Výběr foťáku do 4 tisic
- Airm@n64
- Začátečník
Výběr foťáku do 4 tisic
Ahoj přijela tetka z německa k nám a chce koupit sve mamce k narozkam foťák.
Ja člověk co použivam foťak jen k tomu abych nafotil věci na prodej do bazaru vubec nemam přehled v žadnyhc foťácích.
Tak bych byl rád kdyby jste mě poradili jaký.
Co by bylo fajn kdyby měl
-nejlepe čeké menu.
-velky display
- značky newim no Olympus nebo Sony? Olympus protoze to ma muj otec a Sony protože to ma přimo teta
tak bych prosim poraďit jaký atd.Klidně mužete i přímo prodejnu kde ot je dobre.Havířov / Ostrava.
Díky
Ja člověk co použivam foťak jen k tomu abych nafotil věci na prodej do bazaru vubec nemam přehled v žadnyhc foťácích.
Tak bych byl rád kdyby jste mě poradili jaký.
Co by bylo fajn kdyby měl
-nejlepe čeké menu.
-velky display
- značky newim no Olympus nebo Sony? Olympus protoze to ma muj otec a Sony protože to ma přimo teta
tak bych prosim poraďit jaký atd.Klidně mužete i přímo prodejnu kde ot je dobre.Havířov / Ostrava.
Díky
ASRock X670E Steel Legend , AMD 7800x3D - Gelid Phantom Black , FURY 64GB 6000MHz CL36 EXPO , FURY Renegade NVMe 1TB , eVga 3060 XC , Corsair RM850i
- no-X
- Středně pokročilý
Re: Výběr foťáku do 4 tisic
V téhle cenové relaci je skoro jedno, co koupíš - rozdíly bývají až tak nad pět tisíc. Osobně bych hledal v nabídce Panasonicu případně Canonu. Pokud trváš na zmíněných dvou značkách, tak asi spíš Sony, ale je třeba brát v potaz, že obě tyhle firmy si dělají jméno zrcadlovkama a nejdražším cenovým segmentem, takže u kompaktu za 4000 nemůžeš čekat, že oproti konkurenci nabídnou něco praktického navíc. Sony je přecijen u kompaktů o něco inovativnější než Olympus a na kompakty a EVF od Olympusu dost lidí nadává kvůli nepřehledenému menu a vyššímu šumu.
Snad ti to pomůže s výběrem
Snad ti to pomůže s výběrem
Nejlepší moderátor ve výslužbě
- Airm@n64
- Začátečník
Tak jsem koukal na Sony a našel jsem tenhle
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... J0B9000PZM
a nebo tenhle
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... J0B9000PZK
ale jak se divam tak jsou uplně stejne jen barva jina
Pokdu ot chápu dobře tak k těmhle 2 foťakum mužu dat tuhle paměťovku ?
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 21MM09T991
Popřípadě můžeš doporučit nějaký ten panasonic?
Ještě jedna věc ktera by byla fajn ať tam neni žadne složite zaostřovaní nejlepší je to když tlačitko jen trošku přimačkne a pak až to samo zaostří tak ho zmačkne o trošku vice a vyfotí to.
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... J0B9000PZM
a nebo tenhle
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... J0B9000PZK
ale jak se divam tak jsou uplně stejne jen barva jina
Pokdu ot chápu dobře tak k těmhle 2 foťakum mužu dat tuhle paměťovku ?
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 21MM09T991
Popřípadě můžeš doporučit nějaký ten panasonic?
Ještě jedna věc ktera by byla fajn ať tam neni žadne složite zaostřovaní nejlepší je to když tlačitko jen trošku přimačkne a pak až to samo zaostří tak ho zmačkne o trošku vice a vyfotí to.
ASRock X670E Steel Legend , AMD 7800x3D - Gelid Phantom Black , FURY 64GB 6000MHz CL36 EXPO , FURY Renegade NVMe 1TB , eVga 3060 XC , Corsair RM850i
- no-X
- Středně pokročilý
Ano, liší se jen barvou. S tím ostřením takhle fungují všechny. Jak jinak by měly fungovat?
- Airm@n64
- Začátečník
no-X píše:Ano, liší se jen barvou. S tím ostřením takhle fungují všechny. Jak jinak by měly fungovat?
Newim prave rikam ze jsme guma na tohle Otec musi jeste u olympusu neco tocit ci tak
Takze tne fotak pro tetu bohate staci jo ? Myslim na foceni vyletu a takovych tetkovskych veci. + ta karta do toho fotaku bude pasovat ? Nechci koupit neco co by neslo do kupy tak se radeji ptam.
