Propojení PC s TV (nejkvalitnější obraz)
Moderátoři: morke, Walker1134, PKBO, Hladis
- MaxSand
- Nováček

-
Propojení PC s TV (nejkvalitnější obraz)
Zdravím. V současné době mám propojenou TV s PC způsobem Scart -> cinch -> redukce na TV-out na grafice. Chci se zeptat jestli to je nejlepší možná kombinace nebo je nějaký lepší způsob pro analogové propojení, aby se dosáhlo nejlepšího možného obrazu. Ptám se jelikož nechápu jak funguje s-video a RGB. Jestli se dá napojit s-video přímo na TV-out nebo to je blbost a co se týče RGB to už vůbec nevím co si pod tím představit 
- Krteq
- Středně pokročilý

-
Re: Propojení PC s TV (nejkvalitnější obraz)
O jakou grafickou kartu a TV se jedná? Jaké má TV vstupy?
Vetšinou bývá přibalena redukce TV-Out -> S-video ke kartě a je pak možné propojit TVa GK na přímo jedním S-video kabelem.
RGB je zkratka pro barevný model Red-Green-Blue. Více na Wikipedii - RGB
Vetšinou bývá přibalena redukce TV-Out -> S-video ke kartě a je pak možné propojit TVa GK na přímo jedním S-video kabelem.
RGB je zkratka pro barevný model Red-Green-Blue. Více na Wikipedii - RGB
- MaxSand
- Nováček

-
Re: Propojení PC s TV (nejkvalitnější obraz)
No grafická karta ATi 1950 a tv klasické crt se scartem a cinchovými vystupy, které jsou ale tak nešikovně ve předu, že se skoro neoplatí to nimi propojovat. Jinak se obávám, že Ati, aspoň u starších kousků nedodávala nic jiného než redukci TV-out - chinch. Takový ten žlutý váleček. Teď jsem si objednával HD4850 a tam myslím už je jenom RGB(7pin) z s-videa (s-video a na druhé straně tři barevné cinche), ale nikde jsem neviděl kabel s rgb + zvuk(2x cinche nebo jack) do scartu. Jinak mám ještě nvidia redukci s tv-outem(9 pin) a na druhé straně RGB, s-video a žlutý cinch, ale nikdy se mi nepodařilo tuto redukci na ATině přes žlutý cinch rozjet.