OCZ DDR3 1800MHz Platinum (3x2BG)
- Ler0
- Nováček

-
OCZ DDR3 1800MHz Platinum (3x2BG)
Zdravím všechny, koupil jsem si nové komponenty, MB gigabite EX58-UD5,i7 920, 1000W zdroj a zmíněné paměti. Bohužel pokud zapojím všechny tři paměti (do slotu 1,3,5 - podle manuálu pro triplechannel), tak mě deska hlásí problém speaker pípáním a deska nenaběhne ani do biosu ani se nerožne monitor, tento problém je i se dvěma moduly... Pokud tam nechám pouze jeden modul vše jede bez problémů. Neměl někdo podobný problém nebo stále má???
- X-COM
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: OCZ DDR3 1800MHz Platinum (3x2BG)
Máš nejnovější BIOS?
http://www.gigabyte.com.tw/Support/Moth ... #anchor_os
Samozřejmě to může být i vadnou pamětí nebo deskou, ale o tom budeme uvažovat až jako poslední.
http://www.gigabyte.com.tw/Support/Moth ... #anchor_os
Samozřejmě to může být i vadnou pamětí nebo deskou, ale o tom budeme uvažovat až jako poslední.
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
- spajdr
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Pokud máš poslední bios na desce a voltáž na paměti nastavenu manuálně na 1.65V a nejde to, tak paměti reklamuj.
- Ler0
- Nováček

-
dík za reakce. Mám nejnovější bios už od výrobce. Tím to asi nebude. Napětí jsem taky dával manuálně na 1,65V, ale i tak to nejelo.(dokonce,když jsem tam měl ten jeden modul a pc se rozjelo,tak jsem tu paměť rozchodil na 2100MHz s auto napětím) Nemusím něco v biosu zapnout nebo vypnout???
- Ler0
- Nováček

-
Tak jsem včera zjistil další věc. Paměti jedou jen v kanálu A a C. Když je chci zapojit jako triplechannel jednu do každého kanálu (u me desky to jsou ty bílé sloty), tak to nejede. Když ale dám paměť z kanálu B do modrého slotu kanálu C(v bílém už jednu mám), tak PC normálně najede a má 6GB paměti. Začíná to vypadat jako problém desky, nechce mě rozjet triplechannel. Nevím co mám poslat na reklamaci, jestli desku nebo paměti...
- X-COM
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Core i7 má řadič v procesoru, takže uvažuj spíš o něm než o desce. Každopádně bych nejdřív vyzkoušel i jiné paměti.Ler0 píše:Tak jsem včera zjistil další věc. Paměti jedou jen v kanálu A a C. Když je chci zapojit jako triplechannel jednu do každého kanálu (u me desky to jsou ty bílé sloty), tak to nejede. Když ale dám paměť z kanálu B do modrého slotu kanálu C(v bílém už jednu mám), tak PC normálně najede a má 6GB paměti. Začíná to vypadat jako problém desky, nechce mě rozjet triplechannel. Nevím co mám poslat na reklamaci, jestli desku nebo paměti...
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
- Ler0
- Nováček

-
bohužel,neznám nikoho, kdo má DDR3...X-COM píše:Core i7 má řadič v procesoru, takže uvažuj spíš o něm než o desce. Každopádně bych nejdřív vyzkoušel i jiné paměti.Ler0 píše:Tak jsem včera zjistil další věc. Paměti jedou jen v kanálu A a C. Když je chci zapojit jako triplechannel jednu do každého kanálu (u me desky to jsou ty bílé sloty), tak to nejede. Když ale dám paměť z kanálu B do modrého slotu kanálu C(v bílém už jednu mám), tak PC normálně najede a má 6GB paměti. Začíná to vypadat jako problém desky, nechce mě rozjet triplechannel. Nevím co mám poslat na reklamaci, jestli desku nebo paměti...