- Lukike
- Začátečník
-
Mozte mi poradit digital do 200€ ?? (6000sk) Da sa za tu cenu kupit 12mpix,?? Alebo je velky rozdiel medzi 10mpix a 12mpix,???hmky,..
Nechcem nejaky velky fotak,skor nieco mensie,takiez ceske menu aby bolo a slot na pamat kartu ale to si myslim ze ma skoro kazdy fotak nie,,???
Nieco som letmo pozeral na nete,lisi sa len optickym zoomom aj ked myslim cim viac zazoomujem tak tym viac je fotka rozmazanejsia nie,,???
Nechcem nejaky velky fotak,skor nieco mensie,takiez ceske menu aby bolo a slot na pamat kartu ale to si myslim ze ma skoro kazdy fotak nie,,???
Nieco som letmo pozeral na nete,lisi sa len optickym zoomom aj ked myslim cim viac zazoomujem tak tym viac je fotka rozmazanejsia nie,,???
NB Acer AS6935G Core 2 duo 2,26Ghz,320GB HDD,RAM 4GB,GeForce 9600 GT 512MB
NB Asus F2HF Celeron 1,8Ghz, 80GB HDD RAM 2GB
- no-X
- Středně pokročilý
Čím méně megapixelů, tím líp. Jednak čím víc, tím je vyšší šum a nižší dynamický rozsah (víc přepalů) a za druhé stejně optika nezvládne tak vysoké rozlišení vykreslit, takže to nemá smysl.
Tohle je 4,6 megapixelu... podívej se a posuď si sám, jestli ti to připadá nedostatečné
Tohle je 4,6 megapixelu... podívej se a posuď si sám, jestli ti to připadá nedostatečné
- Lukike
- Začátečník
-
No teraz fotim n95 ta ma 5mpix,... som myslel cim viac mpix tym bude fotka kvalitnejsia....poslem jednu foto na ukazku,
NB Acer AS6935G Core 2 duo 2,26Ghz,320GB HDD,RAM 4GB,GeForce 9600 GT 512MB
- no-X
- Středně pokročilý
To není počtem megapixelů, ale tím, že v kompaktech jsou miniaturní senzory, které mají miniaturní pixely, jejichž kapacita je velmi nízká, takže velmi šumí a mají nízký dynamický rozsah. A čím více megapixelů na ten malý senzor nacpeš, tím víc šumět bude a tím víc bude muset procesor ve foťáku tu fotku "rozšmudlat", aby ten šum nebyl tolik vidět.
Takže spíš než o megapixely jde o kvalitu. Dnešní mobily mají i 6 megapixelů, ale fotí hůř, než sedm let starý Sony F717 (též 6MP):
http://a.img-dpreview.com/gallery/sonyd ... 053-13.jpg
http://a.img-dpreview.com/gallery/sonyd ... 849-07.jpg
Takže o megapixelech to opravdu není.
Takže spíš než o megapixely jde o kvalitu. Dnešní mobily mají i 6 megapixelů, ale fotí hůř, než sedm let starý Sony F717 (též 6MP):
http://a.img-dpreview.com/gallery/sonyd ... 053-13.jpg
http://a.img-dpreview.com/gallery/sonyd ... 849-07.jpg
Takže o megapixelech to opravdu není.
- hanz
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Nevím, jestli už není foťák koupen a tudíž bych psal zbytečně. Ale mohu přidat jen jeden poznatek z poslední doby. Kámoš se na mě obrátil, že chce taky nějaký levný (on myslel tak do 7-8 tis) kompakt na kolo a jestli bych mu neporadil.
Nakonec se zamiloval (kvůli designu) do Olympus Mju 6000 TOUGH. Sice jsem mu schvaloval odolné tělo, ale podle recenzí obrazově nic moc. I přes varování si jej přinesl domů (na ozkoušení na víkend - půjčili mu jej v krámě). Tak jsme ho zevrubně otestovali a můžu říct, že výsledek byl doslova šílenej. Chápu, že 10Mpix kompakt s periskopovým objektivem nemůže fotit jako dobrá DSLR, ale toto byl opravdu děs. Ostré obrázky plné detailů nebyly v podst. nikdy při žádném nastavení a šum byl už kolem ISO 200 otřesný a kolem ISO 800 zcela nekoukatelný. ISO 1600 nemělo s fotografií nic společného - možná tak moderní umění, ale ne fotografie. Nevím jak ostatní Olympusy, ale tohle fakt ne.
Já mu tedy radil aby koupil Canon PowerShot D10 (je odolný a podle recenzí jsou fotky o třídu lepší než z toho Omylpokusu). Nakonec si tedy vybral IXUS 95. Z nej jsem fotky ještě neviděl, ale snad to mezi kompakty nebude vyloženě krok vedle. Žamželka má IXUS 70 a jako digitální zápisník to tak špatné není.
