zdravím, všechny, prosím o radu a pomoc, nemůžu nikde najít relevantní informace.
chci si koupit kartu SB X-Fi Xtreme Audio PCI Express (http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... P0BT000OJ9) a zajímá mě, zda má HW EAX, dočetl jsem se na stránkách výrobce, že má EAX 4.0, ale někde jsem zase četl, že to má jen SW
zato tahle, ta samá karta, do PCI (http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... P0X0000F8W) EAX podle stránek nemá, ale podle nějakých zdrojů ano.
Mě tedka zajimá, zda to EAX u těchto dvou karet je a zda je HW akcelerované, jako u verze gamer, titanium (ty mají EAX 5.0 dle mých informací)
jak to tedy prosím je a je dobrá koupit za 1000 výše zmíňěnou kartu do PCIe nebo lepší připlatit za gamer/music/titanium. Hraji hry, poslouchám hudbu a chci si koupit ty genius "dřevěné" bedýnky.
PC v podpise, stávající zvukovka SB Audigy 1
X-Fi Xtreme Audio PCI Express
Moderátor: CageJ
- jean
- Nováček

-
X-Fi Xtreme Audio PCI Express
CASE: Thermaltake VE7000BWS Soprano DX CPU: AMD Phenom II 940 BE MB: Gigabyte GA-MA790X-UD4 RAM: DDR800+ 4*1GB CL4 A-data HDD: Seagate Barracuda 7200.10 320GB SATAII VGA: Gainward GTX260 Golden Sample 896MB DVD-RW: Sony NEC Optiarc AD-7173S PSU: Corsair TX650 LCD: SAMSUNG 22" OS: WINDOWS VISTA HOME Premium 64bit
- Krteq
- Středně pokročilý

-
Re: X-Fi Xtreme Audio PCI Express
Tahle karta není "plnokrevnou" X-Fi. Používá 10K1 DSP procesor (je to vlatně upravená a přejmenovaná Audigy). Ohledně HW akcelerace, podporuje EAX do revize 4.0. EAX HD (5.0) podporují jen X-Fi čipy (20K1). Ohledně té emulované X-Fi, to jsou všechny ty Realtek čipy co jsou ve zvukovkách k deskám. Myslím, že nejlevnější "pravá" X-Fi je Extreme Music, zkusil bych se poohlédnout po ní.
Review si můžeš přečíst zde:
Guru3D - Sound Blaster X-Fi Xtreme Audio PCIe
Guru3D - X-Fi Xtreme Music Sound Blaster review
Review si můžeš přečíst zde:
Guru3D - Sound Blaster X-Fi Xtreme Audio PCIe
Guru3D - X-Fi Xtreme Music Sound Blaster review
- jean
- Nováček

-
Re: X-Fi Xtreme Audio PCI Express
díky za info, pročtené..
Pokud tomu dobře rozumím, mám si koupit Music, Gamer nebo Titanium
V žádném případě tedy nekupovat Audio
Ve verzi PCI/PCIe asi rozdíl nebude
Pokud tomu dobře rozumím, mám si koupit Music, Gamer nebo Titanium
V žádném případě tedy nekupovat Audio
Ve verzi PCI/PCIe asi rozdíl nebude
CASE: Thermaltake VE7000BWS Soprano DX CPU: AMD Phenom II 940 BE MB: Gigabyte GA-MA790X-UD4 RAM: DDR800+ 4*1GB CL4 A-data HDD: Seagate Barracuda 7200.10 320GB SATAII VGA: Gainward GTX260 Golden Sample 896MB DVD-RW: Sony NEC Optiarc AD-7173S PSU: Corsair TX650 LCD: SAMSUNG 22" OS: WINDOWS VISTA HOME Premium 64bit