Paměti pro Gigabyte EP45-UD3

Problematika SDRAM, DDR1/2/3 SDRAM, RDRAM, SO DIMM a další, včetně čteček pamětí.
Odpovědět
Jarek11
Nováček
Nováček

Paměti pro Gigabyte EP45-UD3

Příspěvek od Jarek11 »

Dobrý den, koupil jsem si tuto desku Gigabyte GA-EP45-UD3 (rev.1.0) a k ni paměti Corsair 4GB Twinx XMS2-6400 800MHz CL5, po sestaveni jsem zjistil, ze pokud mam zapojeny oba moduly tak je pocitac velice nestabilni a po chvilce zamrza a restartuje se, po odpojeni jednoho modulu je stabilni, ale pri vetsi zatezi opet zamrzne nebo se restartuje. Chtel bych se zeptat jake pameti by jste mi doporucili, protoze mnou zvolene pameti nejsou podporovany. Chtel bych idealne 2x2GB.
Dekuji za odpovedi.
Mr. Dirk
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Paměti pro Gigabyte EP45-UD3

Příspěvek od Mr. Dirk »

Máš odzkoušené oba moduly? Pokud ano a spolu nefungují tak je vyreklamuj. Pro naprostou kombatibilitu bych ti doporučil Transcendy. U nich jsem snad ještě neslyšel že by na nějaké desce nejely.
Hän tuli minulle eräänä aamuna, Yksi yksinäinen sunnuntaiaamuna, Hänen pitkät hiukset virtaava, Kun keskitalvi tuuli, En tiedä, miten hän löysi minut, Saat pimeässä olin kävely, Ja tuhoaminen antaa noin minulle, Luota taistelua en voinut voittaa...
Lokomotiva
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lokomotiva »

Zvyš pamětem napětí.

Klidně 2,1V - bez obav - a vyzkoušej je.

Nebo si napřed na webu výrobce pamětí ověř, jaké napětí je jim třeba nastavit.

Asi jim základních 1,8V nestačí.
Jarek11
Nováček
Nováček

Příspěvek od Jarek11 »

Zkousel sem kazdy modul zvlast a pokazdy to dopadlo stejne, proto mi prijde nepravdepodobny aby byly oba spatny. Kamarad mi poradil at se podivam na strankach vyrobce na podporovane pameti a prave tento typ tam neni uveden.
Na modulech je primo napsany ze jsou na 1,8V, tak myslim ze zvysovat jim napeti moc nepomuze.

Zkusim se podivat na ty Transcendya pokusim se nejak domluvit, aby mi je vymenili.
Mr. Dirk
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr. Dirk »

Zapomněl jsem ještě na jedu věc: Předpokládám že jsi zkoušel jenom v dual channelu takže je možné že jenom v něm je problém => Jednu paměť do žlutého a druhou do červeného slotu.

//Teď jsem si všimnul že píšeš že při větší zátěži se ti počítač restartuje i při jednom modulu.

Že by byl kit vadný je možné. Pokud máš možnost tak samostatně zkus paměti u někoho jiného jestli není problém náhodou v desce.
Hän tuli minulle eräänä aamuna, Yksi yksinäinen sunnuntaiaamuna, Hänen pitkät hiukset virtaava, Kun keskitalvi tuuli, En tiedä, miten hän löysi minut, Saat pimeässä olin kävely, Ja tuhoaminen antaa noin minulle, Luota taistelua en voinut voittaa...
Lokomotiva
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lokomotiva »

Pokud je problém s každou zvlášť i s oběmi současně, je možné, že nejsou v pořádku.

Taky je ovšem možné, že jen nejsou správně nastavené.

Pokud v BIOSu zakážeš nastavení podle SPD, nastavíš časování 5-5-5-18, frekvenci 800 MHz a napětí od 1,8V postupně vyzkoušíš až po 2,1V, nemůžeš udělat chybu.

Pokud jim něco je, nic se nezmění a ty budeš muset jít reklamovat.

Pokud jim bude nějaké nastavení vyhovovat, fajn, ušetřil jsi pochůzku.
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

to vydim spise na nekompatibilitu s GB deskou, maximalne v kelu modul. na gigabyte transcendy, maximalne kingstony... dovozce transcendu (TS Bohemia) je dava do jakykoli svoji sestavy, vedi proc ;)
Mastodont
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od Mastodont »

Co treba zkusit memtest?
NEONET
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od NEONET »

na gigabyte vim ze spolehlive funguji Kingston a Adata
MB: Gigabyte P35-DS3R *|*CPU: Intel C2D E6850 @ 3.6Ghz *|*RAM: 4GB @ 800Mhz CL4 *|*GPU:Radeon HD3850@730/2048MHz *|* Windows 8 x64
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

pozor na EE adatky, nektery maji nejaky jiny pameti a taky obcas hodej chybku :)
Jarek11
Nováček
Nováček

Příspěvek od Jarek11 »

Tak jsem zkusil vymenit pameti za A Data Vitesta 2x2G a problem zustal +- stejny, zkousel sem memtest, pokud sem nechal v desce jen jeden modul tak testy projely bez problemu, pokud sem dal oba moduly, tak se test zasekl. Tak jsem se rozhodl desku vratit a vybral jsem misto ni ASUS P5Q SE2 doufam ze to uz vyresi tento problem.
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

to sis mel nechat opet gigabyte... je mozny ze byla v pr... ale lepsi ji dat na RMA nez koupit ausus :)

treba by stacilo reset cmos a spravny nastaveni :)
Mastodont
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od Mastodont »

Taky bych sel opet do gigabyte, sice s nima mam taky spatnou zkusenost, ale porad lepsi nez to, co predvadi asus.
Odpovědět

Zpět na „Paměti“