Sám mám doma jeden stařičkej Omylpokus - C765UZ - má 4Mpix a i když tehdy toho procesor nedokázal tolik (zprznit) jako teď, tak si myslím, že většina současných kompaktů by se od této generace kompaktů/EVF mohla učit.
Takže jak píše no-X, o megapixelech to není - no i když je - čím méně, tím lépe (jak již bylo napsáno).
Nakonec se zamiloval (kvůli designu) do Olympus Mju 6000 TOUGH. Sice jsem mu schvaloval odolné tělo, ale podle recenzí obrazově nic moc. I přes varování si jej přinesl domů (na ozkoušení na víkend - půjčili mu jej v krámě). Tak jsme ho zevrubně otestovali a můžu říct, že výsledek byl doslova šílenej. Chápu, že 10Mpix kompakt s periskopovým objektivem nemůže fotit jako dobrá DSLR, ale toto byl opravdu děs. Ostré obrázky plné detailů nebyly v podst. nikdy při žádném nastavení a šum byl už kolem ISO 200 otřesný a kolem ISO 800 zcela nekoukatelný. ISO 1600 nemělo s fotografií nic společného - možná tak moderní umění, ale ne fotografie. Nevím jak ostatní Olympusy, ale tohle fakt ne.
Já mu tedy radil aby koupil Canon PowerShot D10 (je odolný a podle recenzí jsou fotky o třídu lepší než z toho Omylpokusu). Nakonec si tedy vybral IXUS 95. Z nej jsem fotky ještě neviděl, ale snad to mezi kompakty nebude vyloženě krok vedle. Žamželka má IXUS 70 a jako digitální zápisník to tak špatné není.
Sám mám doma jeden stařičkej Omylpokus - C765UZ - má 4Mpix a i když tehdy toho procesor nedokázal tolik (zprznit) jako teď, tak si myslím, že většina současných kompaktů by se od této generace kompaktů/EVF mohla učit.
Takže jak píše no-X, o megapixelech to není - no i když je - čím méně, tím lépe (jak již bylo napsáno).
- Cecilka
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím, snad nebude vadit, když využiju tohle téma i já.
Uvažujeme doma o novém foťáku, teď bych to viděl na nějaký kompakt do cca 4 500,- Kč (a časem nějakou zrdcadlovku). Ale to spíš až budou děti
Prošel jsem pár klasických e-shopů, ale nabídka je fakt moc široká... Možná by stačilo poradit aspoň značku?
Dík za odpověď
Uvažujeme doma o novém foťáku, teď bych to viděl na nějaký kompakt do cca 4 500,- Kč (a časem nějakou zrdcadlovku). Ale to spíš až budou děti
Prošel jsem pár klasických e-shopů, ale nabídka je fakt moc široká... Možná by stačilo poradit aspoň značku?
Dík za odpověď
E4400 2.0 @ 3.0 (300x10) ::: Gigabyte 965P-DS3 r. 3.3 ::: 2x1024 MB A-Data EE @ 798 MHz ::: Sapphire X1950GT @ PRO pasiv chlazení [Idle: 37°C
Burn: 48°C] ::: AC Accelero S1 ::: Seasonic 400W ::: Elite 330 ::: Fujitsu-Siemens P19-2P ::: A4tech X718BF ____ hoří mi procesor a nevim, co s tim :-[ 40°C / 68°C (35°C/62°C na def nastavení)
Burn: 48°C] ::: AC Accelero S1 ::: Seasonic 400W ::: Elite 330 ::: Fujitsu-Siemens P19-2P ::: A4tech X718BF ____ hoří mi procesor a nevim, co s tim :-[ 40°C / 68°C (35°C/62°C na def nastavení)
- no-X
- Středně pokročilý
Platí totéž, co už v threadu zaznělo. Za 5000 (nebo něco málo přes, jak kde) už je Panasonic TZ4, což je slušně použitelný kompakt.
- CityFly
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
v kompaktech má "nejvíc muziky za málo peněz" panasonic v týhle ceně bude všechno fotit +- stejně ale doporučil bych vybrat foťák se širokoúhlým ohniskem.
- Trinom
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
Osobně jsem mamce pořídil Canona A580 a umí toho taky dost. Fotky jsou slušné, pokud se mi něco nelíbí, můžu fotit s manuálním režimem. Nevím, jestli je ještě v prodeji, ale na svou malou cenu to byl myslím povedený kup. Má i stabilizátor obrazu.
Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj