Problem pameti-deska

Vše týkající se základních desek. Od problémů, výběru, informací, BIOSů, ovladačů a další.

Moderátoři: Eddward, PKBO

Odpovědět
Honta.T
Nováček
Nováček

Problem pameti-deska

Příspěvek od Honta.T »

Zdravim, mam problem s pocitacem. Chybova signalizace na zakladni desce ukazuje problem s pameti (memory detection test). Stalo se mi to jiz podruhe, poprve ve stredu, vyreslilo to opetovne vkladani pameti. Tentokrat to nepomohlo, zkousel jsem postupne 4 pameti, ale ani jedna nereagovala. Pameti jsou v poradku, vyzkouseny v druhem pc. Nejspise se tedy jedna o problem se zakladni deskou, ale na prvni pohled nejevi znamky poskozeni (kondenzatory v poradku, spoje v poradku, sloty v poradku, zadny kour, smrad). Proto bych potreboval, poradit jak vyzkouset funkcnost desky. Jedine co me napada, celou ji projit merakem. Mate nejaky napad? Do biosu se nedostanu, zdroj dodava energii, deska se rozjede, monitor nereaguje. Je podivne, ze se to minule zpravilo, skoro samo. Budu vdecny, za kazdou radu, mockrat dekuji.

Zakladni deska MSI K8N Platinum + K8N Neo4 Platinum/SLI
Maddogg
Čestný člen
Čestný člen

Re: Problem pameti-deska

Příspěvek od Maddogg »

Je možné že v biosu zůstalo nějaké špatné nastavení. Reset cmos jsi zkoušel?
Mainboard Asus P7P68 CPU Intel I5 2500k@4.2ghz+Xigmatek Achilles RAM Kingston 2x4GB 1333Mhz GPU Asus r7 370 1100/6000Mhz HDD Samsung F1 500GB DVD-RAM Samsung Case&PSU Fractal Desing Define R2+ Enermax PRO82+ 385W
Honta.T
Nováček
Nováček

Příspěvek od Honta.T »

Hned jako prvni, bez vysledku.
Aros
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Aros »

Zkus tu paměť do více slotů na té desce... občas se stane, že se to zapráší a je tam špatný kontakt...
Most people think time is like a river that flows swift and sure in one direction. But I have seen the face of time and I can tell you: They're wrong. Time is an ocean in a storm. You may wonder who I am and why I say this. Sit down, and I will tell you the tale like none, of which you have ever heard.
Spo.On
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Spo.On »

Když mi něco podobného udělala moje deska tak sem vyndal baterku odpojil zdroj a nechal vymazat bios touhle cestou. (Reset Cmos nefungoval) Možná by to taky pomohlo.
Odpovědět

Zpět na „Základní desky“