Něco podobného jako XPS M1330 nebo Vaiu SZ__?

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
haselzde
Nováček
Nováček

Něco podobného jako XPS M1330 nebo Vaiu SZ__?

Příspěvek od haselzde »

Dobrý den,
už delší dobu vybírám NTB který by byl alespoň trochu výkonný, nebyl veliký, stál jakž takž inteligentní peníze, měl dobrou klávesnici a byl to "kus".
Takže představuju?

Trochu výkonný-
ati/nvidia, intel/amd.....je mi to fuk. Chci aby hezky jel CAD a Invertor a jelikož hodně často na hodně dlouho cestuji tak bych si rád zahrál nějakou oddechovku.Třeba jako TDU, World racing apod..
Nebyl veliký-
12-14" váha do 2,5kg
Jakž takž inteligentní peníze-
počítač je důležitá investice takže 10000 opravdu hned zavrhuji. Ale maximální částka tak 25000 když vezmu i Aukrácké kousky tak se za to dá pořídit už hodně.
Dobrá klávesnice-
co nejnižší zdvih a žádný šílenosti jako ACER, i když jejich poslední řada mě opravdu dostala! To jsem od nich opravdu nečekal.
Byl to "kus"
Notebook má nejen fungovat a mít výkon ale pro mě je důležitě aby mě i trochu dokázal prezentovat. A nemám rád design jako má HP.
Měl bych asi dodat že nyní využívám už mnoho let Vaio PCG-Z1 takže pokud vynechám výkon tak jsem hodně rozmazlen. I po 4letech víko displeje drží jak nové (žádné poletování jak u měsíc starýho aceru nebo FS), kovové provedení, váha 1,9kg, displej 14,1" 1400x1050, naprosto tichý a bez jediné závady.

Dell XPS M1330 pro mě byla skoro jasná volba, ale po přečtení spousty recenzí apod bych se mu raději vyhnul kvůli přehřívání. Prý jsou s tím přehříváním opravdu veliké problémy. Máte jiné zkušenosti?
Vaio SZ bla bla.. je jich spousta a je asi zatím jedinej co zůstává v měřítku neposkvrněn avšak ta cena. Už jednou jsem udělal díru do svého rozspočtu.
Dále jsem narazil na starší D630ky...jsou výkonné a i za hezké peníze.
A velice mě zaujal FS SA3650- máte někdo zkušenosti? Malej atd ale po připojení krabičky výkonnější než většina PC. Navíc vše co je na něm bílé je z kovu.
Máte nějaké rady? Doporučení nebo nedoporučení? Předpokládám že mi pár kousků na trhu uteklo. Vím že dělá něco i Asus ale v těch se vůbec nevyznám, Lenovo taky nic nevím( jne mě mrzí že nebude k dostaní S12ka na ní by CAD jel určitě jede mi i teď na 1,6centrinu

Předem Vám děkuji a přeji hezký zbytek dne Zdeněk H.
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“