Poraďte prosím s výběrem - ntb do22tis, 14palců (Asus U8OV?)

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
Simao
Nováček
Nováček

Poraďte prosím s výběrem - ntb do22tis, 14palců (Asus U8OV?)

Příspěvek od Simao »

Jaký je váš rozpočet?

- max. 22tis. s dph

Jakou velikost notebooku preferujete?

- jednoznačně 14palců (do teď jsem měl 15,4, radši bych něco aspoň o něco menšího, lépe přenosného), příp. 13palců

Preferujete nějaké značky?

- mám kladnou zkušenost s ASUSEM a nebránil bych se v pokračování věrnosti této firmě (jsem vlastníkem nyní již letitého Asusu A6B00R - 15,4, 1GB RAM, 60 GB HDD, sdílená grafika...)

- jsem ale samozřejmě zvědavý i na jiné návrhy (zajímalaby mně třeba dostupná HPčka, vzhledem k předchozím zkušenostem nemusím firmu ACER)

Co budete na notebooku nejčastěji dělat?

- internet, ms office (časté psaní článků ve wordu), filmy

+ speciální požadavek - příležitostné hraní fotbalové série Pro Evolution Soccer :-) momentálně PES 2009, rád bych ale ntb, co by rozjel i další připravované série, samozřejmě nejvyšší detaily nečekám

Budete ho nosit stále s sebou nebo nechávat doma na stole?

- pade na pade, notebook je pro mně mobilním zařízením, přenáším jej poměrně dost a je i mým společníkem při cestování a na VŠ

Jak dlouhou výdrž na baterie požadujete?

- nedělám si iluze o velké výdrži notebooku, počítám s 2hod max, ale 2,5-3hod by byla paráda
- vzhledem k tomu, že mi u stávajícího notebooku odešla baterka, jsem zvyklý vyhledávat připojení do sítě, ale těším se na notebook s novou baterií, aby opravdu plnil i svou mobilní funkci

Jaký operační systém?

- vyhovují mi XPčka, ideální by byl notebook bez předinstalovaného operačního systému (vypadá to však, že se budu muset smířit s Vistama, které ale opravdu nepotřebuju)

Displej

- jediný požadavek je 14palcový displej (eventuálně 13tka), jestli lesklý nebo matný, na tom zas tolik nesejde, ale rád si nechám poradit.

Kvalita zpracování a design

- na designu nesejde, důležitá je však kvalita zpracování. určitě nenějaké prohýbající se plasty...

Jak dlouho má laptop vydržet?

- stávající notebook mám čtvrtým rokem, podobnou výdrž očekávám i od nového

Komponenty
procesor ... dvoujádrový, 2ghz
operační paměť ... 3-4gb ram

grafická karta ... důležitá položka !!! určitě NE SDÍLENOU grafiku
tzn. 512mb samostatnou grafiku, jestli ATI nebo nVidii, na tom zas tak nezáleží

pevný disk ... 320gb - 500gb (jsem si vědom častých 250gb disků, raději bych ale 320, největší pohoda je pak 500 u dole zmíněného vyhlédnutého asusu)

optická mechanika ... nepotřebuji nutně, ale uvítám jí

Máte nějaké speciální požadavky?

- ano, rozjet na slušné úrovni fotbalový simulátor PES :-) a to i do budoucna, byť samozřejmě ne na nejvyšší detaily
- jinak klasika - mobilnost, slušná ergonomie (zpracování)
- dále aby počítač příliš nehučel a v ideálním případě i co nejméně "topil" - zkrátka tichý, mobilní a poměrně výkonný společník :-) u pc trávím hodně času

Pozn.
Vyhlédl jsem si tenhle kousek
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=65642

a chtěl bych poradit s výběrem - vřele uvítám názor na Asus U80V a i návrh na jinou alternativu. o tomto Asusu jsem se toho ostatně zatím moc nedočetl, konfigurace vypadá dobře, ale hodně dám i na zkušenosti uživatelů. Předem děkuji za jakékoliv reakce

v případě 13ti palcového displeje mě zaujal opět kousek od Asusu, ale přikláním se spíše k té čtrnáctce

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=65489
Don Martinez
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Poraďte prosím s výběrem - ntb do22tis, 14palců (Asus U8OV?)

Příspěvek od Don Martinez »

Za podobnou cenu, stejně vybavenej notebook od jinýho výrobce neseženeš... Pokud bys slevil na grafice, podíval bych se být tebou po ThinkPadu SL400 s GeForce 9300M (R400 má jenom integrovanou)...
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.
Chcete si koupit notebook? Vyzkoušejte náš opravdu cool nový dotazník
Obrázek
Simao
Nováček
Nováček

Příspěvek od Simao »

jj, zatim jsem nic jiného neobjevil a tak se nezdá tenhle Asus špatnym řešenim. jen jsem bohužel neobjevil nějaké české recenze či ohlasy příp. uživatelům, na které vcelku dam...

co se konfigurace týče, pár věcí mě u toho Asusu určitě zaujalo. v oblasti grafických karet se ale moc neorientuju a aspoň nějakým vodítkem mi je jen tohle srovnání :)

http://notebooky.idnes.cz/velky-prehled ... ndy-nb_jza

odsud mi ta graika od ATI (4570) vychází jako laikovi lépe než ta nVidie GeForce 9300M v Lenovu.

Lenovo má i menší disk a poloviční operační paměť (což se ale asi dá řešit dokoupením a cena bude srovnatelná), dílenské zpracování podle konfigurace fakt nepoznam... :-) takže zatim vyhrává Asus. s výběrem nepospícham, ale rád bych nasbíral nějaké názory...
Don Martinez
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don Martinez »

Však jo, proto jsem psal, kdybys slevil na grafice, ten Radeon bude podstatně lepší... Chtěl jsem jenom nabídnout alternativu :) , osobně s tím Asusem nemám zkušenosti, snad bude ok, to Lenovo znám v menším SL300 a i když to po stránce zpracování není úplně špička, řekl bych, že kvalita bude dostatečna, u Asusu je bohužel taková kolísavá, některý řady jsou super, některý nic moc...
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.
Chcete si koupit notebook? Vyzkoušejte náš opravdu cool nový dotazník
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“