR, Crucial M4 SSD 128GB, 6GB RAM; FSC P19-2; Logitech G400
POCKET: Nokia Hulmia 800; Hitachi 500GB@Scythe Kamazo 2 (eSATA); Creative EP-630
AUDIO: Sennheiser HD 555 (foam mod), NuForce Icon µDAC, FLAC, ReplayGain, f2k

"A Man's mortality is a compass that points his way in life."
Trinom
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trinom »

Pokud použiješ direktlink, reklama se ti nezobrazí nikdy.
Jan16
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jan16 »

Co je na té kartě za původní operáky? Opiš mi typ. Zajmá mě, co je na nich tak špatného.
Pochybuju, že i kdybys je vyměnil za 120kč drahé OZ, že na téhle sestavě vůbec něco uslyšíš k lepšímu.
MB: Asus P5KR CPU: Core2Duo 2,66GHz RAM: 6GB DDR2 CL5 800MHz HDD: 320GB+1000GB SATA2 WDC; GPU: nVidia 8500GT &: čtečka karet, DVD RW + Lightscribe @legal Win XP Home; Zdroj Fortron Blue Storm II 500W, PFC, FSP500-GLN; NET: optika rulezzz
http://jan16.czela.net/
GulDucat
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od GulDucat »

Jako clovek zabyvajici se primarne audiotechnikou a az sekundarne vypocetni technikou, a majitel udajne velmi kvalitni zvukovky M-Audio - sokovany jeji nekvalitou, mohu rict ze ZADNA PC zvukovka neni schopna dodavat signal do lowendove HIFI sestavy stare 10 let a porizene za 15 tisic, proto planuji koupi externiho digitalne analogoveho prevodniku - http://www.cambridgeaudio.com/summary.php?PID=320
Cena 10 tisic kc je prijemna, zvlast kdyz rozdil v cene vuci radobykvalitnim zvukovkam bude maly a rozdil v kvalite signalu bude pro lidi neznajici hifi, ale pouze PC audio, nepredstavitelny.
Pokud zesilovac da 2x80W trvale pri prikonu 200 Wattu tak to odpovida ucinnosti 80% coz je bezne pro zesilovace tridy B nebo AB s velmi nizkym klidovym proudem, a zvlast kdyz neni pouzita diskretni konstrukce ale jako vykonovy stupen je pouzit integrovany obvod, ktere prave Technics pouzival.

Kazdopadne bych vymenil cely retezec, obvykle kdyz uzivatele nejlepsi PC audio techniky posadite pred Lowendovou HiFi aparaturu tak ziraji s otevrenou pusou.
Nicmene toho se dotaz netykal, uzivatel FOX_25 chce zvysit kvalitu za minimalni investici, takova vymena soucastek bude levna - pokud nepovede ke zniceni karty, a mohla by mit jednoznacne slysitelny dopad na zvuk.
Problem zvukovek je prave v jejich analogove casti, ostatne uz pri uvedeni X-Fi se vyrobce chlubil vypocetnim vykonem cipu - tedy digitalni casti obvodu, to je ale dulezite jen pro aplikovani ruznych akustickych efektu, prevzorkovani a podobne, ale ne pro kvalitu zvuku, firmy z oblasti pc techniky umi udelat digitalni obvody, tam neni co pokazit, bud funguji, nebo ne, ale analogove obvody udelat neumi, proto se take napriklad casto chlubi parametry ktere maji na kvalitu zvuku nejmensi dopad - odstup signalu od sumu, ale dulezite parametry, jako rychlost prebehu se nikde neudavaji, mozna ani nevedi ze na tento parametr by se meli zamerit protoze ma vyrazny dopad na kvalitu zvuku.
Prave na analogove casti je co vylepsovat, takze pokud mate jistotu ze ten co vam bude soucastky menit, vi co dela, tak to bude nejlevnejsi mozny slysitelny upgrade.
Jan16
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jan16 »

Gulducat: Přesto si nemyslím, že při poslechu dnešních (hnusných) přenormalizovaných mp3 v kvalitě 128kps vůbec něco pozná. Pokud by ale pouštěl z PC například klasické hudební disky CD, tak ano, z vlastní zkušenosti vím, že pokud CDčko vrazím do DVD SONY, tak zvukový výstup je mnohem lepší (menší šum, lepší podání nízkých kmitočtů), narozdíl od většiny zvukových karet, u kterých to se šumem opravdu není nic extrovního. Co jsem s kamarádem zjišťoval, tak podání nízkých kmitočtů u zvukových karet, no to je dílo. U 75% zvukových karet začíná frekvenční rozsah někde kolem 80Hz (což je děs).
Kažtdopádně stále trvám na tom, že chci vědět co je tam za OZ nyní - najdu datasheet, a zjistím si co je na nich tak špatného :)
MB: Asus P5KR CPU: Core2Duo 2,66GHz RAM: 6GB DDR2 CL5 800MHz HDD: 320GB+1000GB SATA2 WDC; GPU: nVidia 8500GT &: čtečka karet, DVD RW + Lightscribe @legal Win XP Home; Zdroj Fortron Blue Storm II 500W, PFC, FSP500-GLN; NET: optika rulezzz
http://jan16.czela.net/
Trinom
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trinom »

Jo, foxi, pokud bys tu AZSku nakonec nechtěl, tak bych o ní měl předběžně zájem.
Odpovědět

Zpět na „Modifikace hardware“