KINGSTON DDR2 CL5 HYPERX BOX 800 možnosti přetaktu

Problematika SDRAM, DDR1/2/3 SDRAM, RDRAM, SO DIMM a další, včetně čteček pamětí.
Odpovědět
Vlastik80
Začátečník
Začátečník

KINGSTON DDR2 CL5 HYPERX BOX 800 možnosti přetaktu

Příspěvek od Vlastik80 »

Dobrý den přeji,

vlastním 4x 2GB DDR2 CL5 HyperX Box 800MHz RAM moduly a v Biosu jsou vidět jako 667MHz, což nevadí, nastavil jsem tedy auto a paměť se díky přetaktu CPU Q6600 na 3GHz nastavila na tuším 833Mhz cca, ale - myslel jsem na přetakt, deska podporuje i 1200MHz pro DDRx moduly a tak jsem myslel že nastavím třeba takt na 1000Mhz pro DDR2 a že to pojede, ovšem nejede to. Nevím kde je problém, uvítám náměty. Zkusil sem přidat +0.1V na paměti, ale nepomohlo.

Děkuji předem za nápady a tipy ;-)

PS: Jaké myslíte že jsou možnosti těchto pamětí, myslím pro stabilní chod při vyšších taktech?
Atapi
Začátečník
Začátečník

Re: KINGSTON DDR2 CL5 HYPERX BOX 800 možnosti přetaktu

Příspěvek od Atapi »

Na 1000 MHz bys musel přidat o hodně víc napětí (na 2,2V jedou udajně 1066 MHz CL5, jestli je to přesně stejnej model ale netuším). Otázkou je ale, jestli se to vůbec vyplatí (pěkný porovnání třeba tady), já bych doporučil nechávat paměti podle FSB někde na 800-900 MHz CL5 nebo 4 jestli zvládnou a je to.
Obrázek
Mr. Dirk
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: KINGSTON DDR2 CL5 HYPERX BOX 800 možnosti přetaktu

Příspěvek od Mr. Dirk »

Taktování pamětí nemá zrovna moc smysl pokud nehoníš každý bod v benchmarcích.

Každé paměti jsou jedinečné a nikdo ti neřekne přesně kolik zvlávnou. Jinak řada HyperX na 800Mhz byly už z výroby jenom přetaktované 667, navíc máš 4 moduly což s předchozím faktem docela omezuje další přetaktování.

Pokud neřešíš jestli máš v 3D marku 06 o 100 bodů míň tak je nech na frekvenci 800MHz CL5 případně podle děličky po přetaktování procesoru zhruba na těch 800MHz.
Hän tuli minulle eräänä aamuna, Yksi yksinäinen sunnuntaiaamuna, Hänen pitkät hiukset virtaava, Kun keskitalvi tuuli, En tiedä, miten hän löysi minut, Saat pimeässä olin kävely, Ja tuhoaminen antaa noin minulle, Luota taistelua en voinut voittaa...
Odpovědět

Zpět na „Paměti“