problem s prechodom na NTFS

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
martin0102
Nováček
Nováček

problem s prechodom na NTFS

Příspěvek od martin0102 »

Dobry den, chcem sa spytat, mam externy HDD toshiba 1TB a dodali mi ho naformatovany ako FAT32 doteraz mi to vobec nevadilo, ale vyskytli sa HD filmy ktore maju omnoho viac ako 4gb tak by som ho chcel prehodit do NTFS. Lenze, vzdy ked to chcem spravit v partition magicu tak vsetko prebehne a chce restartovat pocitac, lenze pri restarte pocitaca sa disk vypne a nasledne znova zapne a transformacia neprebehne. Skusal som uz aj ine programy na transformaciu,ale bez uspechu...Prosim vas o radu, bud ako vypnut automaticke vypinanie externeho harddisku,alebo nejaky program,ktory umoznuje prebehnut transformaciu bez restartu systemu. DAKUJEM
Smith
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: problem s prechodom na NTFS

Příspěvek od Smith »

Není potřeba žádný program ... stačí spustit komandlajnu a zadat příkaz

Kód: Vybrat vše

convert x: /FS:NTFS
kde x je písmenko disku
# Desktop [Ryzen 9 7950X, 128 GB RAM, GeForce GTX 1660 Ti, 4x SSD, 3x Dell UP2716D(A), W11 Pro]
# Notebook Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W11 Pro], Apple MacBook Air 13" [M2, 16 GB RAM, 512 GB SSD]
# Home Server [2x E5-2630 v3, 128 GB RAM, WS2019] # Storage Synology DS1815+ [24 TB RAID6], Synology DS1819+ [24 TB RAID6, 10 GbE]
# Samsung Galaxy S23 Ultra # Canon EOS R5, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # www.photosmith.cz
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Když chces program tak Partitin Magic, ale taky to delam pres příkazový řádek.
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
martin0102
Nováček
Nováček

Příspěvek od martin0102 »

chcem sa este spytat, ze ked to spravim cez prikazovy riadok tak mi to nebude chciet restartovat system? lebo v tomto je najvacsi problem
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

pokud je ramecek usb2, tak jde jeste o to, zda korektne zvladne ntfs. uz jsem se setkal s tim, ze jsem ext. hdd naformatoval na ntfs 6 a po nahrani 9GB souforu byl necitelny
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“