DFI Lanparty NF3 Ultra-DAGF - problémy s BIOSem a

Pro procesory AMD Athlon 64, Athlon 64 X2, Athlon FX, Opteron, Sempron a další.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
Miki Frosty
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

DFI Lanparty NF3 Ultra-DAGF - problémy s BIOSem a

Příspěvek od Miki Frosty »

Ahoj všem!
O této desce se tu prakticky nic nelze dočíst, proto jsem založil toto nové téma - snad mi někdo poradí ....
Deska viz výše (s revizí desky je to těžké: na desce je vyraženo REV.A, Everest mi detekuje rev.A2 a CPU-Z mi detekuje REV.A1 ???) + CPU AMD Athlon64 3200+ (Winchester)
1. BIOS jako takový: verze 6.00 PG ze 30/5/2006 - asi by to chtělo aktuálnější, ale pro tuto desku (DAGF) jsem nikde nenašel - je to shodný čipset s NF3 Ultra-D??? šel by tam stejný BIOS??? případně kde sehnat nový (aktuálnější) BIOS???

2. BIOS chci updaovat, protože mi jaksi zlobí nastavení frekvencí (CPU a pamětí) - a to následovně:
pokud nastavím jakoukoliv jinou frekvenci FSB (CPU) než 200MHz, po restartu počítače se v BIOSu usídlí nastavení FSB na 217 MHz (ať tam nastavím 201, nebo třeba i 240) - po restartu vždy 217 ...
... a přestože u nastavení Clock RAM mám na tvrdo nastaveno 200MHz (1GB single DDR400 A-Data), jede frekvence RAM synchronně s FSB - tedy vždy na 217 (kromě defaultních 200MHz na CPU)...

Díky za jakékoliv postřehy ;-)
AMD Athlon64 3200+(Winchester) :: DFI LANParty NF3 Ultra-DAGF :: 1024 MB DDR400 CL3 A-Data :: Sapphire Ati Radeon 3850 512MB AGP :: Seagate 160GB EIDE + WD 500GB SATA :: DVD-RW LG GSA-4163B :: 22'' LCD BENQ G2220HD ::
Zivan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: DFI Lanparty NF3 Ultra-DAGF - problémy s BIOSem a

Příspěvek od Zivan »

S nastavovanim frekvence pameti je to o fous slozitejsi. "Clock RAM" je spis nastavovani delitele nez presne frekvence.
http://www.svethardware.cz/art_doc-2986 ... 1E47A.html
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
Mastodont
Černá karta
Černá karta

Re: DFI Lanparty NF3 Ultra-DAGF - problémy s BIOSem a

Příspěvek od Mastodont »

Takhle deska (včetně Ulta-D) se vůbec nepovedla, resp. se sere. BIOS máš poslední co existuje, Ultra-D má BIOS ještě starší. Co se týče toho overclocku - nastavil bych v BIOS nějaký rozumný default, při kterém to bude fungovat a pak bych taktil z Windows pres ClockGen, který automaticky detekuje nForce 3 čipset a jde to s ním krásně. Jiné východisko asi neexistuje.
Odpovědět

Zpět na „Socket 754, 939 a 940“