Změna vlastností souboru

Instalace, nastavení, řešení problémů, rady... apod.
Odpovědět
PilotF
Nováček
Nováček

Změna vlastností souboru

Příspěvek od PilotF »

Neví někdo,jak se dají změnit vlastnosti souboru?Když v TC kliknu pravým na soubor,tak se mi otevře roletka a poslední položka je "vlastnosti".Po otevření vlastností se objeví okno se záložkama,kde jedna z nich je "souhrn".U souboru s koncovkou .doc mi jde normálně upravovat položky,ale třeba u obrázků,nebo u videa mi to nejde.Existuje na úpravu vlastností nějaký soft?
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Re: Změna vlastností souboru

Příspěvek od zombux »

zkus líp popsat co myslíš pod "vlastnostmi" - atributy, tagy nebo co vlastně?
ignorelist: kremrole a dezoláti
VasekB
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od VasekB »

zombux> myslim ze to popsal docela dobre.. otevri si vlastnosti JPG/GIF/DOC a UVIDIS

PilotF> bohuzel, univerzalni vlastnosti neexistuji /krome tech zakladnich, souborovych/ a tudiz ani editor. u obrazku se na to pouziva vlastnost EXIF a jsou na to editory a vetsina dnesnich prohlizecu obrazku to podporuje
PilotF
Nováček
Nováček

Příspěvek od PilotF »

VasekB píše:zombux> myslim ze to popsal docela dobre.. otevri si vlastnosti JPG/GIF/DOC a UVIDIS

PilotF> bohuzel, univerzalni vlastnosti neexistuji /krome tech zakladnich, souborovych/ a tudiz ani editor. u obrazku se na to pouziva vlastnost EXIF a jsou na to editory a vetsina dnesnich prohlizecu obrazku to podporuje
Díky za radu,v obrázcích jsem na to víceméně přišel,v Irfan je to v info o obrázku IPTC Information.Tahle funkce zapíše do obrázku některé informace.Nejsou sice všechny,které bych si představoval,ale určitě nějaký lepší prohlížeč bude mít možnost vložit tam více infa.Já jsem hlavně potřeboval přidat info do divx, ať nemusím v názvu uvádět všechny informace o videu.Jasně,že můžu info napsat do pozn.bloku a přiložit k videu,ale chtěl jsem to udělat trošku machrovsky.Snad někdo na něco příjde.
Odpovědět

Zpět na „Ostatní programy“